enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

KARABURUN SAHİLİ’NDE SIFIR ATIK ETKİNLİĞİ

KARABURUN SAHİLİ’NDE SIFIR ATIK ETKİNLİĞİ
A+
A-

Karaburun Sahili’nde Çevre Haftası nedeniyle önemli bir çevre temizliği etkinliği düzenlendi.

5 Haziran Dünya Çevre Günü ve 5-9 Haziran Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında, Cemal Reşit Rey İlkokulu öğrencileri ve Bezmialem Vakıf Üniversitesi EKODOST Kulübü’nün katılımı ile Arnavutköy’de önemli bir çevre temizliği etkinliği düzenlendi. Arnavutköy Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından Karaburun Sahili’nde gerçekleştirilen etkinlik ile sıfır atık projesi farkındalığının artırılması ve çevre bilincinin yaygınlaştırılması hedeflendi.

Etkinlikte, öğrenciler ve gönüllüler sahildeki çöpleri toplamak için bir araya geldi. Plastik atıklar, cam şişeler, kağıt ve diğer geri dönüştürülebilir malzemeler titizlikle ayrıştırıldı. Bu sayede, atıkların geri dönüşüm sürecine dâhil edilmesi ve çevreye zarar vermeden kullanılması hedeflendi.

Temizlik etkinliği sonrasında, Arnavutköy Belediyesi tarafından öğrencilere ikram ve hediyeler sunuldu. İkram ve hediyelerin sunulduğu sosyal tesiste, aynı zamanda Arnavutköy Sanat Akademisi’nde geri dönüşüm ürünlerinden üretilen sanat eserlerinin sergisi gerçekleştirildi.

“Doğa bizim için çok önemli”

Temizlik etkinliğine karılan dördüncü sınıf öğrencisi Eyüp Ensar, “ Burada sınıfça bir sahil temizleme ve Karaburun gezisine geldik. Burada sahildeki çöpleri topluyoruz, sahili temizliyoruz. Hem doğayı hem de sahilleri insanlara ders olsun diye temizliyoruz. Herkes işbirliği ile güzel bir şey yaptı. Umarım tüm çöpler temizlenir ve sahillerimiz temiz olur. Doğayı temiz tutsunlar çünkü doğa bizim için çok önemli” dedi.

Bezmialem Vakıf Üniversitesi EKODOST Kulübü Başkan Yardımcısı Merve İbrahimoğlu, “Bugün Çevre Günü kapsamında Arnavutköy Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu Karaburun Sahil temizliğine katılım sağladık kulüp olarak. Çok verimli bir etkinlik yapıldı. Bu etkinliğin düzenlenmesinde katkısı olan herkese çok teşekkür ederiz” dedi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.