enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3849
EURO
35,0357
ALTIN
2.326,43
BIST
9.138,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Şubat ayı Meclisi 1. oturumu görüşüldü

Şubat ayı Meclisi  1. oturumu görüşüldü
05.02.2019
126
A+
A-

Silivri Belediye Meclisi’nin Şubat Ayı Meclis Toplantısı’nın I. Birleşiminin I. Oturumu’nda Başkan Vekili Melih Yıldız’ın yönetiminde görüşülen 2 gündem maddesi, gündeme ilave edilen 2 adet önergeyle birlikte ilgili komisyonlara havale edildi.

Silivri Belediye Meclisi’nin 4 Şubat 2019 Pazartesi tarihine rastlayan Şubat Ayı toplantısının I. Birleşiminin I. Oturumu, saat 10.00’da, Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Mazeretleri dolayısıyla toplantıya katılamayan AK Partili Meclis Üyelerinden Rıfat Kutlu, Mutlu Bozoğlu, Tuğba Alkaya, Mustafa Saral; CHP’li Meclis Üyelerinden Ünal Doğrul, Bora Balcıoğlu ve Cengiz Aksu izinli sayıldı. Gündem maddelerinden önce Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Solak tarafından Başkanlık Makamına sunulan önergeler görüşülüp oylandı.

 TAŞINMAZ TALEP VE ŞİKÂYETLER 
Birinci önerge şu ifadelere yer verildi: “Piri Mehmet Paşa Mahallesi, 48 ada 151 parsel sayılı 1480,55 m2 miktarlı Arsa vasıflı taşınmazın tamamı, Silivri Belediyesi adına kayıtlı olup; taşınmazın kaydına, Silivri Belediye Meclisi’nin 24.10.1991 tarih ve 4 Karar numarası ile Kreş ve Çocuk Yuvası dışında başka bir amaçla kullanılamayacağı şerhi işlenmiştir. Bahse konu taşınmaz üzerindeki binanın yıkım işlemi 13.12.2016 tarihinde tamamlanmış olup; kaydında mevcut şerhin kaldırılması ile ilgili kararın alınması hususunun; Yüce Meclise havalesini tensiplerinize arz ederim.” Önerge, oylama yapılarak gündeme ilave edildi.

KAVAKLI MAHALLESİ 232 ADA, 3 PARSEL MEZARLIK ALANININ DEVRİ 
İkinci önergede şu ifadeler yer aldı: “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Emlak Yönetimi Daire Başkanlığı Emlak Müdürlüğü’ nün ilgi sayılı yazısı gereğince 10.03.2007 tarihinde yürürlüğe giren, 5216 sayılı kanun ile 5594 Sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu’ na eklenen ek madde 2′ de Birleşme katılma veya geçici 2′ nci madde gereğince Büyükşehir Belediyesi sınırlarına giren belediyelerin yürütülmekte olduğu su, kanalizasyon, katı atık, ulaşım, her çeşitli yolcu yük terminalleri, Toptancı halleri mezbaha, mezarlık ve itfaiye hizmetlerine ilişkin Olmak üzere bina, tesis, araç, gereç, taşınır ve taşınmaz malları ve bu hizmetlerin yerine getirilmesine yönelik yatırım alacak ve Borçları büyükşehir belediyesine veya ilgili bağlı kuruluşuna devredilir.” Hükmü gereğince Mülkiyeti Belediyemize ait olan Kavaklı Mahallesi 232 ada 3 parsel sayılı taşınmazın bedelsiz olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Emlak Yönetimi Daire Başkanlığı Emlak Müdürlüğü’ ne devredilmesi istenmektedir. Buna göre, İdaremiz Mülkiyetindeki Kavaklı Mahallesi, 232 ada 3 parsel sayılı taşınmaz, 12.10.2000 tarihli

Kavaklı1/1000ölçekliUygulamaİmarPlanındaağaçlandırılacak alanda (Mezarlık Alanı) kaldığından, 5594 sayılı kanun ile 5216 sayılı kanunların ilgili maddeleri gereğince ve 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 75/d maddesi kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Emlak Yönetimi Daire Başkanlığı Emlak Müdürlüğü’ ne bedelsiz devredilmesi hususunun, Belediye Meclisince değerlendirilerek, gerekli kararın alınması için, konunun Meclise havalesini; tensiplerinize arz ederim.” Bu önerge de oylama neticesinde gündeme ilave edildi ve akabinde gündem maddelerinin değerlendirilmesine geçildi.

KOMİSYONLARA HAVALE EDİLEN GÜNDEM MADDELERİ
• Elit Dans Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ile Silivri Belediyesi arasında gençlik ve kültür hizmetlerine yönelik işbirliği için ortak hizmet protokolü yapılmasının görüşüldüğü 1. gündem maddesi, Plan Bütçe ve Hukuk Komisyonu’na havale edildi.

• Gündemin 2. maddesi olan ilçemiz içkili yerler bölgesinde değişiklik yapılmasının görüşülmesi İmar Komisyonu’na havale edildi.

• 3. gündem maddesi olan Piri Mehmet Paşa Mahallesi, 48 ada, 151 parselin üzerindeki şerhin kaldırılmasının görüşülmesi İmar Komisyonu’na havale edildi.

• Silivri Belediyesi mülkiyetindeki Kavaklı Mahallesi 232 ada 3 parseldeki mezarlık alanının İstanbul Büyükşehir Belediyesi Emlak Yönetimi Daire Başkanlığı Emlak Müdürlüğüne devredilmesinin görüşüldüğü 4. gündem maddesi Hukuk Komisyonu’na havale edildi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.