enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5775
EURO
34,7903
ALTIN
2.501,90
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Kerimoğlu, ”Sanatın Birleştirici Gücü Var”

BBT YENİ SEZON AÇILIŞINDA KONUŞAN BAŞKAN KERİMOĞLU,”SANATIN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜ VAR”

Kerimoğlu, ”Sanatın Birleştirici Gücü Var”
02.10.2015
147
A+
A-
  1. yılına giren Türkiye’nin ilk ödenekli tiyatrosu; Bakırköy Belediye Tiyatroları(BBT), 2015-2016 tiyatro sezonunu İngiliz yönetmen Tim Supple’nin yönettiği Shakespeare’nin “Yanlışlar Komedyası” oyunu ile perdelerini açtı.

 

Bakırköy Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleşen sezonun ilk oyunu öncesi Bakııırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu ve BBT Genel Sanat Yönetmeni Alican Yücesoy , kulislerde oyuncuları ziyaret ederek başarı dilediler.

“Yanlışlar Komedyası” oyunu öncesi Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, BBT Genel Sanat Yönetmeni Alican Yücesoy ve oyunun İngiliz yönetmeni Tim Supple basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundular.

 

Kerimoğlu, ”Sanatın Birleştirici Gücü Var”

 

Bakırköy Belediye Tiyatroları’nın geçtiğimiz 25 yılda çok önemli başarılara imza attığını söyleyerek sözlerine başlayan Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu şunları söyledi:” Bakırköy Belediye Tiyatrolarımız 25 yılda çok önemli başarılara imza attı. Yeni sezonla birlikte artık bu başarılarını ülke sınırlarımızın dışına çıkarak uluslararası seviyeye taşıyacağına gönülden inanıyorum. Tiyatromuz sanatseverlerin yakından takip ettiği tiyatroların ilk sırlarında yer alıyor. Bu sezonla birlikte 32 yaşındaki seçimle gelen ilk genel sanat yönetmenimiz Alican Yücesoy ile  başarılarının daha da üzerine koyarak çalışmalarına devam edeceklerdir. İlk oyunumuzu da bu akşam İngiliz yönetmen ile açıyoruz. Biz belediye olarak tiyatroya desteğimizi sürdüreceğiz. Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Sanata ve sanatçıya yeteri kadar değer verilmediğini de üzülerek görüyoruz. Toplumsal huzuru, barışı ve uzlaşıyı ancak sanatın birleştirici gücüyle kazanacağımıza inanıyoruz. Sınırsa yaşayan  iki düşman kardeşin sonunda barışmasını anlatan “Yanlışlar Komedyası” oyunumuzun da bugün içinde bulunduğumuz durumu çok iyi anlatan bir oyun olduğunu düşünüyoruz. Bu oyun ile ülkemize de çok olumlu mesajlar vereceğiz.”

 

Daha sonra BBT Genel Sanat Yönetmeni Alican Yücesoy, Bakırköy Belediye Tiyatroları’nın 2015-2016 sezonu hakkında bilgi verirken Tim Supple’de, Shakespeare’nin ilk yazdığı eserlerinden olan “Yanlışlar Komedyası” hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

 

Bakırköy Belediye Tiyatroları yeni sezonda 4 yeni oyun, 2 yeni çocuk oyunu ve 3 önceki sezonda oynayan oyunları sanatseverlerle buluşturacak.

Öte yandan “Yanlışlar Komedyası” oyunu izleyenlerden tam not aldı.

IMG_3735 IMG_3742 IMG_3744 IMG_3759 IMG_3767 IMG_3771 IMG_3777 IMG_3794 IMG_3803 IMG_3831 yk1 yk10

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.