enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3849
EURO
35,0357
ALTIN
2.326,43
BIST
9.138,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Ata toprağı ve Türk bayrağı Silivri’den yola çıktı

Ata toprağı ve Türk bayrağı Silivri’den yola çıktı
13.05.2019
125
A+
A-
Yunanistan’ın Selanik şehrindeki Atatürk Evi Müzesi’nin bahçesinden alınan toprağı Tekirdağ bisiklet sporcuları, Silivri’de İstanbul’u temsil eden bisiklet sporcularına teslim etti.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100’üncü yılı nedeniyle İçişleri, Dışişleri ve Gençlik Spor bakanlıkları ile Samsun Valiliği’nin hayata geçirdiği proje kapsamında, Selanik Atatürk Evi Müzesi’nin bahçesinden alınan toprak, Samsun’a götürülmek üzere Silivri’den yola çıktı. Silivri İlçe Kaymakamlığı önünde bugün saat 09.00’da düzenlenen törenle Selanik-Samsun güzergahı üzerinde bulunan illerin bisikletçileri tarafından nöbetleşe taşınan Türk bayrağı ve toprak, Silivri’de Tekirdağ bisiklet sporcularından teslim alındı. Silivri İlçe Kaymakamı Ali Partal, getirilen toprak ve bayrağı İstanbul’u temsil eden bisiklet sporcularına teslim etti. Törende konuşan Kaymakam Ali Partal, “Bugün, Selanik’ten çıkan toprağımızı Samsun’a ulaştıracağız. Gece bizlere emanetti, biz de bu emaneti bisiklet sporcularımıza teslim edeceğiz. Onlarda inşallah 19 Mayıs sabahı Samsun’a ulaştıracaklar” dedi. Kaymakam Partal, Ata toprağını ve Türk Bayrağı’nı Samsun’a yola çıkması üzerine sporculara teslim etti. Türkiye Bisiklet Federasyonu İstanbul İl Temsilcisi Ali Rıza Emre ise, “Karadeniz ve Rumeli Dernekleri Federasyonu’nun organize etmiş olduğu ve Sayın Cumhurbaşkanımızın himayesinde gerçekleştirilen bayrak ve toprak devir teslim töreni ile Silivri’de İstanbullu bisikletçiler devraldılar ve gün içerisinde Kocaeli bisikletçilerine devredecekler gün içerisinde. Böyle bir onurlu görevi Bisiklet Federasyonu İl Temsilciliği ve İstanbul’da yarışan bisikletçilerle götürüyor olmaktan onur ve gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu. Törene; Silivri Kaymakamı Ali Partal, İlçe Jandarma Komutanı J. Bnb. Güngör Kırarslan, İlçe Emniyet Müdürü Taner Ertürk, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Solak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Can Dağaşan, Vergi Dairesi Müdürü Kadriye Çetin ve muhtarlar da katıldı. Konuşmaların ardından İstanbullu bisiklet sporcuları Türk bayrağı ve toprağını Samsun’a ulaştırmak için uğurlandı. Sporcular bugün 17.00’de taşıdıkları emaneti Gebze’de Kocaeli bisiklet sporcularına teslim edecekler.

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.