enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5604
EURO
34,9060
ALTIN
2.433,45
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Esenkent Attı Yattı: 0-2

Esenkent Attı Yattı: 0-2
20.04.2017
88
A+
A-

Amatör 2.Küme 2.Grupta son haftaların flaş iki takımını karşı karşıya getiren maçta Esenkent Gençlik, 6 haftadan beri kaybetmeyen Esenyurt Acar’ı 2-0 mağlup ederek gözünü zirveye dikti.

İki takım açısından da büyük önem taşıyan maçta Esenyurt Acar rakibine mağlup olmasına rağmen özellikle son yarım saatlik bölümde ortaya koyduğu pozitif futbolla ‘Ben de sonuna kadar bu yarışın içinde olacağım’ dedi.Hafta sonunda Esenyurt derbisinde Esenyurt Örnek İdman Yurdu’nu 3-0 gibi net bir skorla devirerek yarışa devam diyen Esenkent Gençlik bir diğer iddialı Esenyurt temsilcisi Esenyurt Acar’ı da kontratak bir futbolla 2-0 mağlup  ederek bir anlamda yarışa da ağırlığını koymuş oldu.

Esenyurt Belediye Şehir Stadı’nda oynanan maçta ilk yarıda tutuk bir oyun ortaya koyan Esenyurt Acar, Esenkent Gençlik önünde arzuladığı oyunu koyamadı. Golsüz kapanan ilk yarının ardından ikinci 45 dakikada Esenkent Gençlik golleri de arka arkaya geldi.

Esenkent Gençlik 50. dakikada Talat’ın penaltı golüyle 1-0 öne geçti. Esenyurt Acar kalesinde gördüğü golden sonra toparlanamadan ikinci golü kalesinde gördü. Esenkent Gençlik’ten Vedat 58. dakikada sahneye çıkarak skoru 2-0 yaptı. Bu golden sonra son yarım saatlik bölümde Esenyurt Acar’ın oyuna ağırlığını koyduğunu gördük.

Golleri bulduktan sonra kendi sahasına çekilerek kontrataklarla üçüncü golü bulmaya çalışan Esenkent Gençlik bu bölümde kalesinde de önemli tehlikeler atlattı. Oyunun son bölümünde hücumda doğru çoğalan, ortasahada rakibinin yaptığı kontralara da önlem alan Esenyurt Acar topu üçüncü bölgeye kadar iyi getirmesine rağmen son vuruşlarda aynı başarıyı gösteremedi.

İkinci yarıda Esenkent Gençlik ortasahası oyundan düşerken savunma hattı cansiperane bir oyun ortaya koyarak 2-0’lık skorun korunmasında baş rol oynadı. Esenyurt Acar rakibine son yarım saatte büyük bir baskı kurmasına ve sahadan 2-0 yenik ayrılmasına rağmen oynadığı oyunla sınıfı geçti.Esenkent Gençlik’te ise birinci bölge ile üçüncü bölge arasındaki bağlantılar maçın son bölümlerinde koptuğu için Esenyurt Acar oyuna tamamen hakim olarak maça ağırlığını koydu.

Bu sonuçla haftaya aynı puanla giren iki takımdan Esenkent Gençlik 20 puana yükselirken 6 haftadan beri yenilgiyi unutan Esenyurt Acar da 17 puanda kalarak uzun bir aradan sonra haftayı puansız tamamlamak zorunda kaldı.

Haber ve fotoğraf: İskender KORDU

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.