enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3687
EURO
34,9670
ALTIN
2.325,46
BIST
9.144,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

MHP lideri Devlet Bahçeli, AK Parti ile ittifakı bitirdi !

MHP lideri Devlet Bahçeli, AK Parti ile ittifakı bitirdi !
23.10.2018
141
A+
A-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis’teki grup toplantısında Ankara’yı sarsan açıklamalarda bulundu. ‘Cumhur İttifakı’nı bitirdiğini ilan eden Bahçeli “Yerel seçimde ittifak arayışımız kalmamıştır” dedi. AK Parti’ye kapılarını kapatan Bahçeli, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’le ilgili çok sert ifadeler kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın afla ilgili sözlerine de yanıt veren Bahçeli, “Vazgeçmek yok, gevşemek yok, geri dönüş yok” ifadelerini kullandı.

Bahçeli’nin açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle;

İçinden geçtiğimiz belki de içinde kontrolsüzce sürüklendiğimiz bugünkü zamanlarda, insanlık 4. endüstri dönemini yaşamaktadır. Süper akıllı toplum aşamasına geçilse de muhatap kalınan sorunlar azalmamış bilakis artmıştır. İhanet taltif görürken sadakat telin edilmektedir.

Bugün İslam toplumları akıl, ahlak ve merhametten uzaklaşarak kahredici bir yozlaşmanın pençesine düşmüşlerdir. Empati ve erdem damarları kurumuştur. Hem imandan bahsedip hem şöhret batağına saplanmak gafilliktir. İslam ülkeleri ahlak ve adaletten uzaklaşıp, yozlaşma batağına saplanmıştır. Despot yönetimler nereye kadar saltanatlarını sürdürebilecekler.

CEMAL KAŞIKÇI CİNAYETİ

Günlerdir Cemal kaşıkçı’yı konuşuyoruz. Dünya gündemine oturan bu meseleyle ilgili yorumları, spekülatif haberleri duyuyoruz. Başkonsolosluğa giren ve kendisinden haber alınamayan Kaşıkçı, uluslararası krize dönüşmüştür. S. A. yönetimi 18 gün sonra dikkat çeken bir açıklama yapmıştır. Kaşıkçı, bir arbede sonucu hayatını kaybetmiştir. Kaşıkçı’nın başkonsoloslukta boğulduğu, Riyad’dan gelen adli tıp uzmanı tarafından parçalara ayrıldığı güçlü şekilde ileri sürülmüştür. Karşımızda bir cinayet vardır. Oklar veliaht prensi işaret etmektedir. Cinayetin tüm yönleri açıklığa kavuşturulacaktır, temennimiz de budur. Cumhurbaşkanı’nın bugünkü açıklaması da kafa karışıklıklarını telafi edecektir.

Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın kimin emriyle öldürüldüğü net değil. Suç mahalli olarak neden İstanbul seçildi? Tüm oklar veliaht prensi işaret ediyor. Prens Selman cinayetin neresindedir? Ciddi suçlamalara maruz kalan başkonsolosun kaçması, skandaldır yanlıştır. Katillerin azmettiriclerin Türkiye üzerindeki hesaplaşmaları ortaya çıkarılmalıdır. Türkiye’nin sabrını kimse hafife almasın. Adam olsunlar, Müslüman gibi davransınlar. Bilsinler ki kuluın hesabı varsa Allah’ın da hesabı vardır ve hepsinden üstündür.

MHP gücünü milletinden itibarını ecdadından alır. Himayeyi yalnızca Allah’tan bekler. Bizim için verilmiş sözler dönemsel ve geçici değilidir. Ülkülerimiz ve ilkelerimiz vardır. Dik başlıyız, tok bakışlıyız, bozkurt duruşluyuz. Yalan nedir bilmeyiz, aldatma nedir bilmeyiz. Hayallerimiz, heyecanlarımız vardır. Verdiğimiz bir sözü unutmayız. Ne söylediysek arkasında dururuz. Neyi teklif etmişsek sonuna kadar arkasında dururuz. Başımızı öne eğecek hiçbir ilişki ağının içinde olmayız.

MECLİS’E SUNULAN AF TEKLİFİ: GERİ DÖNÜŞ YOK

Neyi önerdiysek adaleti temsil eder. 24 eylül’de sunudğumuz kanun teklifi bir af değil. Şartli indirim ile mahkumların salıverilmesi için kanun teklifidir. Toplam 7 maddeden oluşmaktadır. Maksat ve muradımız bundan ibarettir. Kanun teklifimizin tartışmasız arkasındayız, yanındayız. Milletimize neyi söylediysek onu yapıyoruz. Vazgeçmek yok, gevşemek yok, geri dönüş yok.

Bu teklifi cezaevleri boşalsın diye vermedik. Kanayan, kangrene dönmesi an meselesi olan bir yaraya parmak bastık. Cezaevi şartlarını gündeme taşıdık. Muhtemel kalkışma ve çatışmalara dikkat çektik. Risk ve tehlikelere vurgu yaptık. Çok şey mi istedik? Konuşmayalım mı, düşünmeyelim mi, kaygılanmayalım mı, görüşlerimizi dile getirmeyelim mi?

-Ne diyor vatan şairimiz:

Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum?
Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boyunum!
Kanayan bir yara gördüm mü yanar ta ciğerim,
Onu dindirmek için kamçı yerim, çifte yerim!
Adam aldırmada geç git! , diyemem aldırırım.
Çiğnerim, çiğnenirim, hakkı tutar kaldırırım!

Ya ne dediğimizi anlamıyorlar, ya da safa yatıp havayı bulandırıyorlar. Sürekli itiraz ve tepki gösterenler; KHK ile 1 Temmuz 2016’da denetimli serbestlik ve infaz sisteminin kanunlaştığından haberdarlar mıdır?

671 sayılı KHK cezaevlerini boşaltmak için mi yayınlandı? Bizim teklifimizi sulandırıp, cezaevlerini boşaltmaya çalıştığımızı doğrudan değilse bile dolaylı ima etmek haksızlıktır, günahımıza girmektir.

Diyorlar ki uyuşturucu kullananlar salıverilecek. Bu temele indirmek, bu eksene sabitlemek tamiri olmayan vicdansızlıktır. Samanlıkta iğne aramaya gerek yoktur. Uyuşturucudan içeri olanlar ıslah olduysa, merhamet istiyorsa duymayalım mı? Bunlar insan değil mi, fırınlara atıp yakalım mı, katarlara doldurup sürgüne mi yollayalım?

Uyuşturucu en hassas olduğumuz sorunlardan birisidir. Ülkücü hareketi bu konuda tartışmaya açmak kimsenin harcı değildir. Hakikat haysiyettir, ikisinden de ödün vermeyiz. Uyuşturucuyla MHP’nin adını yan yana getirmek cehalet değilse cinayettir. Bunları geçtik de uyuşturucu baronlarını konuşan yoktur! Trafiği yönlendiren şerefsizlerin hatırlı ve arkası olan müsveddelerin üstüne giden yoktur. Ne isteniyor garibanlardan, kader mahkumlarından! Günyüzüne çıkmak onların hakkı değil mi?

Hadi baronların yakasından tutalım! Bu konuda sorumluluk almayan bin defa namert olsun. Biz teklifimizi sunduk. Söz ve karar sırası TBMM’nindir. AK Parti’nin milletvekilleri başta olmak üzere ister kabul ederler, ister reddederler. Kararlarına saygı duyarız ancak MHP asla taviz vermeyecek, ilk gün ne söylediyse aynısını cesaretle dile getirecektir.

İTTİFAK ARAYIŞIMIZ KALMAMIŞTIR

Oyun bozanlık yapmıyoruz, tekere çomak sokmuyoruz, pişmiş aşa su katmıyoruz. Kendi göbek bağımızı kendimiz kesmeye hazırız. İttifak, bir parçanın yok sayılması, tez ve önermelerinin görmezden gelinmesiyle ayakta kalmayacaktır. Diğer tarafın üstten bakması, parmak sallamasıyla yaşamayacaktır. Pozisyon hatırlatması, çatladı çatlıyor ihbarlarıyla, şartların kollanmasıyla varlığını idame ettiremeyeektir. Dürüstlük olmadan eşitler arası ilişki sürmeyecektir. Bazıları sevinç taklaları atabilirler. Tartışmalara son vermenin vakti yoktur. Bu kronik süreci uzatmanın alemi yoktur. Herhangi bir ittifak beklentimiz, arayışımız, niyetimiz artık kalmamıştır.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.