enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Silivri Vatan Partisi Yerel Seçim startını verdi

Silivri Vatan Partisi Yerel Seçim startını verdi
09.12.2018
115
A+
A-

Vatan Partisi Silivri İlçe Örgütünün düzenlediği toplantı İlçe binasında sabah kahvaltısı eşliğinde gerçekleşti. 

Vatan Partisi Silivri İlçe örgütü kahvaltılı toplantıda  Vatan Partisi İl Başkanı Cem Dikmen’i konuk etti.

Açılış konuşmasını Silivri İlçe Başkanı Latif Aydın yaptı. Aydın şunları kaydetti;

” Toplantımıza katılanlar arasında Kale Kayış Fabrikasından işten çıkartılan arkadaşlarımızda bize burada eşlik etmektedir. Şu anda işsizler ve bu konuda onurlu mücadelelerini devam ettiriyorlar. Bizlerde onları bu kahvaltımza davet ettik. Şimdi sendika konusunu açmışken, tabii ki sendikalaşma süreci ihtiyaçtan doğar. Hiç bir kimse maceraya atılıp sendikalaşmaya durup,dururken kendini sıkıntıya sokmak istemez. Burada İhtiyaç olmuştur yani Kale Kayış’ta da bu olmuştur. İşçi arkadaşlarımız kendi bireysel mücadelesini daha iyi sürdürebilmek için bu sendikalaşmaya ihtiyaç duymuşlardır. Bu her iş yerinde bu böyle olur. Öncelikle bu örgütlenmeler gayri resmi  olur. Bu olayı gerçekleştirerek iş verene karşı bir kazanım elde ederler. Bu kazanımlar toplu bir iş sözleşmesine dayanmadığı için, bu kazanmış oldukları maalesef kısa sürede yine  kaybederler.  Buradan çıkarmış oldukları dersle  işçiler haklarını yeniden kazanabilmeleri için doğru örgütlenme biçimi olan Sendikal Örgütlenmeyi keşif ederler  ve sendikal örgütlenmeye giderler çünkü elde etmiş oldukları kazanımları Toplu iş sözleşmesi güvencesi ile bu sayede güvence altına alacaklar.

Aydın şöyle devam etti; ” Bu gerçekleştirdiğimiz  Genişletilmiş Örgüt Toplantısında iki konu belirledik. Biliyorsunuz artık yerel seçim sürecine girmiş bulunmaktayız. Yeni bir kampanya başlatarak ‘ Türkiye Üretsin, Türk Milleti Kazansın’ kampanyası başlatmış bulunuyoruz.” dedi.

Ardından söz alan Vatan Partisi İlçe Sekreteri ve Belediye Başkan Aday Adayı İlker Dağlıoğlu şunları söyledi;

” Bizim bugüne savunduğumuz işçi hakları kapanan beldelerin yeniden açılması bunlara sürekli vurgu yapıyoruz. Bizler bugüne kadar haklı mücadelesine destek verdik. Destek vermeye de devam edeceğiz. Bu fabrikalarda günün şartları ekonomik krizler bahane edilerek işçi çıkarmaya başladılar. Anayasal hak olan sendikalaşmanın önünü tıkıyorlar. Krizin faturası işçi kardeşlerimize kesilemez ve bunu parti olarak da kınıyoruz. Vatan Partisi ilklerin partisidir. Bizler Nato’dan çıkmayı da savunuyoruz. İşçi haklarının sonuna kadar takipçisi  olacağız. Ve ayrıca arkadaşlarımıza da sonuna kadar destek vermeyi de sürdüreceğiz.” dedi.

Toplantıda yapılan konuşmaların ardından sözü alan Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı Cem Dikmen ise şunları kaydetti;

” Silivri’nin bizim için çok farklı bir yönü vardır. Silivri’de direnişi bütün Türkiye’ye öğrettik. Türkiye’nin biber Gazı ile tanışmasının adresi Silivri, Ve Türkiye Silivri’de birleşmeyi öğrendi. Tek yürek olmayı öğrendi. Ben şimdi kısaca bir Türkiye değerlendirmesinde bulunayım.  Türkiye Kurtuluş Savaşındaki gibi bir cepheleşmeye doğru gidiyor. Türkiye’nin geldiği nokta şu an burası. Dört bir tarafından sarılmış bir Türkiye bakın, Güneydoğumuza şu an o Amerikanın kurmuş gözlem kuleleri ile YPG,PKK ile mücadele ediyoruz. Oradan Ege ve Akdeniz’e bakın sismik araştırma gemilerimiz donanma ile bu araştırmaları yapmaktadır.”dedi.

Haber: Adnan Yıldırım

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.