enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

ESENYURT BELEDİYESİ’NDEN İNDİRİM DOPİNGİ

ESENYURT BELEDİYESİ’NDEN İNDİRİM DOPİNGİ
A+
A-

Esenyurt Belediyesi yeni inşaat, yeni inşaat iskan ve yeni işyeri açma ruhsat harçlarında yüzde 30 indirime gitti. 3 ay geçerli olacak uygulamayla vatandaşın rahat nefes alması ve birçok sektöre kriz beklentisine inat rahatlatma getirilmesi amaçlanıyor.

Esenyurt Belediyesi daralan piyasalara nefes aldıracak  örnek bir uygulama başlattı. Esenyurt Belediyesi’nin 1 Ekim’de yapılan meclis toplantısında, Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe  ruhsatlarda indirim önerisinin gündeme alınmasını teklif etmişti.  Öneri, 4 Ekim’de Esenyurt Belediyesi Meclis Başkanı Emin Batmazoğlu’nun başkanlığında yapılan meclis 2’inci oturumunda AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partili meclis üyelerinin oybirliğiyle kabul edildi. İlçe genelinde 1 Ekim- 31 Aralık 2018 tarihleri arasında 3 ay süreyle yeni inşaat, yeni inşaat iskan ve yeni işyeri açma ruhsat  harçlarında yüzde 30 indirim yapılacak. Yapılacak indirimle hem vatandaşın parasının cebinde kalması, hem de ilçedeki birçok sektörün harekete geçirilmesi hedefleniyor.

3 ay geçerli olacak

Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe öneriyi meclise getirirken yaptığı konuşmada amaçlarının kriz beklentisine inat sektörlere destek olmak olduğunu belirterek, “Hükümetimizin yaptığı mali barışa ilaveten biz de buna ilave olarak bunun bir benzeri  iskan barışını uygulamaya sokalım istedik. İlçemizde henüz bitmiş çok sayıda inşaat var ama müracaat sayısı az. İçinde bulunduğumuz günleri de dikkate alarak, yeni inşaat ve yeni bitmiş inşaatlarda iskanlara, yeni açılacak işyerlerini de ekleyerek ruhsatlarda  yüzde 30 indirim yapalım istedik. Bu 3 ay süreyle geçerli olacak“ demişti. Alatepe, yapılan indirimin 3 ay süre ile uygulanacağını, gerekirse uzatılabileceğini, belediye bütçesinin yapılacak yüzde 30’luk indirimi sübvanse edebilecek durumda olduğunu sözlerine eklemişti.

Esenyurt Belediye Meclisi’nde oy birliği ile kabul edilen indirim kararın imzalanmasıyla birlikte hemen yürürlüğe girecek.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.