enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5520
EURO
34,8805
ALTIN
2.431,57
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

ANADOLU’DAN ZİRVEYE MARKAJ: 3-2

ANADOLU’DAN ZİRVEYE MARKAJ: 3-2
14.05.2018
139
A+
A-

Amatör 2.Küme 2.Grupta zirve yarışı iyice kızıştı. Haftaya ikinci sırada giren Ormanlı sahasında Anadolu Esenyurta 3-2 mağlup olunca grupta ikincilik hesapları yeniden yapılmaya başlandı. Haftaya rakibinin 4 puan gerisinde dördüncü sırada giren Anadolu Esenyurt tam bir taktik savaşına sahne olan maçta sahadan 3-2 galip ayrılarak ikincilik yarışına ortak oldu.

Hafta içinde Ovayenicespor önünde şov yaparak kazanan Ormanlıspor, Anadolu Esenyurt önünde ilk yarısını 3-0 yenik kapattığı maçta ikinci yarıda farkı bire indirmesine rağmen sonunu getiremedi. Bu sonuçla Ormanlı 35 puanda kalırken Anadolu Esenyurt da 34 puana yükselerek bitime iki hafta kala ikincilik için yeniden umutlanmaya başladı.

Grupta alınan diğer sonuçların ardından Esenyurt Acar’ın puanı 35, Ovayenice’nin puanı da 34’e yükselince son yıllarda görülmeyen bir tablo ortaya çıktı.

Karacaköy Stadı’nda oynanan maça iki takım da kontrollü başladı. Konuk Anadolu Esenyurt ilk dakikalarda oyunu kendi sahasında kabul ederek savunma ve ortasaha bloklarını birbirine yakın oynatarak hatlar arasındaki mesafeleri sürekli korumaya çalıştı. Dakikalarda ilerledikçe oyunu daha da öne taşımaya başlayan konuk Anadolu Esenyurt ortasahayı da ele geçirerek oyuna hükmetmeye başladı. Ormanlıspor’da da hafta arasında oynanan yorucu Ovayenice maçının etkileri özellikle ortasahada Serdar Taş ve Oğuzhan’da yorgunluk belirtisi olarak ortaya çıkınca ev sahibi ekip hatlar arası mesafeleri korumakta ve organize olmakta zorlandı.

Ormanlıspor mutlak 3 puan parolasıyla çıktığı maçta karşısında beklemediği derecede organize ve taktik disipline bağlı oynayan bir Anadolu Esenyurt’u karşısında bulunca galibiyetin hiç de düşünüldüğü gibi kolay olmayacağı ortaya çıktı. Konuk takım oyunu yavaş yavaş rakip sahaya yıktığı 12. Dakikada Serkan’ın golüyle 1-0 öne geçti.

Golden sonra Ormanlıspor beraberlik golü için gerekli reaksiyonu gösteremedi. Golden sonra da geri çekilmeyen Anadolu Esenyurt ilk yarının sonlarına doğru baskısını daha da arttırarak ikinci gol için yüklendi. 39. Dakikada Hasan’la skoru 2-0 yapan Esenyurt temsilcisi hızını kesmedi. 41. Dakikada bir kez daha sahneye çıkan Hasan ilk yarının skorunu belirledi: 3-0. İlk yarıda rakibine oyun olarak mutlak üstünlük kuran Anadolu Esenyurt ikinci yarıya tutuk başladı. İkinci yarıda bütün riskleri alan, savunmayı daha da öne çıkaran Ormanlıspor birinci bölgede rakibine geniş alanlar bıraktı. Kendi sahasında ve seyircisi önünde devreyi 3-0 yenik kapatan Ormanlıspor 62. Dakikada Kaan’ın attığı golle farkı ikiye indirerek umutlandı: 1-3.

69. Dakikada kazanılan penaltı atışını Candaş’la gole çeviren Ormanlıspor skoru 3-2 yaptı. Golden sonraki dakikalarda iki takım oyuncuları arasında çıkan tartışma büyüyünce maçın hakem triyosu ortasahada toplanarak iki takım kaptanlarıyla sakinleşmeleri için uyarılarda bulundu. Saha içindeki tartışmaların sona ermesinin ardından maçın hakemi karşılaşmayı kaldığı yerden devam ettirdi. Maçta yaşanan bu olaylar nedeniyle Ormanlıspor 3-0’dan 3-2’ye getirdiği tempoyu kaybetti.

Anadolu Esenyurt da oyunu iyice soğutarak oyundaki tempoyu iyice düşürerek oyunu soğutmaya çalıştı. Bunda başarılı da olan konuk takım Ormanlıspor’un risk aldığı son dakikalarda bulduğu geniş alanları da çok iyi değerlendirerek dördüncü gole de çok yaklaştı. Ancak maçın son dakikalarında başka gol olmayınca Anadolu Esenyurt 3-2’lik sonuçla evine istediğini alarak ayrılan taraf oldu.

Kaynak: İskender KORDU

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.