enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3271
EURO
35,0620
ALTIN
2.297,63
BIST
9.008,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Tapuda yeni döneme geçiliyor

Tapuda yeni döneme geçiliyor
04.07.2019
183
A+
A-

Konut, arsa, tarla alıp satmak kolaylaşacak, tapuda işlemler daha hızlı olacak, alım satımlarda bürokratik süreçler azaltılacak, alıcı ve satıcının aynı müdürlüğe gitmesine gerek kalmayacak, işlemler farklı şehirlerden hatta yurtdışından dahi yapılabilecek.

Tapu işlemlerinde yeni dönemi başlatacak düzenlemeyi içeren Tapu ve imar kanunlarında değişiklik teklifi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

2B arazilerinde başvuru ve ödeme süreleri uzatıldı

Yasayla, 2B arazilerinin satışı için geçen yıl kasım ayında sona eren başvuru ve ödeme süreleri de uzatılıyor. Bu arazileri kullananlar, satış başvurusunu 16 Aralık 2019’a kadar yapabilecek. Hazine’ye ait tarım arazilerinin satışı için de aynı tarih geçerli olacak. Teklif, kentsel dönüşümde yaşanan sorunlara da neşter vuracak. Kentsel dönüşüm projelerinde, müteahhitlerle sorun yaşayan maliklere sözleşmeyi feshetme hakkı getirilecek.

Müteahhide sınırlama geliyor

Yasada kentsel dönüşüm mağduriyetlerini önlemeye yönelik düzenlemeler de yer alıyor. Müteahhitler, yapının yüzde 80’ini tamamlamadan satış yapamayacak.

Riskli yapılara sıkı denetim

Yasa ile metruk binaların yıkımı da kolaylaşacak. Çevreyi rahatsız eden terk edilmiş binalar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca yıkılabilecek. Ayrıca yıkılma riski olan yapıların envanteri çıkarılacak. Bu binalar muhtarlıklarda ilan edilecek.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.