enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3589
EURO
34,4578
ALTIN
2.510,95
BIST
9.814,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
22°C
İstanbul
22°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Açık
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Esenyurt Belediye Meclisi TBMM’yi aratmadı!

Esenyurt Belediye Meclisi TBMM’yi aratmadı!
MOBİL REKLAM ALANI
10.04.2018
141
A+
A-

Esenyurt Belediye Meclisi’nin Nisan ayı ikinci oturumu CHP’li ve AK Partili meclis üyelerinin sert atışmalarına sahne oldu. Esenyurt Belediyesi’nin Faaliyet Raporu’nun görüşüldüğü toplantıda, belediye başkanı Ali Murat Alatepe ile CHP Grup Sözcüsü Yavuz İren’in rapora ilişkin yaptığı konuşmalarda gerginlikler yaşandı.

Tartışmalar nedeniyle belediye başkanı Alatepe, yaptığı sunumu yarıda keserek meclis salonundan ayrıldı. Alatepe’nin salondan ayrılmasına tepki gösteren CHP’li Meclis Üyesi Taner Uluğ da Alatepe’nin ardından salonu terk etti.

“KONUŞMAMIN BÜTÜNÜNÜ YANSITMADILAR”

2017 yılının faaliyet raporunu sunmadan önce kamuoyunda çokça tartışılan “Esenyurt’u kaybedersek İslam’ı kaybederiz” şeklindeki sözlerine açıklık getirmek isteyen belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, konuşmasının sadece bir bölümünün cımbızlandığına vurgu yaptı, konuşmanın bütünü dinlendiğinde birlik ve beraberlikten bahsettiğinin rahatça anlaşılabileceğini söyledi.

ULUĞ: DİNLEMEK ZORUNDA DEĞİLİZ”

“Sizlere o konuşmanın yazılmayan ve anlatılmayan diğer bölümlerini okumak istiyorum” diyen başkan Alatepe, konuşma yaptığı sırada CHP’li meclis üyesi Taner Uluğ’un tepkisiyle karşılaştı. Uluğ, “Seçim çalışmalarınızı, siyasal çalışmalarınızı burada tartışmak zorunda değiliz” diyerek Alatepe’nin Faaliyet Raporu’nu anlatmasını istedi. Bu tepki üzerine Başkan Alatepe, “Ben sizi anlıyorum. Ben burada savunma yapmıyorum, meclisi önemsediğimden, hesap vereceğim yer ve makamın da burası olduğunu önemsediğimden ve kolektif bir başkan olma sözü verdiğimden dolayı söylüyorum” dedi.

ALATEPE: SİZİ ÖNEMSEDİĞİM İÇİN ANLATTIM

Daha sonra o konuşmanın son bölümünü tekrar anlatan Alatepe, “O yazının görünmeyen kısımları bunlardı. Ben sizi çok önemsediğim için anlattım ama siz “bunu söylemenize gerek yok, önemli değil” diyorsanız ben o zaman bunu benim kendi meclis üyelerime söylemiş oluyorum” ifadelerini kullandı.

DOĞRU: YANLIŞ YAPTINIZ BAŞKAN

Alatepe’ye bu bölümde bir itiraz da CHP’li bir başka meclis üyesi Engin Doğru’dan geldi. Alatepe’nin, kamuoyunda tepkiye neden olan bölümlere değinmediğini belirten Doğru, “Biz İslamiyeti AK Parti’den önce de yaşıyorduk, herkesin inancı kendisinedir. Konuşmanızın tepki çeken bölümünde bence yanlış yaptınız” diye konuştu.

ALATEPE: BEN BİR OLALIM DİYORUM

Doğru’ya cevap veren Alatepe ise, “İşte ben onu diyorum bütünü görmezseniz, kelimeyi orasından kim anlasa, ilkokulda bir çocuğa anlatsanız “Aaa der” ama ben diyorum ki önü ve arkasına da bakmak lazım, bir olalım bir Esenyurt olalım diye bitiriyorum konuşmayı” şeklinde yanıtladı.

ALATEPE’DEN YENİ BELEDİYE BİNASI ÖNERİSİ

Belediye başkanı Ali Murat Alatepe, Faaliyet Raporu’na ilişkin sunumun ardından taslak projesini hazırlattığı yeni belediye binasına ilişkin de sunum yaptı. Tabela durağındaki çok katlı belediye binasının karşılığında eski belediye binasının bulunduğu yere yeni bir bina yapmayı tasarladıklarını belirten Alatepe, “Oluşturulacak komisyonda değerlendirelim, kaç katını vererek yeni belediye binası yapabilecek isek, önce eski belediye binasının yerine güzel bir belediye binası yapsınlar. Hatta bunu yaparken de diyorum ki, en azından şu beleidye binamızın balkon kısmı eskiyi yansıtması açısından sembolik olarak kalsın, gerisine de bir belediye binası yapalım düşüncemiz var.

“ANLATINCA ALKIŞ ALIYORUM”

Bunu arkadaşlarımızla paylaştığım zaman çok iyi tepki aldım. Ve bunu birkaç yerde konuştuğum zaman çok enteresan bir şekilde alkış alıyorum, niye alkış aldığımı da bilemiyorum! Belediye binamızı buraya taşıyacağız diyoruz çok alkış alıyoruz. Ama buradaki düşüncemiz şu; oranın hukuk ve tıp fakültesi olarak üniversiteye ya da ilgilisine kat karşılığı satma düşüncemiz var” ifadelerini kullandı.

“MEYDAN İSTEMİYORUZ, YEŞİL OLSUN İSTİYORUZ”

Üç dakikalık bir slayt gösterisi ile yeni belediye binası projesini tanıtan Alatepe, “Şu anda taslaktır ama nasıl olsun düşüncesiyle hazırlattık. Özellikle meydan istemiyoruz ama çok yeşil olsun istiyoruz demiştim. TEM bağlantı yolundan gelerek belediyemize girilebilecek şekilde bir proje olacak” dedi.

ULUĞ: AVM’YE Mİ TERK EDECEĞİZ!

Sunum sırasında CHP’li meclis üyesi Taner Uluğ, “Mevcut belediye binası AVM’ye mi terk edeceğiz sayın başkan?” sorusuyla araya girdi. “AVM’ye terk edeceğimizi kim söyledi” cevabını vererek sunuma devam eden Alatepe, CHP’li Uluğ’un tekrar araya girmesi üzerine sunumunu yarıda kesti.

Bu bölümde belediye başkanı Alatepe ile meclis üyesi Uluğ arasında şöyle bir diyalog yaşandı:

Ali Murat Alatepe: Buradan yine onu çıkartıyorsanız başka bir şey demeyeceğim! Burada iyi niyetli bir şey diyorum, Esenyurt’un bir hukuk fakültesine bir de tıp fakültesine ihtiyacı var AVM değil. Zaten yapmışız belediye yürüyor, o zaman hayırlı olsun yapmıyoruz!

Taner Uluğ: Dört mahalleye giriş var çıkış yok! Yüz elli bin nüfusu bir AVM’ye feda ettik!

Ali Murat Alatepe: Ben de diyorum ki açılım yapıyoruz, burada rahatlatmaya çalışıyoruz. Size gösterdiğim projelerin hepsi Esenyurt’u rahatlatan projeler. Sen onu görmedin de hala onu görüyorsan burada tartışırız o zaman, sabaha kadar da bitmez.

Taner Uluğ: Orada meydanı bir AVM’ye, imar rantına kurban ettiniz!

Ali Murat Alatepe: Hangi meydanı? Orada ne kadar meydan vardı! Ben seni yanlış anlıyorum şu anda, niye? Ben burada iyi niyetli olarak diyorum ki; bakın problemler bunlar mı? Problemlerden kaçtık mı? Şimdi başka bir şey söylüyorum ben; gelin el verin beraber yapalım bu işi!

Taner Uluğ: Çalışma yaptırmışsınız bize sordunuz mu?

Ali Murat Alatepe: Yahu çalışma yaptırmadım taslak diyorum oradan onu mu anladınız! Diyorum ki; bakın bu taslaktır dikkate almayın, burada bir taslak çalışma var birlikte yapalım. Hiçbir şey yok, alış veriş yok, çıplak, yalın, tek bir bina belediye binası ve de köprünün kapatılması ile oluşturulan dev bir park, bunda ne var!

ULUĞ’UN SÖZLERİ MECLİSİ HAREKETLENDİRDİ

İkili arasında geçen bu diyaloğun ardından AK Parti sıralarından CHP’li Taner Uluğ’a tepkiler gelmeye başladı. AK Partili meclis üyeleri Kenan Kula ve Yusuf Öztoprak’ın ayağa kalkarak CHP’li Uluğ’a “şov yapma” diye bağırdıkları görüldü. Uluğ’a tepki gösterenler arasında, geçmişte Anavatan Partisi’nde birlikte siyaset yaptığı Togay Çoban da vardı. CHP’li Uluğ da ayağa kalkarak kendisine tepki gösteren AK Partili meclis üyelerine “siz şov yapıyorsunuz” şeklinde bağırdı.

“ŞOVU YAPAN BEN DEĞİLİM SENSİN”

Sözlü tartışma Meclis Başkanvekili Emin Batmazoğlu’nun müdahalesinin ardından son buldu. Daha sonra sözlerini toparlayan belediye başkanı Ali Murat Alatepe, eski belediye başkanları Gürbüz Çapan ve Necmi Kadıoğlu’nun isimlerini de anarak, “Taner bey dinlemiyorsa geri kalan meclis üyeleri için söylüyorum; adım Hıdır elimden gelen budur! Yapacaklarımızın karşılığı halktadır. Şovu yapan ben değilim sensin kardeşim! Ben burada iyi niyetle hizmet yapma noktasında bir şeyler söylüyorum, bağırmakla olmaz icraatla olur! İcraatın sahibi de işte burada oturuyor biziz, siz de ortak olursanız bu halkta derki Allah razı olsun muhalefetten!

“ÇAPAN’DAN DA KADIOĞLU’NDAN DA ALLAH RAZI OLSUN”

Ben de buraya kim hizmet etmişse, kimin emeği geçmişse taa Dr. Gürbüz Çapan’dan bizim Nemci Kadıoğlu başkanımıza kadar hepsinden Allah razı olsun. Bizim arkamızdan da Allah razı olsun denmesi istediğimiz tek şeydir” şeklinde konuştu. Alatepe bu sözlerin ardından meclis salonundan ayrıldı. Alatepe’nin salondan ayrılması üzerine CHP’li Meclis üyesi Taner Uluğ da tepki göstererek meclisi terk etti.

CHP’Lİ İREN’İN KONUŞMASI DA GERDİ

Meclisteki gerginlik bunlarla sınırlı kalmadı. Faaliyet Raporu üzerine söz alan CHP Grup Sözcüsü Yavuz İren’in konuşması da tartışma yarattı. İren’in konuşmasının başında ifade ettiği “Ali Murat başkanın son belediye binası projesiyle söylemek istediğini ben çok net bir şekilde anladım. Yani şunu söyledi; Kadıoğlu burayı berbat etti ben temize çekmeye çalışıyorum!” sözleri meclisi yeniden gerdi. Bu sözler üzerine AK Partili meclis üyelerinden İren’e yönelik tepkiler gelmeye başladı.

“DİĞERİ KAÇIP GİDİNCE!”

Bu tepkilere “Dinlemek zorundasınız” diyerek karşılık veren İren, sözlerini şöyle sürdürdü: “Doğan Araslı Caddesi üzerinde hiçbir kimse arsasını yüzde 20’lerle kat karşılığı vermezken Esenyurt Belediyesi kendi arsasını bir iş adamına yüzde 27 ile kat karşılığı verdi ve bugün Esenyurt halkı onun cefasını çekiyor. Dolayısıyla diğeri kaçıp gidince yeni belediye başkanımız sıkıntı yarattığını görerek buna bir çözüm arıyor.”

AK PARTİLİ KULA VE ÖZTOPRAK İREN’E ÇIKIŞTI

Bu sözlerin ardından AK Parti sıraları yine ayaklandı. Kenan Kula ve Yusuf Öztoprak’ın ayağa kalkarak İren’e tepki gösterdiği görüldü. Bu ikiliye CHP’li Engin Doğru’dan tepki geldi. İki grup arasında yeniden sözlü atışmalar yaşandı. CHP’li İren, Meclis Başkanvekili Batmazoğlu’nun “Kimsenin kişilik haklarına dokunmayacak şekilde faaliyet raporuna ilişkin konuşun” uyarısı üzerine, “Kimsenin kişilik haklarına dokunmuyorum. Esenyurt’u gökdelen mezarlığına ben çevirmedim! Dolayısıyla 2017 faaliyet raporundan bahsediyoruz, 2017’de burada belediye başkanı kimdi? Ha, bunun suçuna sizlerde ortaksınız! Ortak olduğunuz için gocunuyorsanız o zaman açık açık diyin “Evet biz o belediye başkanıyla beraber yaptık şimdide savunuyoruz” eyvallah!” ifadelerini kullandı.

“BAŞKAN YARDIMCISI OLDUN ADAY DA GÖSTERİRLER!”

Bu sırada AK Partili meclis üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Togay Çoban, “CHP’li İren’e “Şov yapma” diye seslendi. İren ise “Sen niye konuşuyorsun, savunmak zorunda mısın?” karşılığını verdi. AK Partili Çoban, “Şov yapmadan düzgün eleştirinizi yapın oturun” diyerek tepkisini sürdürünce İren, “Lütfen biraz daha devam et belediye başkan yardımcısı oldun şimdi aday gösterirler! Helal olsun!” yanıtını verdi. Bu bölümde AK Partili Yusuf Öztaprak da İren’e tepki gösterenler arasında yer aldı.

BATMAZOĞLU: YAVUZ BEY NE YAPMAYA ÇALIŞIYORSUN!

İren’e bir tepki de Meclis Başkanvekili Batmazoğlu’ndan geldi. Batmazoğlu, “Yavuz bey ısrarla bu mecliste gerginlik yaratmak istiyorsanız buna izin yok kardeşim! Lütfen! Kişilik haklarına saldırma diyorum aynen saldırıyorsun. Hocam farkında mı değilsin ne yapmaya çalışıyorsun anlamıyorum! Yapma lütfen, yapma!” ifadelerini kullandı.

Bu bölümde AK Partili bazı meclis üyelerinin salonu terk ettiği görüldü. Bu meclis üyeleri CHP’li İren’in konuşması bittikten sonra salona geri döndü.

“ZABITA MÜDÜRÜNÜN ALLAH BELASINI VERSİN!”

Batmazoğlu’nun uyarılarına karşın CHP’li İren’in konuşması tepki çekmeye devam etti. Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk heykelinin önünde zabıta aracı gördüğünü belirten İren, zabıta memuruna “Neden burada duruyorsun?” diye sorduğunda “Müdürümüz böyle istedi” yanıtını aldığını aktararak, “O zabıta müdürünün Allah belasını versin!” ifadelerini kullandı. Bu sözler yine tepki doğurdu, AK Partili birkaç meclis üyesi daha salonu terk etti. Meclis Başkanvekili Emin Batmazoğlu, İren’den bu sözlerini geri almasını istedi.

“ATATÜRK’Ü SEVMİYOR OLABİLİRSİNİZ!”

“Tamam bedduamı geri alayım ama lütfen şu zabıtalara zabıta nedir zabıtalık nasıl yapılır öğretin” diyen İren, arkasından, “AK Partili arkadaşlarımız Atatürk’ü sevmiyor olabilir ama bu ülkecinin kurucusudur o” sözleriyle yeniden tepkileri üzerine çekti. AK Parti sıralarından İren’e tepkiler gecikmezken o tepkilere Meclis Başkanvekili Batmazoğlu da katıldı. Batmazoğlu, “Böyle devam ederseniz ben bunun devamına izin vermeyeceğim. Suizanda bulunmayın! Yanlış yapıyorsunuz! Hiç kimsenin niyetini okuyamazsınız! Benim Atatürkçülüğümüm ben kimseyle tartıştırmam!” sözleriyle İren’e tepki gösterdi. Bu sözlere İren’in yanıtı, “O zaman niye zabıta arabasını Atatürk heykelinin önü park ediyorsunuz!” şeklinde oldu.

Meclis gerginliklere sahne olsa da iki gruptan zaman zaman karşılıklı esprililer yapıldığı da görüldü.

http://yerelgaste.com

 

MOBİL REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.