enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Hainlik Yapmayalım

13.02.2017
168
A+
A-

Referandum tarihi kesinleşti. Nisan da vatandaşlık gereği sandığa giderek tercihimizi ortaya koyacağız. Ülkemiz için çok önemli bir konuda meclisi anayasa gereği millet olarak karar vereceğiz. Referandum sürecinin başlaması ile birlikte özellikle sosyal medyada her iki görüş adına paylaşımlar hız kazandı, bundan sonra da artarak devam edecek.

Maalesef üzülerek gözlemlediğim şu ‘Hainlik’ meselesi hakkında birkaç kelam etmek istiyorum. Demokrasinin gereği hepimiz okuyarak, dinleyerek , araştırarak bir sonuca vardıktan sonra sandığa giderek hür irademiz ile tercihimizi yapacağız. Belki aynı aileden , aynı partiden, aynı iş yerinden bir çok insan değişik tercihler yapacak. Buna engel olma şansımız olmadığı gibi, bu konuda baskı yapmamızda doğru değil.

Sizlere referandum da 16 Nisan da oy kullandıktan sonra bu ülkede aynı havayı teneffüs edeceğimizi, aynı iş yerinde yaşayacağımızı, aynı sofralarda yemek yiyeceğimizi, aynı düğünlerde halay çekip, aynı cenazelerde gözyaşı dökeceğimizi hatırlatmak istiyorum.

İşte bu yüzden dolayı da lütfen tercihiniz ne olursa olsun konuşmalarınızda, özellikle sosyal paylaşımlarınızda birbirimize saygı gösterelim.  Hele hele 16 Nisan sürecine kadar daha çok dikkat edip daha hoşgörülü olalım. Sonuçta bu süreçte sona erip hepimiz günlük normal yaşamamıza döneceğiz. Bu süreçte yaptığımız paylaşımlarla birbirimizi kırmamaya ve birbirimizi düşman olarak nitelendirmeme konusunda özen gösterelim.

Siyasi partiler, sivil toplum örgütleri , uzmanlar bu süreçte zaten bizlere görüşlerini yazılı ve görsel medyadan anlatıp, fikir sahibi olmamamıza yardımcı olacaklar. Bize düşen görevse bunları iyi dinleyip, iyi okuyup tercihimizi yapmadan önce net görüşe sahip olup sandığa gitmek olmalı.

Bu süreçte ortamı gerip, ülkeyi özellikle sosyal medya da  ikiye bölme adına paylaşım yapanlara da iki çift lafım olacak ; herkesin görüşü çok önemli, içinde hakaret ve küfür olmadığı sürece. Bu süreçte ne ‘ Evet ‘ nede ‘ Hayır’ oyu verecekler benim gözümde hiçbir zaman hain olmayacak. Hepsi hür iradesi ile sandığa gidip oyunu kullanacak. Sandıktan ‘Evet’ de çıksa ‘ Hayır’da çıksa benim için dünyanın sonu olmayacak.

Referandum sürecinde kendi düşüncesi dışında çıkacak sonucu medya da  veya sosyal medya da dünyanın sonu gibi gösterenler, her iki kesimden de ‘Evet’ veya ‘Hayır ‘ tercihi yapacaklarını ‘hain’ ilan edenler benim gözümde gerçek vatan hainleridir. Her iki görüşü savunan ve  paylaşım yapan arkadaşlardan, siyasilerden ve sivil toplum örgütü temsilcilerinden ricam lütfen bu memlekete hainlik yapmayalım. Türkiye hepimizin.

Yazarın Diğer Yazıları
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.