enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5475
EURO
34,9890
ALTIN
2.427,44
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Özcan Işıklar FETÖ’cü mü?

20.02.2017
190
A+
A-

Silivri’de son günlerin modasına uyarak bende ‘ Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın Fetö ile ilişkisi hakkında bir yazı yazayım ‘ dedim. Eh en azından Özcan Işıklar’ı 40 yıldan fazla tanıyan biri olarak böyle bir hakkı üzerimde hissettim.

Siyasete CHP gençlik kollarında başlayan Özcan Işıklar o günden bu güne sosyal demokrat kimliği ile siyasette yer aldı. CHP dışında SHP’de bir dönem siyaset yaptıysa da sosyal demokrat çizgisinden sapmadı. Işıklar ile siyasi görüşlerimiz ve partilerimiz ayrı olması arkadaşlığımızı ve birlikteliğimizi hiç etkilemedi. 1980’li yıllarda gazetecilik yapmaya çalıştığımız dönemlerde manevi desteğini de çok gördüm. Zaman zaman yazdığı yazılarla da bizlere önemli katkılarda bulundu. Sosyal demokrat bir kimliği münasebeti ile çok fazla din , cami ve cemaatlerle ile içli dışlı değildi. Fakat hiçbir zamanda dini vecibelerini yerine getiren insanlar saygısızlıkta yaptığını görmedim .

Bazı gazeteler ve internet siteleri Özcan Işıklar’ın 2014 yerel seçimleri öncesi Fatih Koleji’nde yaptığı bir toplantının ses kayıtlarını deşifre ederek, Fetö Cemaati’ne yakın dershanelere, okullara destek verdiğini yazarak konuyu Silivri gündeminden çıkarıp Türkiye gündemine taşıdı. Silivri’de FETÖ ilişkilendirilecek kişilerin başında gelecek en son isimlerden biridir aslında bana göre Özcan Işıklar. Işıklar’ı belediyeyi iyi yönetemediği, yaptığı projelerin doğru olmadığı veya bir çok konuda eleştirebilirsiniz. Hataları veya yanlışları vardır doğal olarak her insan gibi. Kimse kusursuz değil. Fetö nün okulları Işıklar’ın ziyaret ettiği dönemde bu ülkenin yasal okulları değimliydi? Sadece Işıklar’ mı bu okulada toplantı yaptı? Yada Fetö’nün okullarına, derneklerine yalnızca Işıklar mı destek oldu , yardım etti? Bu sorular uzayıp gidebilir. Özcan Işıklar’ı 2004 yerel seçimleri öncesi bu yaptıklarından dolayı FETÖ’cü olarak mahkum edilip görevden alınacağını beklemek sadece abesle iştigal olur.

‘Burası Türkiye, her an her şey olabilir ‘diyebilirsiniz. Hayatı boyunca sosyal demokrat bir çizgide siyaset yapmış, 15 Temmuz darbe gecesi Silivri Kaymakamlığı’nda sabahlamış bir belediye başkanını ne vicdanen ne kanunen görevden kimse alamaz. Sadece ve sadece bu siyaseten yapılabilir. Bunun bedeli de siyaseten çok ağır olur. Millet olarak her zaman mağdurun yanında olduğumuz gerçeğini unutmayalım, Işıklar’ın FETÖ’den dolayı görevden alınması hiç kimseye ve herhangi bir partiye katkı sağlamaz.Bence tam tersi olur Işıklar’ı kahraman yapar.

2014 seçimleri öncesi Özcan Işıklar’ın Fetö’den tutuklanan bazı isimlerin bulunduğu 100-150 kişilik bir toplantıda yaptığı konuşma haber midir? Haberdir. Fakat bu yüzden görevden alınması hukuken ve vicdanen tam bir skandal olur.

Seçimle gelen, seçimle gitmeli.

Sizlere tavsiyem, Işıklar’ı bu tür ucuz söylemlerle yıpratıp, görevden aldırmayı deneme yerine, dersinizi iyi çalışıp, sandıkta devirmeyi deneyin .

Yazarın Diğer Yazıları
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.