enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5262
EURO
34,7427
ALTIN
2.488,30
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Trakya halkının ortak mücadelesi siyasilere geri adım attırdı

Trakya halkının ortak mücadelesi siyasilere geri adım attırdı
A+
A-

DAYKO  Vakfı olarak davacısı olduğumuz  Çerkezköy Termik  Santral projesinin Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığından yapılan açıklamayı Tekirdağ Ak Parti Milletvekili Mustafa Yel’in  sosyal medya hesabından, Çerkezköy ile Kapaklı arasında Pınarça mevkiinde yapılması planlanan Kömürlü Termik Santralden vazgeçildiğini duyurdu.

VAZGEÇİLDİĞİNİ DUYURDU

Ak Parti Tekirdağ milletvekilleri Mustafa Yel, Çiğdem Koncagül ve Mustafa Şentop’un da fotoğraflarının yer aldığı “Son günlerde sürekli Tekirdağ kamuoyunu meşgul eden Çerkezköy ile Kapaklı  ilçeleri sınırları içerisindeki Pınarça mevkiinde yapılması planlanan kömürlü termik santral ile ilgili olarak; Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkan Vekili Mustafa Şentop, Tekirdağ Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi Mustafa Yel ve Tekirdağ Milletvekili ve AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK ve MYK Üyesi Çiğdem Koncagül’ün Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile görüşmeleri neticesinde teknik nedenlerden dolayı termik santralin yapımından vazgeçildiği bildirilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” notuyla duyurdu.

 

KAMUOYU TEKNİK SEBEPLERİ MERAK EDİYOR

Kamuoyu teknik sebeplerin ne olduğunu merak ederken, Kapaklı ve Çerkezköy halkının yüzde doksanı kömürlü termik santrale karşı çıkışı sebebi nedeniyle Termik Santral projesinin iptali bir seçim geçişi olası endişesiyle sosyal paylaşım sitelerinde,  yazılı basında yapılan haber paylaşımlarla ifade ediliyor

 

PINARCALI KADINLAR TERMİK SANTRALE KARŞI BAYRAK OLMUŞLARDI

Termik santralin yapılmaması için Pınarca’lı kadınlar mücadelenin bayrağı olmuşlardı. Çerkezköy, Kapaklı halkı, işçisi, esnafı ve önemlisi kadınları, gençleri ile sivil toplum kuruluşları basını Belediye başkanları.  Yaşamlarını karatacak olan Termik Santrale karşı omuz omuza durarak Trakya’nın yaşam mücadelesini taçlandırarak,  temiz bir gelecek için kazanılan zafere imza atmışlardır. Termik santrale karşı yürütülen mücadelede bir yandan da DAYKO gönüllülerinin açmış oldukları stantlarla vatandaşlardan topladıkları 7364 adet itiraz dilekçesini Çevre ve Şehircilik Bakanlığına vatandaşlar nezdinde DAYKO itirazda bulunmuş.  Çerkezköy Kapalı Gönüllüler tarafından termik santrale karşı yürütülen çalışmalarda 165 Sivil Toplum kuruluşların tek tek beyan edip imzaladıkları deklarasyon metin bildirgeleri. DAYKO Termik santral projesi iptali için Danıştay’da açmış olduğu davada dosyaya delil olarak eklenmiştir.   Teşekkürler Pınarca’lı kadınlar, Çerkezköy, Kapaklı halkı, işçileri, esnafları, kadınları,  gençleri, sivil toplum kuruluşları, basını ile Belediye Başkanları topraklarınız çocuklarınız için temiz bir Trakya için mücadele ettiniz teşekkürler.

 

DAYKO Doğal Yaşamı Koruma Vakfı

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.