enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Yabancı Öğrenciler Küçükçekmece’de

Yabancı Öğrenciler Küçükçekmece’de
05.02.2016
129
A+
A-

Mavi İstanbul Derneği tarafından gerçekleştirilen Erasmu programı kapsamında dünyanın dört bir yanından İstanbul’a gelen öğrenciler, Küçükçekmece’yi gezdi.

Bu kapsamda Küçükçekmece Belediyesi Çok Amaçlı Salonda gerçekleşen kahvaltılı toplantıya katılan gençlere, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcıları Besim Müftüoğlu ve Recep Şencan eşlik etti.

“760 BİN KİŞİYE HİZMET VERİYORUZ”

Öğrencilere Küçükçekmece ilçesi hakkında bilgiler veren Besim Müftüoğlu, “Hem bir kara hem bir deniz ilçesiyiz. Küçükçekmece Gölü kenarında 12 bin yıllık arkeolojik kazılar devam ediyor. Bunlar sonuç verdiğinde Küçükçekmece’yi tüm dünya tanıyacak. Başkanımız Temel Karadeniz ve 6 başkan yardımcımız, 2500 çalışanımızla birlikte, 760 bin nüfuslu ilçemize en iyi şekilde hizmet vermeye çalışıyoruz” dedi.

“BİNAMIZ DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ OLDU”

Türkiye’nin ilk yeşil sertifikalı kamu binası olma özelliğini taşıyan Küçükçekmece Belediyesi binasından da ziyaretçilere bahseden Müftüoğlu, “İçinde bulunduğunuz bu bina Avrupa’nın en iyi 50 binası arasında yer alıyor. Biz akıllı ve yeşil bir bina yapmaya çalıştık. Çevreye duyarlı, insan sağlığına uyumlu bir bina. Binamız Uluslar Arası Aydınlatma Tasarım Yarışmasında dünya üçüncüsü oldu” diye konuştu.

“KÜÇÜKÇEKMECE’Yİ ÇOK BEĞENDİM”

Erasmus projesi kapsamında İstanbul Küçükçekmece’ye gelen Tomas Veres (Obuda Üniversitesi- Budapeşte) ise İstanbul’u ve Küçükçekmece’yi çok beğendiğini belirterek tekrar İstanbul’a gelmek istediğini söyledi. Veres, “Bizi burada kahvaltıda ağırlayan Küçükçekmece Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum. Bu bina gerçekten inanılmaz” diye konuştu.

Program sonunda ise Mavi İstanbul Derneği Başkanı Ali Osman Altuntop, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu’na teşekkür ederek çiçek ve hediye takdim etti. 10 gün boyunca İstanbul’un tarihi yerlerini gezen öğrenciler kahvaltıdan sonra ise Küçükçekmece’yi gezerek bilgi edindi.

Erasmus 1 Erasmus 2 Erasmus 3 Erasmus 4 Erasmus 5 Erasmus

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.