enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5565
EURO
34,8810
ALTIN
2.431,26
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

(Çorlu TSO) 2018 yılı Meslek Komiteleri 2. Bileşik Toplantısı gerçekleşti

(Çorlu TSO) 2018 yılı Meslek Komiteleri 2. Bileşik Toplantısı gerçekleşti
01.10.2018
112
A+
A-

TOBB 5174 sayılı Kanun kapsamında Odaların asli görevi olan Madde 4: “Odalar; Üyelerinin müşterek ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, mesleğin genel menfaatlerine uygun olarak gelişmesini sağlamak, mensuplarının birbirleri ve halk ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hakim kılmak” hususları çerçevesinde; “Odamız Üyelerinin Ticari ve Sınai Hayatının Değerlendirilmesi” başlığı altında, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) 2018 yılı Meslek Komiteleri 2. Bileşik Toplantısı, 27 Eylül 2018 Perşembe günü gerçekleşti.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, oturuyor, masa ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, oturan insanlar, masa ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi

Oda – Üye Kaynaşmasında En Önemli Görev Meslek Komitelerinindir

Çorlu TSO Batı Eğitim Salonu’nda 16 Meslek Komite Grubundan Üyelerin katıldığı toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan; “Meslek Komitelerimiz, oda – üye kaynaşmasında en önemli görevi üstlenen, vazgeçilmez organlarımızdır. Bu sebeple meslek komitelerimiz bizler için çok değerli ve kıymetlidir. Her komitenin üyelerini birbirleri ile tanıştırmak ve kaynaşmalarını sağlamak, sorunlarımızı dile getirerek, ortak noktaları tespit etmek ve komitelerin yaptırım güçlerine inanarak bu sorunların çözümü için gerekli çalışmaları yapmak temel hedeflerimiz arasındadır.” dedi.

Mesleki Gruplarımızın Başarısı Çorlu’muzun Başarısıdır

Volkan; “Meslek komiteleri olmadan üyelerimizin ve dolayısıyla sektörlerin taleplerini bilmemiz mümkün değildir. Sizlerin sorunlarını öğrenip bunları çözmemiz için gerekli olan en iyi yol meslek komitelerinin aktif olarak çalışmasıdır. Komitelerimizin mesleki ya da şehrimizin sosyo ekonomik sorunlarına karşı olan duyarlılığı, etkin ve örnek çalışmaları bizleri mutlu etmektedir. Mesleki gruplarımızın başarısı Çorlu’muzun başarısıdır. Çorlu’muzun başarılı olması, büyümesi, kalkınması demek, Türkiye’nin başarılı olması ve aydınlık yarınlara hızla kavuşması demektir. Sizlerin sorunlarınızı öğrenip bunları çözmemiz için gerekli olan en iyi yol, meslek komitelerinin aktif olarak çalışmasıdır. Sizden ricam tüm komitelerimizin meslek komite üyelerini ziyaret ederek birebir sorunlarını dinlemesi ve bu sorunları yönetim kurulumuza iletmeleridir. Odamıza ve bölgemize yarattığınız katma-değer için sizlere teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmasının ardından çalıştayın moderatörlüğünü yürüten Dr. Yüksel Vardar; “Odaların asli görevi bölgesel ve sektörel sorunları tespit etmek, bunlara bilimsel çözümler üretmek ve bu çözümleri kilit karar alıcılarına sunmak ve takipçisi olmaktır. Üye ziyaretleri en önemli konulardan biridir. Komite üyeleri meslek grubunu ne kadar çok ziyaret ederse o kadar çok ilgi görür ve bilgi toplar. Bunun sonucunda da bunları yönetime sunarak çözüme kavuşturma noktasında köprü mekanizması olur. Akreditasyonun tüm oda organları tarafından benimsenerek içselleştirilmesi son derece önemlidir. Oda, bölge, ülke çapında zihniyet değişimini ancak Akreditasyon sistemiyle gerçekleştirebiliriz. Komitelere seminerler düzenlenmelidir. Çünkü bir komite grubunun hangi seminere ya da eğitime ihtiyacı olduğunu bilir. O semineri gerçekleştirir ve grubunu çağırır. Bu bağlamda meslek komitelerinin çalışması üye memnuniyetini ve sorunların çözümünü de beraberinde getirecektir.” Dedi.

Çalıştayın devamında 16 Meslek Komitesi ayrı masalarda Meslek Komitelerinin etkin ve verimli çalışmasını sağlayacak önerilerin belirlenmesi için toplandı ve istişarelerde bulundu.

İki meslek grubunun bir masada toplandığı çalışma masasından bir sözcü seçilerek çalıştay sonunda tüm komite üyelerine gene sunumda bulundu.

Çalıştayın son bölümünde Dr. Yüksel Vardar, genel bir değerlendirme, tespit ve önerilerde bulunarak kapanış konuşmasını gerçekleştirdi.

Kaynak: Recep KARAGÖZ

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.