enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Silivri Vatan Partisi Belediye Başkan Adayı Dağlıoğlu sahilde projelerini halka açıkladı

Silivri Vatan Partisi Belediye Başkan Adayı Dağlıoğlu sahilde projelerini halka açıkladı
30.03.2019
125
A+
A-

Vatan Partisi Silivri Belediye Başkanı Mimar İlker Dağlıoğlu Silivri sahilindeki standında vatandaşlara pojelerini açıklayarak şunları kaydetti.

Silivri sahilinde Vatan Partisi seçim çadırının başındaydık. Sahil yürüyüş yolundan geçen Silivrili vatandaşlarımıza, yapmak istediğimiz projeleri anlattık. Halkımızın desteğini görmek bizleri mutlu ediyor. Bilgimizle, belediyecilik tecrübemizle Silivri’nin çehresini değiştirmeye geliyoruz.

Vatan Partisi Silivri Belediye Başkan Adayı mimar İlker DAĞLIOĞLU

PROJELERİMİZ VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİMİZİN ÖZETİ:

– Silivri’nin marka ilçe olması yönünde kalıcı işler ve düzenlemeler yapılacak.

– Eski Pazar içi alanında, iyileştirme çalışmaları yaparak, orta vadeli bir program içinde, yeni bir planlama çalışmasıyla, Silivri’ye yaraşır bir şekilde çözüme kavuşturacağız.

– Silivri Belediye binasının merkezden yukarıya taşınmasıyla, Silivri’de çarşı ticareti olumsuz etkilenmiştir. Bunu gidermek için, eski belediye binası yerinde, az katlı bir bina inşa ederek, yönetim dahil, bazı birimlerini ilçe merkezine getireceğiz.

– Büyük bir KENT PARKI inşa ederek, halkımızın hizmetine sunacağız. Tuzla Merası yanında yapılacak projede, meranın yeşil dokusu korunacaktır. Tuzla Vadisi eko-sistemini canlandıracak şekilde, geniş çaplı bir projeyi Silivri’ye kazandıracağız.

– Deprem güvenli, ucuz ve hızlı inşa edilen, yeni teknolojiler içeren toplu konut imalatını, Türkiye’de ilk defa Silivri’de hayata geçireceğiz.

– Silivri’ye yetecek büyüklük ve sayıda kreş ve etüt merkezleri yapılacaktır. Kreşlerde belirli saatler arasında kalan çocuklarımız için hizmet PARASIZ OLACAKTIR.

– Emeklilerimizin, gazilerin ve şehit yakınlarının yararlanması için SOSYAL TESİSLER İNŞA EDİLECEK, buradaki hizmetler, kar amacı gütmeden yapılacaktır.

– Halk meclisleriyle, yerinde çözümler halkın, muhtarların katılımıyla, halkla birlikte üretilecektir.

– Belediyede taşeron işçiliğine son vereceğiz. İşçiler belediye bünyesinde kadrolu olarak çalıştırılacaktır. Belediye, taşeronluk ilişkileriyle değil, Belediyenin kendi imkanlarıyla yönetilecek.

– Depreme hazırlık konusunda, imar adası bazında önemli çalışmalar yapacağız.

– Silivri genelinde, imar adaletsizliklerini gidereceğiz. Fatih Mahallesinde Yapılaşma yüksekliğinin düşürülmesi nedeniyle oluşan imar mağduriyetlerinin giderilmesi için çalışacağız.

– Silivri’nin alt yapısını güçlendirilecek, ‘yap-boz’a son.

– Yıllardır ihmal edilen, deniz ulaşımından Silivrilileri yararlandıracağız.

– Silivri sahil şeridinde, sahil koridoru genişletilerek, Silivri’nin Marka kimliğine katkı yapacak ve bir çekim merkezi olacak şekilde, nitelikli sahil düzenlemesini gerçekleştireceğiz.

– Silivri’de öğrenim gören öğrencilerimiz için, ÖĞRENCİ YURDU inşa edilecektir.
*
Projerimiz ve çözüm önerilerimizin bir bölümü:

PROJELERİMİZ / ÇÖZÜM ÖNERİLERİMİZ…

SİLİVRİ’DE İMAR VE ŞEHİRCİLİK ATILIMI

1- Silivri’nin marka ilçe olması yönünde kalıcı işler ve düzenlemeler yapılacak.

2- Silivri’yi kalkındırma yönünde tedbirler alınarak, iyileştirme çalışmaları yapılacaktır.

3- Belediyecilik hizmetlerinde hızlılık ve kolaylık getireceğiz. Bazı harç kalemlerinde indirim yaparak, belediye işleyişinde kolaylık sağlanacaktır.

7- Deprem güvenli, ucuz ve hızlı inşa edilen, yeni yeni teknolojiler içeren toplu konut imalatını, Türkiye’de ilk defa Silivri’de hayata geçireceğiz.

8- Silivri’nin özellikle sahil ve E-5 karayolu ön görünümünün (buradaki yapıların), görsel iyileştirmesini hızla gerçekleştireceğiz.

9- Yağmur sularının yer altında depolanmasını sağlayacak, STRATEJİK SU DEPOLAMA SİSTEMLERİ inşa edilerek, Türkiye’de bir ilk gerçekleştirilecektir. İlgili kurumlarla da görüşerek, yağmur suyunun, filitre edilme işleminden sonra, toplama kanallarıyla geri kazanılarak, sürdürülebilir, güvenli su rezervi artışına katkı sağlanacaktır. (Türkiye’de bir ilk…)

12- Silivri’nin silüetini bozacak şekilde bina inşa edilmesine izin vermeyeceğiz.

13– Silivri’de konutlarda, sokakta yenilenebilir enerji (rüzgar, güneş, dalga, vb.) kullanım imkanları, güncel teknolojiden yararlanılarak ele alınacak, enerji verimliliğini de gözeten, yeşil ve akıllı binaların, sistemlerin Silivri’de yaygınlaşması yönünde teşvik edici olunacak, harç kalemlerinde indirim yapılarak teşvik edilecektir.

14– İlçemiz sınırları içinde yeşil alanlar korunacak, imara açılmasına izin verilmeyecek. Yeşil alanlar yaygınlaştırılarak, ağaçlandırma ve peyzaj çalışmaları tamamlanacaktır.

SAĞLIK VE SOSYAL İMKANLARA YAKLAŞIMIMIZ

15- Silivri’ye yetecek büyüklük ve sayıda kreş ve etüt merkezleri yapılacaktır. Kreşlerde belirli saatler arasında kalan çocuklarımız için hizmet PARASIZ OLACAKTIR.

16- Emeklilerimizin, gazi ve şehit yakınlarının yararlanması için SOSYAL TESİSLER YAPILACAKTIR. Buradaki hizmetler, kar amacı gütmeden yapılacaktır.

TARIM, ÜRETİM VE KOOPERATİFÇİLİK DESTEKLENECEK

63- Halkımızın ucuz temel gıdaya erişimi sağlamak amacıyla, TANZİM SATIŞ MAĞAZALARI açarak, bu hizmeti kalıcı ve sürekli hale getireceğiz. Yerel tarım üreticilerimizin, çiftçilerimizin ürettikleri gıda ürünlerini, buradan kooperatifler kanalıyla halka satışını gerçekleştireceğiz.

64- Topraksız köylü olmaz! Tarım üretimi yapan çiftçilerimiz için seracılık ve sulu tarım üretim bölgeleri oluşturulacaktır. Bu alanlardaki tarımsal üretim için gerekli olan sulama suyu ve elektrik enerjisi (güneş enerjisi santralleri kurularak) teminine belediye yardımcı olacak ve maliyeti düşürecektir. Silivrili çiftçilerimizin ürettiği temel gıda ürünleri, kurulacak kooperatifler vasıtasıyla, tanzim satış mağazalarında satılarak, çiftçilerimizin ek kazanç elde etmesi sağlanacaktır.

65- Çiftçilerimizin pazarlarda ürününü segilediği alan için ödediği ücrette indirim yapılarak en alt seviyeye çekilecektir.

TURİZM, DENİZCİLİK VE TARİH

46- Silivri’deki mevcut yeraltı geçitlerini, ortaya çıkararak turizme kazandıracağız.

47- Tuzla Vadisi eko-sistemini canlandıracak şekilde, geniş çaplı bir projeyi Silivri’ye kazandıracağız. Turizm yönünden Silivri’nin atılım yapmasını sağlayacaktır. Bu sayede geniş istihdam ve çalışma olanakları elde edilecektir.

48- Deniz ulaşımından ve deniz turizminden yararlanarak, yeni projeleri hayata geçireceğiz.

49- Silivri’de, doğal alanlara ulaşım, doğa turizmini, proje çerçevesinde gerçekleştireceğiz.

50- Denizcilik Parkı inşa edeceğiz. Denizciliği genç kuşaklara sevdirmek ve denizcilik kültürünü geliştirmek amacına da uygun olarak, teknik donatılarla süsleyeceğiz.

51- Turizmden yeterli şekilde yararlanmak için sahilde, iyileştirme çalışmaları yapılacaktır.

52- Yıllardır ihmal edilen, deniz ulaşımından Silivrilileri yararlandıracağız. Hızlı ve orta büyüklükte, kullanım maliyeti düşük olan deniz araçlarını devreye alacağız.

53- Silivri Kumluk plajı, 200 metre uzatılarak büyütülecek ve iyileştirme çalışması yapılacak.

54- Silivri sahil şeridinde, sahil koridoru genişletilerek, Silivri ilçesinin Marka kimliğine katkı yapacak ve bir çekim merkezi olacak şekilde, nitelikli sahil düzenlemesi projesini hızla hayata geçirileceğiz.

55- Kalepark (yanından) -dalgakıran arasında, uzunluğu 800 metre olan, turistik amaçlı bir teleferik hattı inşa edeceğiz.

56- Turistik amaçla kullanılacak olan, Türkiye’de ilk defa sualtı evini model olarak Silivri’de inşa edeceğiz. Su altı heykel müzesini de Silivri’ye kazandıracağız.

57- Boşnakbahçe ile Klassis Otel arasında, sahil şeridinde kesintisiz giden, gezi ve bisiklet yolunu tamamlayarak, halkımızın hizmetine kazandıracağız.

58- Tuzla Deresi’nde, tarihi Mimar Sinan Köprüsü önünde, dere yayağına atılmış toprak dolguları derhal kaldıracağız. Mimar Sinan Köprüsü çevresini eski güzelliğine kavuşturacağız.

59- Kale Park yanında, beton değil, modern bir seyir terası yaparak, denizle düşey irtibatını sağlayarak çekim merkezi haline getireceğiz.

60- Silivri’de antik limanla irtibatlı olduğu düşünülen, 2 yeri turizme kazandıracağız.

61- Denize atılan ve kötü durumdaki tarihi mirasımızı, arkeolojik değerlerimizi Silivri’ye kazandıracak düzenlemeleri kısa sürede yapacağız. Arkeoloji müzesi kurulacaktır.

SİLİVRİ’DE YEŞİL, ÇEVRECİ YAKLAŞIMLAR

91- Silivri’deki doğal alanlara sahip çıkarak, bu yerlerin korunması ve geri kazanılması için kapsamlı çalışmalar yapılarak, Silivri’de yaşam kalitesinin yükselmesine katkı sağlanacaktır.

92- Deniz içinde kıyıya yakın kısımlarda, yabani yaşam ve ağaçlandırma alanları oluşturulacaktır. KUŞLAR ADASI PROJESİNİ kısa sürede gerçekleştireceğiz. Buradan kaybolan türleri buraya kazandıracağız.

93- Silivri’de büyük bir hayvanat bahçesi projesi hayata geçirilecek.

94- Muratçeşme piknik alanı ve güneyindeki ağaçlık alanda, iyileştirme amacıyla düzenleme yapılarak, halkın kullanımına açılacaktır.
(Çözüm önerilerimizin tamamı 103. maddedir.)

SON SÖZ:

Bunlar sistem partisi, biz sistem dışı, devrimci çözüm önerilerimizle halkımızın önünü açacağız. Yapılacak tüm bu projelerle birlikte, istihdama da önemli katkısı sağlanmış olacaktır. Silivri’yi daha güzel ve marka ilçe kimliği kazandırarak, geleceğe taşımak amacında ve kararlılığındayız. Bilgimizle, belediyecilik tecrübemizle Silivri’nin çehresini değiştirmeye geliyoruz. Büyük değişime herkes hazır olsun! Saygılarımızla…

Vatan Partisi Silivri
Belediye Başkan Adayı
mimar İlker DAĞLIOĞLU

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.