enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4118
EURO
34,8308
ALTIN
2.431,96
BIST
9.987,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

KAMPÜS KARİYER GENÇLERE YOL GÖSTERMEYE DEVAM EDİYOR

KAMPÜS KARİYER GENÇLERE YOL GÖSTERMEYE DEVAM EDİYOR
20.12.2022
62
A+
A-

Başakşehir Belediyesi ve İbn Haldun Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen Kampüs Kariyer, gençlere yol göstermeye devam ediyor. “İletişim, Etkileşim ve İnsan” başlığıyla gerçekleştirilen bu haftaki programa konuk olan gazeteci ve yazar Ersin Çelik, gençlerin yazılım konusunda kendilerini geliştirmeleri gerektiğini söyledi. 

Başakşehir Belediyesi ve İbn Haldun Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen Kampüs Kariyer programı doludizgin devam ediyor. İbn Haldun Üniversitesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşide bu hafta iletişim, etkileşim ve insan konusu ele alındı. Gençlere gelecek konusunda yol gösteren etkinliğe konuk olan gazeteci ve yazar Ersin Çelik, gençlere geçmişten günümüze iletişimdeki gelişmeleri ve gelecekte neler yapmaları gerektiğini anlattı. Çelik, içerik üretmenin yanında mutlaka yazılım üretmenin de gerekliliğine işaret etti.

“Algoritmalar çağındayız artık“

Algoritmalar tarafından her şeyin yönlendirildiğini ve saldırı altında olduğumuzu dile getiren Ersin Çelik, “İnsanın hayatına bir boşluk bırakmayacak şekilde, bir sosyal medya ağının içerisindeyiz. Algoritmalar çağındayız artık. Ne izleyeceğimize biz değil, bizi tanıyan yapay zeka karar veriyor. Bir filmi izledikten sonra ‘şu kitabı da okumalısın’ diye reklam çıkıyor karşınıza. Artık ne yiyeceğimizi, ne giyeceğimizi, nereye gideceğimizi, her şeyi yönlendiren, karar veren ve bize dayatan bir saldırı altındayız.” diye konuştu.

“İçerik üretmek kadar yazılım üretmek gerekiyor“

Taklit ederek yapılan yazılımların başarısız olacağını belirten Çelik, “İçerik üretmek kadar yazılım üretmek gerekiyor temelde. Ama taklit ederek değil.  Sana ait; senin kültürünle, senin ruhunla, senin dinamizminle bir platform üretirsen başarılı olursun. O zaman o insanlarla bir şekilde mücadele edersin.” değerlendirmesinde bulundu.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.