enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

YAVRU TEMA DÜNYA 2. OLDU

YAVRU TEMA DÜNYA 2. OLDU
03.04.2018
142
A+
A-

Edirne Yüksel Yeşil İlkokulu Yavru TEMA öğrencileri Fidan Dikme Olimpiyatları’nda Dünya ikincisi oldu.

TEMA Vakfı Edirne İl Temsilcisi Şirin ÇOĞAL(ENO) Treelympics 2017 Dünya Okullar Arası Fidan Dikme Olimpiyatları ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Edirne Yüksel Yeşil İlkokulu Yavru TEMA öğrencileri 2017 yılında gerçekleştirdikleri ağaçlandırma çalışmaları ile Environment Online (ENO) Treelympics 2017 Dünya Okullar Arası Fidan Dikme Olimpiyatları’nda dünya ikinciliği ve Türkiye birinciliği elde etti.
Merkezi Finlandiya’da bulunan, barış, çevre ve sürdürülebilirlik konularında çalışan uluslararası çevre projesi ENO kapsamında düzenlenen ENO Treelympics 2017 fidan dikme olimpiyatlarının sonuçları açıklandı. ENO kurucusu Mika Vanhanen‘ın yaptığı açıklamaya göre Edirne’den Yüksel Yeşil İlkokulu yaklaşık 127 bin fidan ile ENO Treelympics 2017 Dünya Okullar Arası Fidan Dikme Olimpiyatları’nda Türkiye’ye ikinciliği getirdi.
Konuyla ilgili konuşan TEMA Vakfı Edirne İl Temsilcisi Şirin Çoğal, ‘’Çocuklarımızın ve gençlerimizin daha yeşil bir dünyada yaşamalarına imkan sağlamak, onlara ağaç ve orman sevgisini aşılamak amacıyla bundan sonra da yeşili koruyup, daha yeşil bir Türkiye ve Dünya için çalışmaya devam edeceğiz. Öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin diktiği her fidanın, daha yeşil ve daha temiz bir dünyaya büyük katkılar sağlamasından ve ENO Okulu olmaktan mutluyuz. Ayrıca toprağın hazırlanmasından ücretsiz fidan teminine ve teknik desteğe kadar her konuda bizlere yardımcı olan Edirne Orman İşletme Müdürlüğü’ne, Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, emeği geçen idareci, öğretmen, öğrenci ve velilerimize desteklerinden dolayı teşekkür ederiz’’ dedi.
67 ülkeden 1040 okul katıldı
2017 yılı fidan dikme sıralamasının yapıldığı yarışmada, Edirne Yüksel Yeşil İlkokulu Yavru TEMA öğrencileri dünya genelinde 67 ülkenin katıldığı 1040 okul arasından dünya ikincisi ve Türkiye birincisi olarak büyük bir başarıya imza attı. Edirne Yüksel Yeşil İlkokulu Yavru TEMA öğrencileri daha önce de 2015 yılında katıldıkları bu yarışmada Türkiye birinciliğini ve dünya sekizinciliğini kazanarak İstanbul Özyeğin Üniversitesi’nde düzenlenen törende ödülünü almıştı.
ENO ve Treelympics hakkında
ENO, 140’ın üzerinde ülkeyi kapsayan sürdürülebilir kalkınma için çalışan küresel bir sanal okul ve ağdır. Okullar, çevrimiçi ve çevrimdışı etkinliklerle kendi yerel çevreleri hakkında bilgi paylaşır, kampanya haftalarında öğrenme sonuçlarını yerel topluluklarında ve küresel olarak ENO web sitelerinde yayınlar. Merkezi Finlandiya’da bulunan ENO, 1 Mart-31 Aralık 2017 tarihleri arasında geçerli olmak üzere küresel ölçekte, okullar arasında Treelympics 2017 Dünya Okullar Arası Fidan Dikme Olimpiyatları’nı düzenlemiştir. Yarışma dünya genelinde internet üzerinden ENO‘ya kayıt olan okulların, ENO Sekreteryası tarafından kabulü ve tanımlanmasından sonra, 6- 18 yaş arasındaki çocuk ve gençlerin diktikleri fidan sayılarını ve dikimler sırasında dikim alanında çekilen fotoğraflarını, web tabanlı programa yüklemeleri esasına dayanmaktadır. Ayrıca çocuk ve gençlerin diktikleri fidan sayıları ve dikimler sırasında çekilen fotoğraflar üzerinden değerlendirmeler yapılmıştır.

Şirin ÇOĞAL

TEMA Vakfı Edirne İl Temsilcisi

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.