enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5884
EURO
34,8559
ALTIN
2.505,24
BIST
9.679,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Esenyurt Futbolla Şenleniyor

03.04.2017
136
A+
A-

Esenyut İl Dernekler Birliği Çetin Gökdemir Futbol Turnuvası 33 il dernek takımının katılımıyla Gaziler Halısaha Tesisleri’nde başladı.

Dostluk, kardeşlik ve vefa duygularının ön planda tutulduğu turnuvaya yakın zamanda vefat eden Esenyurt Kastamonulular Dernek Başkanı Çetin Gökdemir’in adı verildi.

Turnuvanın son şampiyonu Ardahan Kültür Evi kaldığı yerden devam ederek Ağrı Derneği’ni zorlanmasına rağmen 2-1 mağlup ederek turnuvaya iyi bir başlangıç yaptı.

Turnuvadaki ilk büyük sürpriz Romanlar’dan geldi. Turnuvanın en neşeli ve renkli taraftar grubuna sahip olan Romanlar Derneği, Adıyaman Derneği’ni 5-2 mağlup ederek grupta iddialı bir pozisyona geldi.

İkinci sürpriz de C Grubunda Yozgatlılar Derneği’nden geldi. Turnuvanın favorileri arasında yer alan Karslılar Derneği gol düellosuna sahne olan maçta Yozgatlılar’la yenişemedi: 5-5.Ölüm grubu olarak adlandırılan E Grubu beklentileri boşa çıkarmazken Tokat- Erzurum maçı 1-1, Gümüşhane- Van Federasyonu maçı da 3-3 sonuçlandı. Taraftarlar iki maçta da futbola doydu.Turnuvanın organizasyon komitesi başkanı Esenyurt Kars Derneği ve İl Dernekler Birliği Genel Sektereri Zafer Aras ilk haftanın ardından gazetemize açıklamalarda bulundu.

Aras “Esenyurt resmî rakamla İstanbulumuz’un en kalabalık ilçesi ve bu ilçede 81 ilimizden Türkiye’mizin her tarafından hemşehrilerimiz var. Yaptığımız bu spor organizesi sadece bir turnuva değil çok daha büyük anlamlar içeren, sosyallik, birlik ve beraberlik adına müthiş bir olaydır.” dedi. Aras sözlerine şöyle devam etti “Bu sene turnuvamıza rekor katılım oldu. Trabzon,Yozgat, Rize, Bayburt ve Bitlis il dernekleri ilk defa katılımda bulunarak birliğimizi güçlendirmiştir. Türkiye’nin minyatürünü oluşturan bir spor şöleni futbol festivali havasında başladı. Turnuva sponsorluğunu üstlenen Esenyurt Belediyesine ayrıca teşekkürlerimizi sunuyoruz.  Belediye Başkanı Sayın Necmi Kadıoğlu son 5 turnuvada olduğu gibi bu turnuvada da desteğini bu güzel ve anlamlı organizeye vermiştir. Bunun için Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü adeta seferber oldu. Takımlarımızın turnuva için ihtiyaçlarını birim müdürü Sayın Yusuf Ocak’ın gayreti ve özverisi ile turnuva saatinden önce temin edilmiştir.

Futbolun birleştirici gücü Esenyurt’tan tüm İstanbul’a, Marmara’ya hatta Türkiye’ye örnek bu organizeyi daha önce Ardahan Kültürevi Başkanı Tuncer Dağ sonrasında Erzurum Dernek Başkanı Murat Baduralkan ve bu senede Ağrı Dernek Başkanı Şerafettin öztürk ‘ün birlik başkanlığında gerçekleştiriyoruz. Hepsine ayrıca katılımda bulunan bütün dernek başkanlarımıza sonsuz teşekkürler.” – istanbulamator.com

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.