enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3283
EURO
35,0825
ALTIN
2.297,56
BIST
8.989,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Küçükçekme’de Aşık Veysel Unutulmadı

Küçükçekme’de Aşık Veysel Unutulmadı
24.03.2017
103
A+
A-

Büyük Halk Ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, ölümünün 44. yıl dönümünde Küçükçekmece’de anıldı.

 Büyük Halk Ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, ölümünün 44. yıl dönümünde Küçükçekmece’de anıldı.

‘Dostlar Beni Hatırlasın’ şiiri, birbirinden özel dizeleriyle gönüllere taht kuran çağın ötesinde ozan Aşık Veysel’i, Küçükçekmeceli dostları ölüm yıl dönümünde unutmadı.

Küçükçekmece Belediyesi tarafından Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen anma etkinliğine AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ve çok sayıda Veysel dostu katıldı. AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, Aşık Veysel’i, “O, bizim Aşığımız. Biz de ona aşığız. Anadolu kültürünü bizlere miras bıraktı. Anadolu’yu okuyan Veysel’i, Veysel yapan kendisi gibi kalabilmesidir. Mekanı cennet olsun” sözleriyle andı.

“Çocuklarımıza da anlatmalıyız”

Aşık Veysel’in hemşehrisi olduğuna dikkat çeken Başkan Temel Karadeniz ise “Onu Türkiye’nin dört bir yanından çok sevenlerin olduğunu biliyorum. Tüm katılımcılara, onun nağmelerini dinleyip, onu sevenlere değerlerimize sahip çıktığınız için, samimiyetiniz için teşekkür ederim. Asrın insanının oyuncakları arttı. Herkes kendine eğlenecek bir şeyler buluyor ama değerlerimize de sahip çıkmalıyız. Birlik değil ikilik peşinde olursak Aşık Veysel’in dediği gibi bu ateş hepimizi yakar. O, ‘sen altınsın ben tunç muyum, sen gümüşsün ben sac mıyım’ derken hepimizin aynı olduğuna, insan olduğumuza dikkat çekmiştir. Onun söylediklerine her daim ihtiyacımız var. Çocuklarımıza da Aşık Veysel’i anlatmalıyız” diye konuştu.

Programda halk müziğinin sevilen sesleri Celal Bakar, Nida Ateş ve Adile Kurt Karatepe ‘Uzun İnce Bir Yoldayım’, ‘Katip Arzuhalim’, ‘Güzelliğin On Para Etmez’, ‘Çırpınıp İçinde Döndüğüm’ ve daha pek çok Aşık Veysel türküleri seslendirerek, katılımcıları mest etti. Başkan Karadeniz, konser sonunda konuklara teşekkür ederek çiçek verdi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.