enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Bakan Işık, Esenyurt’ta Eğitim Verdi

Bakan Işık, Esenyurt’ta Eğitim Verdi
30.08.2015
106
A+
A-

Esenyurt Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan eğitim programının 5’nci haftasında Bilim-Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AK Parti Mardin Milletvekili ve Gazeteci-Yazar Orhan Miroğlu ile A Haber TV Programı Yapımcısı Gazeteci Zeynep Bayramoğlu konuk oldu.

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun da katıldığı programda, eğitim programına gelen gençlere Bakan Işık ve diğer konuklar tarafından Türkiye ve Dünya gündemine dair önemli bilgiler aktarıldı.

‘’Siyaset yapacaksanız mutlaka ailenizin rızasını alın’’

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık yaptığı konuşmasında Siyaset, enerji ve tecrübe arasında ters bir ilişki vardır. Zirveye tırmandıkça enerjiniz azalacaktır ancak görüş açınız artacaktır diyerek sözlerine devam etti. Bakan Işık; ‘’Öncelikle siyaset yapacaksanız mutlaka anne-babanız-kardeşiniz-eşinizin rızasını alın, almadığınız zaman sorunlar ile karşılaşabiliyorsunuz. Bu işi yaparken önemli olan tek şey hatta hayatta ki en güzel şey değer görmektir. Eğer halkın sizi sevmesini istiyorsanız, iki şeye ihtiyacınız var. Dürüst ve çalışkan olmak. Böyle olduğunuz takdirde halk sizi sevecektir. Çalışmadan siyaset olmaz, siyasetin yeter şartı da uyum ve üsluptur. İnsanların dili yalan söyleyebilir ama gözü yalan söyleyemez. Tevazu ve alçakgönüllülüğü siyaset yaparken esirgememeliyiz. Siyaset benim anlayışıma göre bir nöbettir. Ailemize ve ülkemize karşı görevimizi yerine getiririz. Eğer siyaseti vatan nöbeti olarak görürsek, bir meslek olarak görmeyiz. Siyasette en temel unsur insandır. Yeni aktörler yetiştirmeliyiz. Nöbette olduğumuz sürece görevimizi yerine getirmek zorundayız. Görevi alana kadar gönüllülük, aldıktan sonra zorunluluktur’’ dedi. Çözüm süreci ile ilgili görüşlerini dile getiren Bakan Işık, ” Bu süreci sabote eden, terör örgütünün ta kendisidir” diyerek konuşmasını eğlenceli bir fıkra ile sonlandırdı.

Bayramoğlu, ‘’Önemli olan takdir edilmek’’

Günümüzde ki medya anlayışını, algı yönetimini ve gazeteciliğin mutfağını ele alan Gazeteci Zeynep Bayramoğlu, ‘’Amerika’da da muhalif gazeteciler vardır. Bunlar FBI, CIA gibi kurumların gizliliklerini ortaya çıkarabilirler ama asla o kurumların varlığını sorgulamazlar. Fakat bizim ülkemizde böyle bir sorun var. Türkiye’de bir şeyler sonucunda gelişen yazılara tepki olarak gazetecilerin üzerine gidilebiliyor. Tehditlerle karşılaşabiliyoruz, biz gazeteciler de normal insanlarız” dedi.

Miroğlu, ‘’Hükümet kurulamamasının en büyük sebebi çözüm sürecidir’’

Mardin Milletvekili aynı zamanda gazeteci-yazar olan Orhan Miroğlu son zamanlarda sürekli gündemde olan çözüm sürecinden bahsetti.

Miroğlu, ‘’Ak partinin, Kürt toplumu ile kurduğu ilişki 13 yıl önce başladı. Siyasi partilerin birer tabela partisi haline geldiği dönemde, Ak parti güçlü iradesi ile kalkınmayı sağlamıştır. Türkiye’de ki, Kürt meselesi bir demokrasi meselesidir. Kürt meselesi her zaman bir alan olarak kullanıldı. Çözüm süreci hakkında yapılan bütün gelişmelerin samimi olmadığını görmek mümkün. Ortadoğu’da Kürt-Şii ittifakından bahsedilmeye başlandı. Bizim medyamızın en büyük sorunu, şiddete gösterdiği toleranstır. 2013 yılında okunan mektup aslında çok netti. Silahlı grupların Türkiye’yi terk etmesi çağrısı ne yazık ki yerine ulaşmadı. Hükümet kurulamamasının en büyük sebebi çözüm sürecidir. Türkiye uluslararası bir güçle karşı karşıyadır. Seksen vekilin meclise gelmesi iyi ama bu seksen vekilin bölünme fikri çok yanlış. PKK hiç hak etmediği biçimde, Kürt halkını kendi siyasi durumuna alet etmesi hiç hoş bir şey değil. Medya ilk defa bir siyasi parti liderine bu kadar torpil geçti. PKK’nın silaha sarılmaya devam etmesi HDP’ ye çok zarar verir. Bunu HDP yetkilileri de biliyor. Belki de PKK bunu istiyor. Kandil silah bırakmaya Öcalan değil, biz karar veririz diyor” diyen Miroğlu konuşması sonunda öğrencilerin sorularını sırasıyla cevapladı.

IMG_0003 IMG_0080 IMG_0103 IMG_9963 IMG_9964

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.