enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3565
EURO
34,4292
ALTIN
2.435,74
BIST
9.814,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
22°C
İstanbul
22°C
Açık
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Silivri Belediyesi Meclisi Eylül Ayı gündemi komisyonlara havale edildi

Silivri Belediyesi Meclisi Eylül Ayı  gündemi komisyonlara havale edildi
02.09.2019
117
A+
A-

Silivri Belediye meclisi bir aylık yaz dönemi arasından sonra Eylül gündemiyle toplantısında sakin bir oturuma imza attı.

Silivri Belediye Meclisi Eylül Ayı toplantısının I. Birleşimi I. Oturumunu için 2 Eylül 2019 Pazartesi günü saat 10.00’da toplandı. Bora Balcıoğlu, Mehmet Yönet, Bilal Ermiş ve Sefer Ölçer’in izinli sayıldığı oturum, Temmuz ayı tutanaklarının oylanmasıyla devam etti.

https://youtu.be/zlF8NbqbROU 

Grupların hatırlatmaları

CHP Grubu adına Süheyl Kırkıcı ve MHP adına Filiz Güler söz alarak yeni meclis döneminin hayırlı olması dileklerini ilettiler. Her iki grup sözcüsü 30 Ağustos Zafer Bayramı, 1 Eylül Dünya Barış Günü, Av sezonun açılması, Muharrem Ayı ve yeni eğitim öğretim yılı dolayısıyla toplumsal mesaj ile iyi niyet dileklerini ilettiler. MHP Meclis Üyesi Sultan Aşkın da söz alarak yeni adli yıl dolayısıyla hayırlı olsun mesajı verdi. CHP Grup Sözcüsü Süheyl Kırkıcı’nın “Pankartlarımız kesiliyor. Yapılanları kınıyoruz” açıklamalarına, Aşkın da aynı sorunu MHP olarak yaşadıklarını belirterek, kendi partisi adına aynı tepki içinde olduklarını belirtti.

BAŞKAN YILMAZ, EĞİTİM DESTEKLERİ KONUSUNDA BİLGİLENDİRDİ

Bayramlarda çocuklara kıyafet desteğinde bulunma duyarlılıklarının altını çizen Başkan Bey, okula yeni başlayan 3 bin öğrenciye geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi okul araç gereçleri ve çantalarını yine belediye olarak sağlamaya yönelik hazırlık içinde olduklarını paylaştı. Yılmaz ayrıca ilk, orta kademelerine yeni başlayan öğrencilere, bu konuda sıkıntı çekmeleri durumunda forma temininde de yardımcı olacaklarını müjdeledi. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları ve 1 Eylül Dünya Barış Gününe değinen Başkan Bey, “Barış istiyorsak kendi gücümüzün farkında olmalıyız. Sorunlarımızı emperyalist güçleri dahil etmeden, partiler üstü yaklaşım içinde, birlik ve beraberlikle hareket ederek çözmenin yollarını geliştirmeliyiz” dedi. Geçtiğimiz aylarda PKK ile mücadelede verdiğimiz şehitleri de anan Yılmaz, her birine Allah’tan rahmet ailelerine başsağlığı diledi.

Muharrem Ayı vesilesi ile 9 Eylül’de Cemevinde iftara katılacağını belirten Başkan Bey, meclis üyelerine yönelik de davette bulundu.

YILMAZ’DAN KESİLEN PANKART YORUMU

CHP ve MHP grubundan gelen “Pankartlarımız kesiliyor” tepkisine cevap veren Yılmaz, “Kesildi denilen pankartların önemli bir bölümü bunun için belirlenmeyen, yasak olan alanlara asılmıştır. Bunu her hangi bir parti ayrımı yapmaksınız söylüyorum, ticari işletmelerimiz de yapıyor ayrıca; bu hususta bir araya gelerek bir rehabilite çalışması yapmamız gerekiyor. Dikilen yeni fidanlarımız bu uygulamalardan zarar görüyor” şeklinde konuyu değerlendirdi. Yılmaz, gündeme geçmeden önce son olarak Zabıta Haftasını kutladı.

KARARLAŞTIRILAN GÜNDEM MADDELERİ

Eylül Meclisi birinci oturumunda kararlaştırılarak karara bağlanan 2, 3 ve 10 Gündem maddeleri aynen şu şekildeydi:

2- Çevre ve Sağlık Komisyonuna 1 Üye seçiminin görüşülmesi CHP Grubundan Elif Yılmazer’in belirlenmesi şeklinde kararlaştırıldı. CHP’den istifa ederek İYİ Parti’ye geçen Ümit Seçkin’den boşalan Çevre ve Sağlık Komisyonundaki konumda bundan sonra Yılmazer görev alacak. Gündem maddesi oybirliğiyle kararlaştırıldı.

3- Belediyemiz kadrolarında derece değişikliklerinin görüşülmesi oybirliğiyle karara bağlandı.

10- Silivri ilçesi, Sancaktepe Mahallesi, Balaban, (Tapuda Çanta Mahallesi, Çanta-Fatih Mahallesi, Çanta-Mimarsinan Mahallesi), Çeltik Mahallesi, Danamandıra Mahallesi, Sayalar Mahallesi ve Seymen Mahallesinde yapılacak kadastro çalışmalarında görevlendirilmek üzere Bilirkişi seçilmesinin görüşülmesi konusunda meclis oybirliğiyle Başkan Bey’e yetki verilmesini kararlaştırdı.

KOMİSYONLARA HAVALE EDİLEN KONULAR

Meclis toplantısında görüşülerek komisyonlara havale edilen maddeleri şu şekilde;

1- Marmara Bölgesi sismik etkinliğinin takibi için Deprem İstasyonu ve bahçesi olarak kullanılmak üzere Silivri Büyüksinekli Mahallesi, 1037 nolu parselde 5×10 ebadındaki alanın Boğaziçi Üniversitesi adına tahsisinin görüşülmesi oybirliğiyle Hukuk Komisyonuna havale edildi.

4- Mahalli İdareler İşverenleri Sendikasına belediyemizce üye olunması ve yetki verilmesinin görüşülmesi Hukuk Komisyonuna havale edildi.

5- Silivri İlçesi, Pirimehmetpaşa Mahallesi 933 ada, 7 parsel ile kısmen 8 ada, 130 parsele ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğinin görüşülmesi İmar Komisyonuna havale edildi.

6- Silivri İlçesi, Alipaşa Mahallesi 337 ada 3 parsel, 328 ada 1 parsel ve 354 ada 2 parselin doğusunda kalan alana ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli İmar Planı Değişikliğinin görüşülmesi İmar Komisyonuna havale edildi.

7- Silivri İlçesi, Selimpaşa Mahallesi Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanlarına ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Plan Notu Değişikliğinin görüşülmesi de İmar Komisyonuna havale edildi.

8- Belediyemize ait hissedarı olduğumuz parsellerdeki hisselerimizin satışının görüşülmesi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

9- Silivri Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesis İşletmesi adı altında Bütçe İçi İşletme Kurulmasının görüşülmesi de Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Başkan Yılmaz bu gündem maddesi ile ilgili bilgi verirken; var olan belediye tesislerinin korunması, kar amacı gütmeksizin, halkın bu yerlerden daha iyi faydalanabilmesini amaçladıklarını ifade etti.

GÜNDEME EKLEN BAĞIŞ MADDESİ

Eylül oturumunda gündeme Başkanlık teklifi ile 11. Madde olarak eklenen, “Silivri Belediyesine Karaman Kardeşler firması tarafından 1 adet Vinçli Çöp Kamyonunun bedelsiz olarak hibe edilmesi” konusu CHP’nin önerisiyle oybirliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

YILMAZ: ARAÇ PARKURUMUZU GENİŞLETMEMİZ GEREKİYOR

Meclisi bilgilendiren Başkan Yılmaz, çöp ve temizlik işini ilerleyen süreçte belediye olarak bizzat üstlenmeyi planladıklarını paylaştı. Bu ve farklı diğer sebeplerden dolayı da belediyenin araç parkurunda genişleme ve geliştirmeye gidilmesi gerektiğini belirtirken, fahiş kiralamalara mahkum olmaktan yerel yönetim hizmetinin kurtarılması gerektiğine dikkat çekti.

SULAMADA YAŞANAN SIKINTILARI ANLATTI

Başkan Yılmaz, sulama ihalesini alan firmanın işi yerine getirememesinden dolayı yaşanan sıkıntılara işaret ederken, belediye olarak bu konuda uğradıkları zararın da daha çok sulama aracına sahip olarak giderilmesi yoluna gitmeyi planladıklarına dair bilgiler paylaştı. Yılmaz ayrıca, belediye kaynaklarının etkin kullanımı hususunda her bir meclis üyesinden destek beklediğini de ekledi.

İKİNCİ OTURUM CUMA SAAT 15.30’DA

Silivri Belediyesi Eylül Meclisi ikinci oturumunun bir defaya mahsus 6 Eylül 2019 Cuma günü saat 15.30’da yapılmasını kararlaştırılarak tamamlandı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.