enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3271
EURO
35,0710
ALTIN
2.294,30
BIST
8.991,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Gazitepe’de Işıklar-Balcıoğlu el ele

Gazitepe’de Işıklar-Balcıoğlu el ele
02.03.2019
117
A+
A-

Millet İttifakı Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar’a Gazitepe’de gerçekleştirdiği halk toplantısında eşlik eden CHP Belediye Meclis Üyesi Adayı Bora Balcıoğlu, “Silivri’yi yönetmeye bilgi, birikim, cesaret, deneyim lazım. Hepsi Belediye Başkanım Sayın Özcan Işıklar’da var. Bu deneyimden ilçemizde 81 ilden yaşayan hemşerilerimiz yararlanmaya devam edecektir çünkü bizim durduğumuz yer; cumhuriyet, bilim, kardeşlik, barış, huzur, Mustafa Kemal’in emanetleridir…” dedi.

Millet İttifakı Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar, eşi Esma Işıklar, CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, İYİ Parti Silivri İlçe Başkanı Ozan Ersaraç ve CHP Belediye Meclis Üyesi Adayı Bora Balcıoğlu ile birlikte Cuma akşamı Gazitepe Mahallesi’nde halk toplantısı düzenledi. Toplantıya Işıklar-Balcıoğlu dayanışması damgasını vurdu.

IŞIKLAR: KİM NE DERSE DESİN BİZ YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ

Özcan Işıklar, gecede yaptığı konuşmasında, “Değerli hemşerilerim, Allah’ın izniyle ilçemizin kaderini 31 Mart’ta yerel seçimlerde çok daha ileriye taşımak için huzuruna geldik. Bu mücadeleyi hep birlikte vereceğiz. Çünkü iyi günler yaşamıyoruz. Yürek acıtan bir yoksulluk, işsizlik, yarın ne olacağının bilinmezliğinin verdiği kaygılar içerisinde geldik buraya… Duygu yüklüyüm bu akşam. 2009 yılında ilk konuşmamı Gazitepe’de yapmış, çoban ateşini burada yaktık demiştim, şimdi yine ilk konuşmamı burada yapıyorum ve gördüm ki, çoban ateşi daha da güçlü. Çok daha güzel hizmetler yapacağız. Bir süreç yaşadık, beraber bugüne geldik. Kim ne derse desin, ne söylerse de söylesin biz yolumuza devam edeceğiz. Hem de çok kararlı bir şekilde devam edeceğiz. Buna kimsenin şüphesi olmasın. Bir baba sevgisiyle Bora gibi daha pek çok gencimizin önünü açacağız. Silivri’nin siyasetini ayağa düşürmenin dışında proje yapan, ufku olan, geleceğe umutla bakabilen bir neslin önünü açmak için bu gayreti bir daha göstermeye ve sizlerle de paylaşmaya söz veriyorum. Bu zor dönemi beraber geçeceğiz. Çünkü hiç göründüğü gibi değil. Bize anlatılan gibi değil. 30 tane kanalın, 20 tane gazetenin tek bir manşetle çıktığı gibi değil. Türkiye’nin sorunlarını yakıcı bir şekilde yaşıyoruz. Silivri’mizde bundan etkileniyor. 10 yılda yaptıklarımızı uzun uzun anlatıp sizleri burada tutmak istemiyorum. Benim için duygusal bir anlamı ve önemi olan Gazitepe’de yetiştirdiğiniz evladınız benim de evladım gibi sevdiğim Bora’ya vereceğim önce sözü. Önce o anlatsın, sonra ben anlatacağım.” dedi.

BALCIOĞLU: İYİ BELEDİYECİLİK YÜREKLE OLUR

Işıklar’ın ardından Gazitepe sakinlerine seslenen Bora Balcıoğlu, şunları kaydetti: “Duygu dolu anlar yaşayacağımı tahmin etmiştim ama bu kadar heyecanlanacağımı tahmin etmemiştim. Çok sevdiğim, değer verdiğim, sevgili ağabeyim, büyüğüm, Belediye Başkanım Sayın Özcan Işıklar’ı böylesine coşkuyla, heyecanla ve samimiyetle karşıladığınız için sizlere sonsuz teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Hoş geldiniz. İşte bir kez daha görmüş olduk. İyi bir belediyecilik kadroyla, planla, projeyle, toplumsal dayanışmayla olur ama en önemlisi yürekle olur. İşte yüreği o kadar büyük bir ağabeyim, Başkanım olduğu için gurur duyuyorum. Sizler de Silivri halkı olarak gurur duyun. Sonuna kadar yanında olmaya devam edeceğiz.

“ÇOBAN ATEŞİ SİLİVRİ’Yİ AYDINLATMAYA DEVAM EDECEK”

Başkanım 2009 yılında ilk konuşmasını Gazitepe’de yapmış, “Çoban Ateşini burada yaktık” demişti. İşte o çoban ateşi 10 yıldan bu yana Silivri’mizi aydınlatıyor. Bundan sonra da aydınlatmaya kararlılıkla devam edecektir. Silivri’miz için bir iddia ortaya koyduk. Silivri’miz İstanbul’un hatta Türkiye’nin dinamosu olmuş bir ilçe. Sanayinin, tarımın, denizin, doğanın, hizmet sektörlerinin, kültür ve sanatın, üniversitelerin can damarı olma yolunda… Ve bu sektörlerin hiçbir de birbiriyle çelişmeden gelişen ender ilçelerden bir tanesi. Silivri’yi yönetmeye bilgi, birikim, cesaret, deneyim lazım. İşte hepsi Belediye Başkanım Sayın Özcan Işıklar’da var. Bu deneyimden ilçemizde 81 ilden yaşayan hemşerilerimiz yararlanmaya devam edecektir çünkü bizim durduğumuz yer; cumhuriyet, bilim, kardeşlik, barış, huzur, Mustafa Kemal’in emanetleridir… Gezdiğimiz yerlerde, gittiğimiz her mahallede, her dernekte, her köyde böylesine coşku, heyecan ve samimiyetle karşılanıyoruz. Bugün burada aynı coşku, samimiyet ve heyecanı bizlere yaşattığınız için sizlere tekrar teşekkür ediyorum. Ayrıştırmadan, kutuplaştırmadan, barış içerisinde sosyal belediyecilik anlayışını Silivri Belediyesi olarak 10 yıldan bu yana devam ettiriyoruz. Daha da geliştirmek adına önceliklerimiz eğitim, sağlık, istihdam, kültür, sanat, spor, gençlerimiz, kadınlarımız olacak… Çünkü %65’i 39 yaş altı olan genç bir nüfusa sahibiz. İşte gençlerimiz bu yüzden önemli. Başkanım gençleri toplum önüne bu yüzden koyuyor. Bizler de bunun kıymetini bilerek yolumuza devam edeceğiz.”

IŞIKLAR: ÜLKENİN SORUNU BEKA DEĞİL; ÜRETİMSİZLİK, İŞSİZLİK, YOKLUK! 

Balcıoğlu’nun ardından söz alan Özcan Işıklar,  gerçekleştirdiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Yerel seçimi neredeyse devletin beka sorunu haline getiren bir anlayış var önümüzde. Ya istiklal, ya ölüm. Ya siyah ya beyaz. Ya kırk katır ya kırk satır. Böyle bir şey yok! Konuşmamız gereken işsizlik, fakirlik, yoksulluk… Devletin bekası insanın huzurudur, varlığıdır, karnının doymasıdır… Yoksullukta, fakirlikte, çaresizlikte huzur sağlanabilir mi? İşte Silivri’de bunları konuşmaya, çözmeye çalıştık. Şimdi meyvelerini toplama zamanı.

“SİLİVRİ’DE BÜYÜK UZLAŞMAYI KURACAĞIZ”

Artık sadece üretmek yetmiyor, üretilen ürünün tarlada kalmaması için çabalamalıyız. Bu nedenle Gümüşyaka’da Tarım Lisesi kurduk. Tarım Lisemizin hemen ardından Tarım ve Yaşam Bilimleri Üniversitemizi kurmak için de çalışmalarımızı hızlandırdık. Bütün Türkiye’nin gıptayla baktığı, 8 tane Büyükşehir’in gelip örnek olarak bahsettiği bu toprakları koruma derdindeyiz. 400 bin tane Suriyeliyi buraya nasıl getiririz hesabı yapanların oyunlarını bozacağız. Buna tahammülümüz yok. Yetişmiş bir kadromuz var. Artık sadece partiler yetmiyor, demokrasilerin bile yetmediği özgürlükçü cumhuriyeti büyük bir şemsiye yapacağız. Bu şemsiyenin altında cumhuriyet değerine inanmış her türlü parti, siyasi anlayış ve kimliğe yer verdik. Huzur içinde yaşamak için listemizde 8 partiden insan var. Meclisi de bir, Başkanı da bir, anlayışı da bir tek bir listeyle karşınıza çıkıyoruz. Silivri’nin geleceğini konuşuyorsak böyle geniş bir mutabakatı, ortak bir aklı hep berber koyacağız. Biz bu kentte birbirinin ötekisi değiliz. Topraksız tohum, bulutsuz yağmur, unsuz ekmek olabilir mi? Biz birbirimizin karşıtı değil tamamlayanıyız. Etle tırnak olmuşuz, bunu devam ettireceğiz. Arazi mafyalarının bu toprakları yağmalamaya gücü yetmeyecek. Kimsenin bu şehirde huzur bozmasına izin vermeyeceğiz.

“UMUDA YÜRÜYECEĞİZ”

Silivri’de bireyin doğumundan ölümüne kadar hayatının her anında yanında olan bir sosyalizasyon projesi oluşturduk. Bunun arkasında ağır bedeller var. Dik ve onurlu bir duruş var. Sayın Cumhurbaşkanı, “Biz bu şehre ihanet ettik” demişti. Bu kente ihanet etmemek var. Saatlerce neler yaptığımızı anlatabilirim ama yaptırmadıklarımızın en önemlisini size söyleyeyim; bu kente ihanet etmedik, ettirmedik, ettirmeyeceğiz. Bundan sonra da huzuru korumaya devam edeceğiz. Biz ittifakı Silivri için kuruyoruz. Türkiye’nin yaşadığı sorunları Silivri’ye yaşatmayacağız. Işığa gideceğiz. Umuda yürüyeceğiz. Silivri’yi anka kuşu gibi geleceğe uçuracağız. Projelerimizi tek tek evlere kadar ulaştıracağız. Göreceksiniz içlerinde insanın kalbi, ruhunu esas alan çalışmalar var. Daha çok çalışmaya hepinizin huzurunda söz veriyorum.”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.