enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4175
EURO
34,4574
ALTIN
2.490,18
BIST
9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Silivri’de kadına çocuğa ve hayvana şiddet ve cinsel istismar protesto edildi

Silivri’de kadına çocuğa ve hayvana şiddet ve cinsel istismar protesto edildi

Silivri’de motosiklet tutkunlarında katıldığı 300 kişilik grup Atatürk Meydanında toplanarak, çocuk istismarları, Kadına ve hayvan yapılan şiddetler protesto edildi.

Silivri’de motosiklet kulübü tarafından organize edilen protesto programında çevre ilçelerden gelen motosiklet tutkunları Silivri Hayvan Hakları Derneği (SİYAYDER) üyeleri Silivri Hayvanları Koruma Kurtarma ve Yaşatma Derneği, Silivri Rotary Kulübü ve Alevi Kültür Derneği ve çok sayıda STK ların yanı sıra vatandaşların katılımlarıyla
”Kadına, çocuğa ve köpeğe cinsel istismar” protesto edildi.
Protestoda, ”Şiddete! Tecavüze! ve Ölümlere son” yazılı ve ”Çocuk susar Sen susma” yazılı dövizlerde bulunurken ve ”Çocuklarımıza, Kadınlarımıza, Doğaya ve Doğadaki Canlılarımıza Dokunma” yazılı pankart açıldı.
Grup adına Silivri Motosiklet Kulübü Başkanı Yasin Elmaslı basın açıklaması yaparak,” Ülkemiz’de son zamanlarda yaşanan çocuk istismarı ve cinayetleri hepimizi derinden sarsmaktadır.
Bununla birlikte kadınlarımıza yönelik şiddet ve cinayetlerde artış da dikkatlerimizi çekiyor. Çocuklarımıza ve kadınlarımıza yapılan alçakla insanlık dışı davranışlara neredeyse her gün tanık olmaya başlamışken birde can dostlarımız hayvanlara yapılan eziyetler tecavüzler öldürmeler toplumumuzca derin endişe ve üzüntü ile karşılanmakta ve artık bunlara dur demek için hep birlikte hareket etmemiz gerektiği sonucu ortaya çıkartıyor. Ayrıca apartman yöneticilerinin her apartmanın girişini ve sokağına gösteren güvenlik güçlerimize güç katacak güvenlik kameralarının olmayan apartmanlara müstakil binalara güvenlik amaçlı taktırmalarını önemli talep ediyoruz. Bir diğer talebimizde sokaklarımızda yaşayan can dostlarımızı hayvanlar için, insana yapılan her tüllü şiddet ölüm nasıl canımızı yakıp yüreğimizi sızlatıyorsa hayvanlarımıza  can dostlarımıza yapıldığında da aynı şekilde yüreklerimizi yaralamaktadır. İnsana olan hassasiyetimizin aynı şekilde hayvanlarımıza ağaçlarımıza doğamıza da olması ve sahip çıkmamız gerektiğini önemle belirtiyoruz. Bugün burada toplanmamızın ana nedeni olan çocuklarımız bizlerin hepimizin ve dünyanın geleceğidir. Ulu Önder M.Kemal Atatürk’ün dünyada tek örneği olan bayram armağan ettiği çocuklardan bugün kaçırılma tecavüz ve cinayet noktasında gelmek üzerinde son derece ciddi düşünülmesi ve son derece ciddi kanuni yaptırımların yapılması gerekiyor. Kendini Bilmez sapkın canavar ruhlu insanlık dışı şahısların karşısında kanunlar çerçevesinde devletimiz ile birlikte dimdik dururuz.
Grup basın açıklamasının ardından geniş güvenlik önlemlerin alındığı alanda olaysız dağıldı.
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.