enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3181
EURO
35,1379
ALTIN
2.293,12
BIST
9.058,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

TARIM LİSESİ ÖĞRENCİLERİNİN İTALYA YOLCULUĞU BAŞLADI

TARIM LİSESİ ÖĞRENCİLERİNİN İTALYA YOLCULUĞU BAŞLADI
04.03.2019
149
A+
A-

Özel Tarım Lisesi öğrencileri AB Eğitim ve Gençlik Merkezi Başkanlığı Erasmus Programı kapsamında kabul edilen “Avrupa’yı Çiçeklerle Sarıyoruz” projesi için İtalya’ya yola çıktı.

Özel Silivri Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin İtalya yolculuğu başladı. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın vizyon projelerinden olan Özel Tarım Lisesi’nin, Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus + Programı Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği Faaliyeti 2018 Yılı Teklif Çağrısı Dönemi’ne yaptığı proje başvurusu onaylanmış, lise “Avrupa’yı Çiçeklerle Sarıyoruz” projesiyle hibe desteği kazanmıştı. Okul Müdürü Mualla Varlıoğlu ile birlikte İtalya’nın Rimini şehrine yola çıkan öğrenciler, yurt dışı ortağı olarak belirlenen kurumda ortak çalışmalar yaparak, tarım faaliyetlerini inceleyecek.

TARIM LİSESİ ÖĞRENCİLERİNİN İTALYA YOLCULUĞU BAŞLADI

 

 

İLK ÖĞRENCİ GRUBU YOLA ÇIKTI

Proje kapsamında Tarım Bölümünde okuyan 16 öğrenci ve onlara eşlik edecek 4 refakatçi öğretmen 2 ayrı grup olarak, 2 hafta süreyle İtalya’da “Fattorie Faggioli Società Cooperativa Agricola” kurumunda “Süs Bitkileri Yetiştirme ve Bakımı” üzerine staj faaliyetlerinde bulunacak. Başlıca amacı; öğrencileri mesleki anlamda donanımlı bir şekilde mezun etmek ve yeni teknolojileri araştırma konusunda ufuklarını açmak olan proje kapsamında; öğrencilerin süs bitkisi yetiştirme ve bakımında yeni teknikler öğrenmesi, yabancı dil pratiklerinin gelişmesi, farklı kültürler ile entegre olarak özgüvenlerinin gelişerek sosyal ve mesleki yaşamlarına katkı sağlaması hedefleniyor. Eğitimcilerin AB Üyesi ülkelerdeki uygulamaları yerinde görmeleri ve raporlamaları, fiziki ve teknik konularda okulun kurumsal kapasitesini arttırarak, nitelikli meslek eğitiminin verilmesine önemli bir katkı sağlayacak.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.