enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5976
EURO
34,7961
ALTIN
2.488,42
BIST
9.457,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

İÇ SULARDA BALIK AVI YASAKLARI BAŞLADI. CEZASI 1635. TL.

İÇ SULARDA BALIK AVI YASAKLARI BAŞLADI. CEZASI 1635. TL.
17.03.2019
133
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanlığı iç sularda yaşayan bazı balık türlerinin avlanmasının, yakalanmasının ve satılmasının 15 Mart ile 15 Haziran tarihleri arasında yasaklandığını duyurdu.

Tarım ve Orman Bakanlığının yayınladığı genelge şu şekilde ;

” 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu ve buna istinaden çıkarılan 4/1 ve 4/2 Numaralı Tebliğlerde İç sularımızda, 15 Mart-15 Haziran tarihleri arasında Sazan Balığı(Cyprinus carpio), Kadife Balığı(Tinca tinca), Tatlı Su Kefali Balığı(Leuciscus cephalus), Şiraz Balığı(Capoeta sp.), Yayın Balığı(Silurus glanis), Sudak Balığı(Stizostedion lucioperca), Tatlısu Levreği Balığı(Perca fluviatilis) ve diğer türlerin avcılığı, nakli ve satılması yasaklanmıştır.

Bu türlerin avcılığı, nakli ve satışı yapanlara 1635 TL idari para cezası uygulanmakta olup, ayrıca ürüne el konulmaktadır.

Su ürünlerinin ve yaşam alanlarının korunması, üretimde sürdürülebilirliğin sağlanması için, su ürünleri avcılığına ilişkin yasak, sınırlama ve yükümlülükler getirilmektedir. Bunlar tür, boy, zaman, derinlik, mesafe ve av araçları ile ilgili düzenlemeler olup, balıkçıların getirilen bu kurallara uygun olarak avcılık yapmaları zorunludur.

Bakanlıkça getirilen kurallara uyulması balıkçılığımız ve balıkçılarımızın geleceği açısından büyük önem arz etmektedir.

Balıkçılarımıza ve ilgililere önemle duyurulur.”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.