enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2594
EURO
34,7752
ALTIN
2.431,09
BIST
9.814,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Perşembe Açık
21°C
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

YÜCEER, “BU TEKİRDAĞ HALKININ ZAFERİDİR”

YÜCEER, “BU TEKİRDAĞ HALKININ ZAFERİDİR”
17.12.2018
124
A+
A-

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Çerkezköy ile Kapaklı ilçe sınırları arasındaki Pınarça mevkiinde yapılması planlanan kömürlü termik santralden vazgeçilmesine ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı.

Yüceer açıklamasında “Halkımızın haklı tepkisi, çevre örgütlerinin duyarlılığı bu kararın alınmasında etkili olmuştur. Ama her ne sebeple olursa olsun yanlıştan dönülmüş olması bölgemiz ve insanlarımız için olumlu olmuştur” dedi. Termik santral sürecini başından sonuna kadar takip ettiklerini belirten Yüceer, “Halkımız bu konu gündeme ilk geldiği andan itibaren net tavrını koymuştur. Biz termik santralin yaratacağı çevre ve sağlık problemlerini gündeme getirdiğimizde bozgunculukla, provakasyonla suçlandık. Ama haklı olduğumuzun bilinciyle hareket ettik. Tekirdağlılar büyük bir dayanışma gösterdi. Bu Tekirdağ halkının zaferidir. Bu uğurda mücadeleden kaçınmayan herkese gelecek kuşaklar teşekkür borçludur” dedi.
TERMİK SANTRAL MESELESİ SİYASET ÜSTÜDÜR
Termik santral meselesini siyaset üstü olarak gördüklerini ifade eden Yüceer, “Termik santral yapılsaydı bundan olumsuz etkilenecek olanlar tüm Tekirdağ halkıydı. Bunun sağı solu, şu partilisi bu partilisi yok. Hepimiz zarar görecektik. Bu anlayışla mücadele verdik. Hakikaten çevre örgütleri, belediyelerimiz, köylüsüyle kentlisiyle tüm Tekirdağ kenetlenmeyi, herkes birlik olmayı başardı. Kazanan Tekirdağ oldu” şeklinde konuştu.
UMARIZ SEÇİM MANEVRASI DEĞİLDİR
İktidarın Termik santrali ilk gündeme getirdiğinde bölge halkından bu kadar sert bir direnç beklemediğinin, bunun ezberleri bozduğunun altını çizen Yüceer, “Bunun bir seçim manevrası olmadığını umuyoruz. Alınan bu karar yapılan yanlıştan dönülmesidir. Eğer seçim sonrasında tekrar gündeme getirecek olurlarsa Tekirdağ halkı daha kararlı bir direniş sergileyecektir” dedi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.