enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

BAŞAKŞEHİR BELEDİYESİ GENÇLERİ GELECEĞE HAZIRLIYOR

BAŞAKŞEHİR BELEDİYESİ GENÇLERİ GELECEĞE HAZIRLIYOR
06.06.2023
52
A+
A-

Başakşehir Belediyesi, LGS Sınavı’na giren öğrencileri ilçedeki lise temsilcileri ile bir araya getirdi. Başakşehir Kent Meydanı’na kurulan “Lise Tercih Fest” çadırlarına öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu da öğrencilerin heyecanına ortak oldu.

Başakşehir Belediyesi, Liselere Geçiş Sistemi (LGS)’de sınav heyecanını geride bırakan öğrenciler için geleneksel hale getirdiği Lise Tercih Fest’i bu sene de düzenliyor. Gençleri tercih sürecinde ve hayallerine giden yolda yalnız bırakmayan Başakşehir Belediyesi, öğrenciler ile ilçe genelindeki liselerin temsilcilerini Lise Tercih Fest’de bir araya getirdi. İki gün sürecek etkinliğin ilk gününe yüzlerce öğrenci katıldı.

Gençleri tercih heyecanı sardı

Başakşehir Kent Meydanı’na akın akın gelen öğrenciler, ilçe genelinde eğitim veren 27 lisenin rehber öğretmenleri ve öğrencilerinden okullar hakkında bilgi aldı. Öğrencilerle yakından ilgilenen rehber öğretmenler, hem kendi okullarını tanıtma fırsatı yakaladı hem de öğrencilere doğru adımlar atmalarına yönelik bilgiler verdi. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu da öğrencileri yalnız bırakmadı. Stantları tek tek ziyaret eden Başkan Kartoğlu, okul yöneticileri ve öğrencilerle sohbet etti.

“Devamının gelmesini istiyoruz”

Lise Tercih Fest’e katılan Yusuf Emin Tanrıkulu, “Böyle bir etkinliği düzenlediği için Başakşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. LGS tercihimizde bizlere rehber oluyorlar.” dedi. Bir diğer öğrenci Hatice Ebrar Aydoğdu, “Avukat olmak istiyorum. Rehber öğretmenlerden detaylı bilgi alma fırsatım oldu. Hem liseleri tanımış oluyoruz hem de meslekler hakkında fikir sahibi olma fırsatı yakalıyoruz. Devamının gelmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.