enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3849
EURO
35,0357
ALTIN
2.326,43
BIST
9.138,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

IŞIKLAR RUMELİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM YILI AÇILIŞINA KATILDI

IŞIKLAR RUMELİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM YILI AÇILIŞINA KATILDI
A+
A-

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İstanbul Rumeli Üniversitesi’nin gerçekleştirdiği yeni eğitim öğretim yılı açılış törenine katıldı.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri’de eğitim veren İstanbul Rumeli Üniversitesi’nin yeni dönem açılış törenine katıldı. Üniversite öğrencileriyle bir araya gelen Başkan Işıklar, başarı dolu bir yıl diledi.

 

IŞIKLAR: “RUMELİ ÜNİVERSİTESİ İLÇEMİZİN SAHİPLENDİĞİ BİR DEĞER”

Açılış töreninde konuşan Başkan Işıklar; ”Bu yıl 3. yılını kutladığımız Rumeli Üniversitesi’nin açılışında büyük bir heyecan duyuyorum. Bu üniversiteyi, bir ilçe ile birlikte büyüyen, beraber büyüttüğümüz bir üniversite olarak görüyorum. 4 tane üniversite alanı olan tek ilçeyiz. Bugün resmi olarak planlı 4 tane üniversite alanı hatta 2 tane de tekno park yapılmaya müsait olanı olan bir ilçeyiz. 5. üniversitemiz olan Rumeli Üniversitesi merkezi burada olan ilk üniversitemiz. Bir şehrin hayatını nasıl değiştirdiğini, insanlarla buluşunca sokağın enerjisinin nasıl değiştiğini yaşadım gördüm. 81 ilden hemşerimizin bulunduğu bir yer burası. Açık bir toplum yapısıyla İstanbul’un 39 ilçesinin en huzurlu ilçesi olmamız bir tesadüf değil. Buradaki değerlerin korunmasının ancak üniversite ile sağlanacağını anlatmaya çalışıyoruz. Üniversitelerimiz de bilim yapacağız, üretim yapacağız, sokağa indireceğiz ve en önemlisi tarıma, toprağa uygulayarak üreterek yaşayabileceğimizi anlatacağız.  Toprağın sonsuz bir bereket olduğunu, refahı sonsuza kadar taşıyacak bir zenginlik olduğunu biliyoruz. Milli değerlerimizi, bayrağımızı, dinimizi ve kültürümüzü geliştirerek ileri taşıyabilmeliyiz. 5 Üniversite alanı olan, YÖK başkanı ile de görüşme halinde olarak Tarım ve Yaşam Bilimleri Üniversitesi kurmaya çalışan bir ilçe olarak ta bunu önemli ölçüde yaptığımızı düşünüyorum. Rumeli Üniversitesi bizim ilçemizin sahiplendiği bir değer. Ben bunu fabrika sahiplerine de söylüyorum tapuları sizin olabilir, ama onlar bizim malımız bizim değerimiz. İlçe olarak hepsine sahip çıkacağız. 34 bölüm ve 3800 öğrenci ile bu yıl yeni eğitim öğretim yılına başlayan tüm öğretim üyelerimize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.