enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3849
EURO
35,0357
ALTIN
2.326,43
BIST
9.138,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Şişli’deki İSKİ binaları yıkılacak!

Şişli’deki İSKİ binaları yıkılacak!
12.03.2018
116
A+
A-

Şişli’de  yaklaşık 20 bin metrekarelik alan üzerinde yeni bir kent parkı yapımı için çalışmalara başlandı. Havadan da görüntülenen alanda, İSKİ’ye ait boş binalar yıkılacak ve yerine “Feriköy Kent Parkı” yapılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Feriköy’de yaklaşık 20 bin metrekarelik alan üzerinde yeni bir kent parkı yapımına hazırlanıyor. Edinilen bilgilere göre, bir süre önce boşaltılan İSKİ Beyoğlu Şube Müdürlüğü ve Su Sayaçları Muayene İstasyonu’nun bulunduğu, semt sakinlerinin bir zamanlar sözleşme yapmaya ve su faturalarını ödemeye geldiği İSKİ’ye ait binalarda  birkaç hafta içerisinde yıkım çalışmaları başlayacak.

KONSER VE ÇOCUK OYUN ALANLARI YAPILACAK

Kent parkı yapılması planlanan alana ilişkin detaylar da belli oldu. Alan içindeki 10 bin metrekarelik alana çim ekilecek. Parkın içerisinde yürüyüş parkurları, havuzlar ve sosyal tesis de yer alacak. Bin metrekarelik alan da ve konser ve etkinlik alanı olarak kullanılacak. Parkta çocuklar için tamamı ahşap malzemeden üretilen çocuk oyun alanları da bulunacak.

DİKİLECEK 380 ADET AĞACIN TÜRLERİ BELLİ OLDU

Kent parkının yapımı için, alandaki ağaçlar korunacak, 380 ağaç daha dikilecek.  O ağaçların türleri de belli oldu. Dikilecekler arasında 159 adet çınar, 141 adet fıstık çamı, 49 adet aşılı ıhlamur, 15 adet kırmızı yapraklı süs eriği, 10 adet şeker akçaağacı, 6 adet kırmızı çınar yapraklı akçaağaç bulunuyor.

Parktaki çalılar arasında ise tamamı 3-5 yapraklı 733 adet altuni taflan, 507 adet yayılıcı mavi ardıç, 499 adet parlak yapraklı kartopu, 413 adet bodur alev çalısı, 227 adet meiland gülü yer alacak.

Kaynak: onnumarahaber.com

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.