enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Işık : Borç neden arttı?

Işık : Borç neden arttı?
A+
A-

AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Mustafa Necati Işık Beylikdüzü Tokatlılar Derneği’nde yaptığı ziyarette Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef aldı. Işık, “ 500 milyonlık arsa satıldı ama borç 440 milyon arttı” tespitinde bulundu.

Kentin CHP’li Belediye Başkanının kamu kaynaklarını çarçur ettiğini rakamlarla ortaya koyan AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Mustafa Necati Işık, “O zata önce vatandaşımız sandıkta sonra da adalet gelip yerinde hesap soracak” diye konuştu.

Beylikdüzü Tokatlılar Derneği (BEYTOKDER) yönetimi ve üyeleriyle bir araya gelen AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Mustafa Necati Işık 24 Haziran seçimlerinde Tokatlılar’ın da ciddi desteğinin olduğunun altını çizerek, “Sizler, ecdadınız Onbeşliler gibi her zaman ilk safta şehadete koşanlarsınız. 15 Temmuz’da verdiğimiz 251 şehitten 6’sı da Tokatlıydı, sizlere şükranlarımızı sunmak istiyorum dedi.

Hedeflerinde 2019 yerel seçimlerinde AK Parti iktidarıyla Beylikdüzü halkını buluşturmanın olduğuna değinen Başkan Işık, kentin mali fotoğrafını rakamlarla çekti, gidişatın içler acısı olduğunu belirtti. Beylikdüzü’nün üç belde birleşimiyle ilçe belediyesi statüsüne kavuşmasıyla oluşan toplam borcun 120 milyon TL. civarında seyrettiğinden bahseden Başkan Mustafa Necati Işık, “2009-2014 yılları arasında AK Parti döneminde belediyeye arsa satın alınarak kaynak sağlandığı gibi borç da 105 milyon TL.’ye düşürülmüştür. O dönem hiçbir şekilde kamu arsası satılmamıştır. Ancak 2014’te görevi devralan zat, 105 milyon TL.lik borcu son dört yılda 440 milyon TL.’ye çıkarmıştır ayrıca 500 milyon TL’de arsa sattılar şeklinde kıyaslama yaptı.

 

CHP’li yerel yönetim döneminde çoluğumuzun, çocuğumuzun, alın terimizin hakkı olan paralar savruluyor

diyen Başkan Işık, “Dört senede 500 milyonluk arsa sattılar, borç 440 milyon TL.’ye çıktı. Bu hafta belediye başkanı, meclisten 40 milyon TL+faiz daha borçlanma yetkisi istedi ve CHP meclis üyelerinin  çoğunluğundan dolayı kabul edildi. Ortada olması gereken 1 trilyon TL yok. ‘Parayı ne yaptınız?’ diye sorduğumuz da Yaşam Vadisi’ne, Kültür Merkezi’ne harcadık diyorlar. Önceki adı Yeşil Vadi olan Yaşam Vadisini zaten AK Parti, altyapısını tamamen bitirerek şu an ki halinin yeşil alan düzenlemesini de yüzde 90 oranında tamamlamıştı. Kültür Merkezi 11 milyon TL.ye bizim dönemimiz de yapıldı. Maalesef tadilat adı altında 3 ayda bitecekken 3 sene kapattılar ve 48 milyon TL civarında para harcadık dediler. Madem tadilat gerekiyordu, bu iş 500 bin TL. hadi diyelim 1 milyon TL. yeterliydi” diyerek başkan ve yönetimini Beylikdüzü halkımızın vicdanına havale ediyoruz dedi.

CHP’li yerel yönetimin algı ve makyaj belediyeciliği yaptığını belirten Başkan Işık, konuşmasının sonlarına doğru verdiği net mesajda, “Beylikdüzü’nü bu zihniyetten kurtarmak için gerekirse tek tek halkımıza anlatacağız dedi.

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.