enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Alibeyspor Maçında Hakem Rezaleti

30.10.2015
177
A+
A-

Tarafsız Göz’ün Köşe Yazısı

Bu hafta iki maç izledim. İkisi hakkında da gözlemlerimi detaylı bir şekilde siz okurlarla paylaşmak niyetindeydim. Ancak Alibeyspor-Karabekirspor maçındaki faciaları gördükten sonra Selimpaşaspor-Mecidiyeköyspor müsabakasını çok fazla irdelemeye gerek duymadım. Çünkü iyi yönetim sergileyen hakem kardeşimizin (Oğuz Kaan IŞIK) de katkısıyla o kadar güzel, çekişmeli ve kıran kırana bir maç geçti ki anlatacak tek şey sahada bulunan herkesime (seyircisinden saha komiserine kadar) teşekkür etmek olurdu. Üzüldüğüm tek nokta Selimpaşaspor takım kaptanının ilk yarının sonuna doğru sakatlanarak oyun dışına taşınmasıydı.

İlk izlediğim ve kendi kendime keşke hiç izlemeseydim dediğim maç Alibey-Karabekir Spor maçı idi. Soğuk bir havada oynanan müsabakada izleyenleri soğuktan çok orta hakem Hakan ERDAL’ ın vermiş olduğu kararlar dondurdu. Hele ki 12. Dakikada Alibeyspor aleyhine bir penaltı ve sonrasında vermiş olduğu kararlar silsilesi var ki resmen izleyenleri hayretlere düşürdü. Eğer ortada bir penaltı kararı varsa oyuncu muhakkak bariz gol şansından ihraç edilmeliydi. Penaltı ve gösterilen sarı kart resmen hakemin otoritesini ve inandırıcılığını kaybettirdiği andı. Penaltı golü ile yenik duruma düşen Alibeyspor’un kısmetsizliği bununla da kalmayacaktı.

İlk yarı boyunca uyumsuzlukları herkes tarafından gözlemlenen Alibeyspor stoperleri 4 ve 5 numaralı oyunculardan, 5 numaranın rakip forvete ikram ettiği top ile Karabekirspor iki farklı üstünlüğe ulaşmış oldu. Müsabakanın ikinci yarısında çok farklı bir Alibeyspor takımını izledik. Özellikle teknik sorumlunun 5 numaralı oyuncuyu oyundan alarak, tecrübesini ve deneyimini maç boyunca gösteren, takımın sırıtan oyuncularından biri olan 6 numaralı oyuncuyu defansa monte etmesi, 7 ve 11 nolu oyuncuları da serbest bırakması oyunu tamamen misafir takımın sahasına yığmasına sebep oldu. Bunun semeresini de 71. Dakikada buldukları gol ile toplamaya başlıyorlardı ki işte yine sahaya, maç boyunca olması gereken yer ve zamanda değil de hiç olmadık yerde ortaya çıkan hakem arkadaşımız ortaya çıktı.

Müsabakanın 88. Dakikasında orta saha çizgisinin üstünde, tribün tarafındaki taç çizgisine yakın bir yerde hava topu mücadelesinde bariz faul pozisyonunu vermemesi, Alibeyspor oyuncularını ve teknik kulübeyi haklı olarak çılgına çevirdi. Pozisyonun devamında hakem arkadaşımız, kararına yönelik sert tepki de bulunan Alibeyspor’dan 9 numaralı oyuncuyu ihraç edecek ve hiç günahı olmayan, oyuncularını yatıştırma derdine düşmüş, hakkını itiraz etmekten başka bir yolla alması mümkün olmayan teknik sorumlu hocayı da saha dışına göndererek kendi yazıp oynadığı oyunu sonlandıracaktı. Ve bu yaptıklarıyla da ben hakemim diye dolaşan arkadaşa il hakem kurulu maç vermeye devam ederek gelecek haftalarda da başka bir takımın canını yakması için prim verecektir.

İl hakem kurulu başkan ve hakem atama sorumluları sizlere sesleniyorum, yukarıya aday olarak düşündüğünüz bu hakemleri, tenezzül edip Silivri’ye gönderiyorsanız bari gelip bir izleyin, izleyin de takımların, oyuncuların ve seyircilerin canları nasıl yanıyor kendi gözlerinizle görün.

Haftaya buluşmak dileğiyle…

 

Teşekkür: Amatör’den 1.lig’e kadar uzanan hakemlik hayatımın sonunda yine spor camiasının içinden kopmayarak farklı bir deneyim olan yazarlık serüvenine başlamış bulunmaktayım. Amatör ve profesyonel müsabakalara dışarıdan farklı bakışla, tarafsız bir açıdan gözlemleyerek köşemde her hafta değerlendirmeye çalışacağım. Bana güvenerek bu fırsatı sunan değerli büyüklerime teşekkürlerimi bir borç bilirim.

unnamed (2)

 

Maç sonunda oyundan atılan teknik sorumlu hakemleri sahadan güvenli bir biçimde çıkartıyor…

Yazarın Diğer Yazıları
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.