enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5956
EURO
34,6946
ALTIN
2.513,05
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

BAŞKAN YILMAZ’DAN TÜRKÇE TABELA KARARI

BAŞKAN YILMAZ’DAN TÜRKÇE TABELA KARARI
09.10.2019
142
A+
A-

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, yeni açılacak işyerlerinin Türkçe tabela kullanması için talimat verdi. Yabancı isim ve karakterden tabela yaptıran işyerlerine ruhsat verilmeyecek.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Türkçe’nin korunması amacıyla ilçe genelinde yeni açılacak işyerlerinin tabelalarında Türkçe isim ve karakter kullanması için Ruhsat Denetim Müdürlüğü’ne talimat verdi.  Milli birlik ve beraberliğimizi sağlamlaştıran en temel hususların başında dil birliği geldiğini ifade eden Başkan Yılmaz, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Birçok işletmemiz yerli ve milli ürünler üretiyor veya satıyor ama dikkat çekmek için yabancı isimli tabela kullanıyor. Buradaki çelişkiyi, görüntü kirliliğini ve istemeden de olsa Türkçemize yönelik yapılan bir nevi saldırıyı ortadan kaldırmak istiyoruz. Böylelikle Türkçe tabela dönemini başlatıyoruz. Ruhsatı olmayan veya yeni ruhsat alacak işletmelerin tabelaları Türkçe isimlerden oluşacak. Aksi taktirde ruhsat işlemleri onaylanmayacak. Vatanımıza sahip çıktığımız gibi dilimize de sahip çıkalım ve yabancı dilde isimler yerine Türkçe isim ve karakterlerden tabela yaptıralım. Bu kapsamda halihazırda işyeri isimleri Türkçe olmayan esnafımızın da Türkçe tabela noktasında hassasiyet gösterip bir dönüşüm yaparak Türkçemize sahip çıkacaklarını umut ediyorum. Silivrili hemşehrilerimizin bu kararımızı anlayışla karşılayacağını ve destek vereceğini düşünüyorum.”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.