enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3755
EURO
34,9680
ALTIN
2.325,67
BIST
9.057,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

SİLİVRİ BELEDİYESİ EKİM AYI MECLİS TOPLANTISININ İLK OTURUMU YAPILDI

SİLİVRİ BELEDİYESİ EKİM AYI MECLİS TOPLANTISININ İLK OTURUMU YAPILDI
07.10.2019
128
A+
A-

Silivri Belediye Meclisi’nin Ekim ayı meclis toplantısının ilk oturumu, gündeme ilave olan yeni maddelerin de görüşülmesi ile gerçekleştirildi.

Silivri Belediye Meclisi’nin Ekim ayı meclis toplantısının 1. birleşim 1. oturumu, Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce CHP grubu tarafından başkanlık makamına sunulan 4 soru önergesini okuttu. Başkan Yılmaz ve belediye meclis üyelerinin oy birliği ile 11 gündem maddesine ek olarak 3 gündem maddesi daha görüşülmek üzere kabul edildi. 14 gündem maddesi ilgili komisyonlara havale edilirken, 4 soru önergesi de görüşülmek üzere Başkanlık makamına gönderildi.

 

G Ü N D E M :

  1. Belediyemiz Kentsel Tasarım Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği revizesinin görüşülmesi Hukuk Komisyonu’na oy birliği ile havale edildi.
  2. Acize ücreti maaşının arttırılmasının görüşülmesi Plan ve Bütçe Komisyonu’na oy birliği ile havale edildi.
  3. Hazineye ait 2B taşınmazlarından Silivri Çayırdere Mahallesi, 183 ada 1 parsel ve 184 ada 2 parsel sayılı taşınmazların satın alınmasının görüşülmesi, Plan ve Bütçe Komisyonu’na oy birliği ile havale edildi.
  4. Belediyemizin hissedarı olduğu Silivri İlçesi, Beyciler Mahallesi 170 Parsel,1827 (eski 1455), 1824 parsel (eski 1453), 1454 parsel, 1452 parsel, 1451 parsel, 339 parsel, 770 parsel nolu taşınmazların satın alınması, satılması veya takasının görüşülmesi, Plan ve Bütçe Komisyonu’na oy birliği ile havale edildi.
  5. Belediyemiz mülkiyetindeki Kurfallı Mahallesi, 2268 parsel sayılı taşınmazda tıbbi aromatik bitki yetiştirilmek üzere 3 yıldan fazla süreyle kiraya verilmesinin görüşülmesi, Hukuk Komisyonu’na oy birliği ile havale edildi.
  6. S.S. İstanbul Silivri Sanayicileri Küçük Ölçekli Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi tarafından 4 adet çöp kamyonu ile 1 adet yol süpürme aracını belediyemize bedelsiz olarak hibe etme talebinin görüşülmesi, Plan ve Bütçe Komisyonu’na oy birliği ile havale edildi.
  7. Tanışman İnşaat Yapı Malzemeleri Mim.Müh.ve Eml.San.Tic.Ltd.Şti. tarafından 34 CGS 144 plakalı (yol süpürme) aracı belediyemize bedelsiz olarak hibe etme talebinin görüşülmesi, Plan ve Bütçe Komisyonu’na oy birliği ile havale edildi.
  8. Belediyemiz kadrolarında derece değişikliklerinin görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.
  9. Silivri Alibeyspor Kulübü Halk Oyunları Ekibinin Romanya’nın Bistrita-Nasaud Ulusal Gelenekler ve Görenekler Festivali’nde görevlendirilmesinin görüşülmesi, oy birliği ile kabul edildi.
  10. Silivri Belediyesi 2020-2024 Stratejik Planın görüşülmesi, Plan ve Bütçe Komisyonu’na oy birliği ile havale edildi.
  11. 2020 Mali yılı performans programı ve bütçesinin görüşülmesi, Plan ve Bütçe Komisyonu’na oy birliği ile havale edildi.

GÜNDEME İLAVE EDİLEN GÜNDEM MADDELERİ;

  1. Belediyemiz ile Rize İkizdere Belediyesi arasında kardeş şehir ilişkisi kurulmasının görüşülmesi, oy birliği ile kabul edildi.
  2. Belediyemiz ile Adana Karataş Belediyesi arasında kardeş şehir ilişkisi kurulmasının görüşülmesi, oy birliği ile kabul edildi.
  3. İlçemiz Gazitepe Mahallesi 336 Parsele ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğinin görüşülmesi İmar Komisyonu’na oy birliği ile havale edildi.

CHP GRUBUNUN SORU ÖNERGELERİ;

  1. İlçemizi etkileyen 5.7 şiddetindeki deprem hepimizi tedirgin etmiştir. Deprem konusunda hiçbir siyasi ön yargı taşımadan, depreme hazırlık çalışmaları kapsamında Silivri’nin muhtelif noktalarında konuşlandırılmak üzere Afet Yardım Konteynerlerın hazırlanması, mevcut ekipmanların kontrol edilmesi ve eksiklerinin tamamlanması.
  2. İlçemizde meydana gelen deprem afetinden sonra, ilçede bulunan kamu binaları ve okul binalarına hasar tespit çalışması yapılması.
  3. Sancaktepe Mahallesi, Millet Caddesi üzerindeki ağaçlandırılmış park alanına 1999-2004 yıllında Çanta Belediye Başkan ve 2009-2014 yılında Silivri Belediyesi Meclis Üyeliği yapan ve yakın zamanda aramızdan ayrılan Saffet Sert’in isminin verilmesi.
  4. 1936 yılında ilçemizde doğan Karikatürist Oğuz Aral’ın isminin, halk arasında Kültür Sokak olarak adlandırılan Küçük Has Sokak’ta bulunan yeni çok amaçlı salona isminin verilmesi.
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.