enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2574
EURO
35,0409
ALTIN
2.438,73
BIST
9.814,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Perşembe Açık
22°C
Cuma Az Bulutlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Romanların Kararı ‘Evet’

Romanların Kararı ‘Evet’
07.04.2017
119
A+
A-

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Biga’da Roman vatandaşların çoğunlukta yaşadığı Şehitlik Mahallesi’ni ziyaret etti.

 AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Biga’da Roman vatandaşların çoğunlukta yaşadığı Şehitlik Mahallesi’ni ziyaret etti. Mahalle sakinleri, Gider’i davul-klarnet eşliğinde havai fişeklerle karşıladı. Roman vatandaşlar, geçtiğimiz gün aynı mahalleye yanında polislerle geldiğini söyledikleri CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu’ya ise tepkilerini dile getirdi.

Roman vatandaşların her zaman vatanına milletine sahip çıktığını söyleyen Milletvekili Ayhan Gider, “Biz diyoruz ki, ‘ PKK bir terör örgütüdür. FETÖ bir terör örgütüdür. Bunlar anayasaya hayır diyor. Biz, ‘Hayır veren herkes haindir’ demedik. Hayır veren de bu memleketin evladıdır, kardeşimizdir. Ancak teröristler ‘Hayır’ veriyor, bu da böyle biline. Geçen gün biri çıkmış televizyona, diyor ki; ‘Evet çıkarsa denize dökeriz.’ Biz sadece düşmanı denize dökeriz, seni de dökmeyiz. Sen ancak gafil olursun. Ama yine de ben onlara bir garanti vereyim. Onlar kendini bu mahallenin evlatlarından farklı hissedebilir, ama hiç korkmasınlar, korumaya falan gerek yok. Onlar da gelse bu mahalle onları da bağrına basar, Allah’a şükür. Çünkü bu mahallede kin yok, bu mahallede garez yok. Bu mahallede kesinlikle düşmanlık yok. Herkese dostluk var, herkese kardeşlik var, biz hep bunu gördük” dedi.

Gider’e davul ve klarnet eşliğinde havai fişeklerle karşılayan mahalle sakinleri, referandumda ‘evet’ oyu kullanacaklarını söyledi.

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu’nun mahalleye polislerle gelmesinin kendilerini üzdüğünü söyleyen Biga Roman Dernekleri Başkanı Rıdvan Aydın, ” Milletvekili seçildiği zaman bizlerden bir milletvekili olduğu için çok mutlu olduk. Yani 90 yılda bir gelen bir milletvekiliydi. AK Parti’de de danışmanlarımız var. Biz bununla gurur duyuyoruz. Ancak kendi Roman olduğu için, Roman mahallesine 10-15 tane polisle gelirsen biz bundan gocunuruz. Sen kendi mahallene polisle gelirsen, dışarıya neyle gidersin onu bilmiyorum” dedi.

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, mahalle kahvesinde vatandaşlarla sohbet ettikten sonra ilçede referandum çalışmalarını sürdürdü. Kahvehaneleri gezen Gider, burada da vatandaşlara yeni anayasanın maddelerini anlatarak soruları cevapladı.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.