enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3635
EURO
34,9543
ALTIN
2.325,43
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

PERSONELİ IŞIKLAR’I ÇİÇEKLERLE KARŞILADI

PERSONELİ IŞIKLAR’I ÇİÇEKLERLE KARŞILADI
08.02.2019
122
A+
A-

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın adaylığının açıklanmasının ardından belediye personeli Işıklar’ı çiçeklerle karşıladı.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın 3.dönem Belediye Başkan Adaylığının açıklanmasının ardından belediye binası önünde toplanan personel, Başkan Işıklar’ı şarkılar ve çiçeklerle karşıladı. Coşkulu kalabalığın içerisinden geçen Işıklar, personelin tebriklerini ve hayırlı olsun dileklerini kabul etti.

 

IŞIKLAR: “AYRIŞTIRMAYA YÜZ TUTMUŞ BİR ŞEHRİ BİRBİRİYLE BARIŞTIRDIK”

Başkan Işıklar, duygularını dile getirdiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Benim 10 yıllık güzel ailem, sevgili arkadaşlarım, sevgili dostlarım, hepinize teşekkür ediyorum. Hiç beklememiştim, çok duygulandım. Göreve başladığımda bir belediyeye aday oldum 8 tane belediye teslim aldım. O belediyelerden arkadaşlar geldi onlarla buluştuk sayıları 300’e yakındı. İkinci dönem köylerimiz kapandı, oralardan da arkadaşlar geldi onlarla kaynaşmaya çalıştık. İki ucu 50 km 81 ilden hemşerimiz 300.000’e yaklaşan yerleşik nüfusumuz ile gecesi başka, gündüzü başka, kışı başka yazı başka bir şehirde kaynaşmaya çalıştık. Şehrin üstü altıyla kaynaştırılmaya çalışılmış, neredeyse ayrıştırılmaya yüz tutmuş bir şehri birbiri ile barıştırmaya çalıştık. Yarısı köy yarısı şehir, yarısı Trakya yarısı İstanbul böyle adı sanı konmamış, nereye gideceği konusunda kararsızlaşmış bir şehri alıp, İstanbul’un yanı başında o koskocaman arazisi ile bir vizyona taşımaya çalıştık. Barış kenti olsun istedik. Birbirinin ötekisi değil tamamlayanı olsun istedik. Biz büyük bir aileye dönüştürelim, burası İstanbul’un huzur adası olsun dedik. “ORTAKLAŞMIŞ

HEDEFLERİ OLAN BİR ŞEHİR HAYAL ETTİK”

Silivrimizin % 70’i burada yaşamaktan memnun, işte bu çok önemli. Silivri’de yaşamayı güzel kılmak, bunu sizlerle birlikte başardık. Belediyeciliği hep bir bina gibi düşünürler üstüne belediye yazmakla olmuyormuş, içine ruh koymak insan koymak, insanın ruhunu özgürleştirmek, sokağa çıkmak, gecenin üçünde beşinde sabaha kadar o şehirde huzur içinde dolaşmak gerekiyormuş. Birbirini itelemeden, düşmanlaşmadan, ayrışmadan, kimlik sormadan, onun kılığına kıyafetine karışmadan, yardımlaşmayı bir lütuf değil bir sosyal sorumluluk projesi olarak gören Türkiye’de ilk defa Gıda Bankası’nı kuran bir belediye olduk. İlk defa mahalle evleri ile 15 yıldır şehrin meydanına inmemiş kardeşlerimizin kurslarla hayata hazırlama fırsatı bulduk. Engellilerin, yaşlıların evlerine girdik, çocuklarımıza okullarına başladıkları andan, üniversiteye gitmelerine, hayata hazırlanmalarına kadar dokunma fırsatı bulduk. Binlerce insanımızı farkında bile olmadan kentin parçası haline getirebildik. Ortaklaşmış hedefleri ve idealleri olan, geleceğe umutla bakabilen bir ortak kişilik idealine dönüşmüş bir şehir hayali yaratmaya çalıştık.

“İYİKİ VARSINIZ, GÖNÜLDEN TEŞEKKÜR EDERİM”

Buradaki üç tane şeyi Türkiye’de çok önemli hale getirdik. Silivri’yi Tarım Sit haline getirdik ve bunu Türkiye’de ilk kez biz yaptırdık. Artık bu topraklar geleceğe uzanan büyük bir refah gerekçesi haline gelecek. İlk defa Tarım Arsası kavramını biz getirdik, ilk defa bir Tarım Okulu açtık. Atatürk’ün kent ve kent çevresi tarımıyla Ankara’da yaptığı örnek çalışmanın ikincisini Silivri Belediyesi yaptı. Bundan sonra Tarım Üniversitesini, Tarım ve Gıda Silikonunun Merkezini biz yapacağız. Bu güzelim belediye bunu İstanbul’un yanı başında yaptı. Bundan sonra üniversiteleri ile, hizmet sektörleri ile, barış ve huzur içinde birbirinin ötekisi değil, tamamlayanı olan, içinde insan olan, insanın ruhunu özgürleştirip, burada bir kimlik kazanmış, bilim ve tekniğin, eğitimin, kültürün en önemlisi yerel yönetimin insanı merkezine koyan ahlak, adalet ve hakkaniyeti kent içinde özgürce yaşatan sosyal bir belediyecilik anlayışını çok daha ileriye taşıyacağımıza gönülden inanıyorum. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Ekonomik krizin yarattığı durumda, üretmeyen 25 liraya bir kilo biberi alanlara karşı, o bahçelerimizde tarımın ve gıdanın merkezi olan bir Silivri göreceksiniz. Üreterek zenginleşeceğiz, fakirlikte, yoksullukta huzurun sağlanmadığını bütün Türkiye’ye göstereceğiz. Örnek bir model olduk bu modeli bütün Türkiye’ye sizlerle beraber anlatacağız. Gurur duyulan bir Silivri’yi tekrar beraber, huzur içerisinde gösterme fırsatını bu dönemde çok daha ileriye taşıyacağız. Benim büyük, geniş ailem, huzur içinde çalıştığım, bütün gayreti ile projeleri Türkiye gündemine getirmemde en büyük çabayı gösteren sizlerle gurur duyuyorum. Tekrar adaylaşma sürecinde bu başarı ile birlikte değerlendirildim. Bunun farkındayım iyi ki varsınız. Sizleri gönülden seviyorum. Hepinize gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.