enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

OKUL ALIŞVERİŞİ TELAŞI BAŞLADI

OKUL ALIŞVERİŞİ TELAŞI BAŞLADI
03.09.2019
137
A+
A-

Çorlu’da 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala öğrencileri ve velileri okul alışverişi telaşı sardı.

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında birinci dönem 9 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Okul öncesi ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve ortaöğretim kurumlarında eğitim ve öğretime başlayacak hazırlık sınıfı ve 9. sınıf öğrencilerinin bilgilendirilmesi, akademik ve mesleki gelişimlerinin desteklenmesi, öğrencilerin yeni girdikleri eğitim ortamına kısa sürede uyum sağlamalarına katkıda bulunulması amacıyla 5-6 Eylül tarihlerinde uyum eğitimleri yapılacak. Okul alışverişini son güne bırakarak yoğunluğa denk gelmek istemeyen veliler, okulların açılmasına kısa bir süre kala okul kıyafetleri ve çanta alabilmek için mağazalara gitti. Bu sene ilkokul 1. sınıfa başlayacak olan öğrenciler ve velileri tatlı bir telaş sararken, geçen senelerden tecrübeli olan veliler o telaşı ve heyecanı biraz olsun yendiklerini söyledi.

SON HAFTAYA KALDIĞI ZAMAN BEDENLER KALMAYABİLİYOR
Çorlu’da okul kıyafetleri satan mağazacılar, “Bilhassa ilkokula başlayacak öğrencilerde çok fazla bir heyecan var. Anneanneyle, babaanneyle gelen epey bir müşterimiz var. Erken gelmelerindeki en önemli avantaj müşteri son haftaya kaldığı zaman bedenler kalmayabiliyor. Çok fazla kalabalık oluyor, şu anda biraz tenhalık var. Şimdi vaktinde ve zamanında almasını tavsiye ederim insanların. Biz Temmuz sonunda hazırlığımızı yaptık, mağazamızı kurduk. Yaklaşık 15 gündür falan da gelen giden var. Bu durum okul açılana kadar her gün yükselerek çıkar.  Geçen sene 140-150 liraya verdiğimiz ürünler bu sene maalesef 200 lira oldu, çok zam geldi fiyatlara. Bugün bir öğrenci 200 liradan aşağıya maalesef çıkmıyor. Bir tek Türkiye’de değil, küresel bir zam var, dünyada kriz var. Dünyada bir kriz var, biz de bundan etkileniyoruz.” şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLER HEYECANLI
Çocuklarıyla birlikte okul heyecanı yaşayan veliler, okulların açılmasına yakın günlerde mağazalarda izdihamın olduğunu ve bu yoğunluğa kalmamak için alışverişi erkenden tamamlamak istediklerini söyledi. Öğrenciler ise, okulların açılmasından dolayı çok mutlu ve heyecanlı olduklarını dile getirdi.

Kaynak: Tutku AKBAŞ

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.