enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

ÇARDAK ALTI SOHBETLERİ’NDE EKONOMİDE ORTAK ÇABA KONUŞULDU

ÇARDAK ALTI SOHBETLERİ’NDE EKONOMİDE ORTAK ÇABA KONUŞULDU
02.09.2022
105
A+
A-

9. Barış ve Sevgi Buluşmaları kapsamında düzenlenen Çardak Altı Sohbetleri, ilk gününde birbirinden önemli isimleri ağırladı. Moderatörlüğünü Pelin Batu’nun üstlendiği programda “Ekonomide Ortak Çaba” konuşuldu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği söyleşide, ekonomi yazarları Murat Muratoğlu ve Yalın Alpay ekonomideki gidişata ilişkin paylaşımlarda bulundu. Söyleşinin ardından konuklara çiçek, plaket takdiminde bulunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Geçenlerde sosyal medyada görmüştüm. 12 yaşlarında bir çocuk Zonguldak’taydı. Çocuğa hayalini sordular; hayalim, “Buzdolabında daha fazla yiyecek olması” dedi. Eğer 2022 Türkiye’sinde, 10-12 yaşlarında çocuklarımıza ekonomi konuşturtuyorsak, bize yazıklar olsun. Bir çocuk, buzdolabında daha fazla yiyecek hayali kuruyorsa bu ülkenin öncelikle siyasetçilerine yazıklar olsun.” dedi.

Beylikdüzü Belediyesi tarafından düzenlenen 9. Barış ve Sevgi Buluşmaları tüm hızıyla devam ederken, festival kapsamında gerçekleştirilen Çardak Altı Sohbetleri ilk gününde ekonomi yazarları Murat Muratoğlu ve Yalın Alpay’ı ağırladı. Moderatörlüğünü Pelin Batu’nun üslendiği söyleşide “Ekonomide Ortak Çaba” konuşuldu. Ekonomide soyut ve somut faktörlerin rolünün değerlendirildiği söyleşide, Türkiye’nin ekonomik anlamda ortak bir mutabakatta olması gerektiği ve sonraki süreçlerde karar alma mekanizmasının nasıl çalışması gerektiğine yönelik öneriler ele alındı. Katılımcılar, mevcut ekonomik sorunlara karşı finansal sistemin çok hızlı hareket etmesine tek kişinin karar vermesinin yanlış olduğunu belirterek, sonraki dönem için ortak çaba göstermenin gerekliliğini vurguladı. Ekonomi ve dünya gündeminin konuşulduğu söyleşide ayrıca, günümüz ekonomik koşullarının düzelmesinin uzun süre alacağı konusunda hemfikir olan Muratoğlu ve Alpay; ilerleyen günlerde gıda krizinin de kaçınılmaz olduğunu dile getirdi.

“Bir çocuk, buzdolabında daha fazla yiyecek hayali kuruyorsa bu ülkenin siyasetçilerine yazıklar olsun”

Söyleşinin ardından konuklara çiçek ve plaket takdiminde bulunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Konuşmacılarımız Türkiye ekonomisine değindiler. Türkiye ekonomisine dair daha çok yol almamız gerekiyor. Geçenlerde sosyal medyada görmüştüm. 12 yaşlarında bir çocuk Zonguldak’taydı. Çocuğa hayalini sordular; hayalim, “Mutfağımızdaki buzdolabında daha fazla yiyecek olması” dedi. Eğer 2022 Türkiye’sinde, 10-12 yaşlarında çocuklarımıza ekonomi konuşturtuyorsak, bize yazıklar olsun. Bir çocuk, buzdolabında daha fazla yiyecek hayali kuruyorsa bu ülkenin öncelikle siyasetçilerine yazık olsun.” ifadelerini kullandı. Konuşmasında Beylikdüzü’nde yapılan hizmetlere de değinen Başkan Çalık, “Biz elimizdeki kaynaklarla bu kentte yaşayan 400 bin insana hizmet etmeye devam edeceğiz. Artık bu toplumun bilinçli insanlara ve gençlere çok ihtiyacı var.” dedi.

Volkan Konak Cumhuriyet Alanı’nda Karadeniz rüzgarı estirdi

Yaşam Vadisi’nde gerçekleşen söyleşinin ardından, Cumhuriyet Etkinlik Alanı’nı dolduran kalabalık Ersin Show eşliğinde eğlenceli anlar yaşadı. Ardından saatler 21:00’ı gösterdiğinde ise Karadeniz müziğinin sevilen ismi Volkan Konak sahnede yerini aldı. Konak, en sevilen şarkılarını Barış ve Sevgi Buluşmaları kapsamında Beylikdüzü halkı için seslendirdi. Binlerce Beylikdüzülü, gece boyunca şarkılara büyük bir coşkuyla eşlik etti. Başkan Çalık, eşi Zehra Çalık ile birlikte muhteşem şarkıları ve enerjisiyle dinleyenlere unutulmaz bir gece yaşatan Volkan Konak’a konser sonunda çiçek ve plaket takdimini gerçekleştirerek, Nazım Hikmet’in ‘Memleketim’ şiirini sahnede okudu. Konak’ı Beylikdüzü’nde ağırlamaktan dolayı onur duyduğunu ifade eden Başkan Çalık, “Volkan Konak’la çok güzel anılarımız var. Memleketim Maçka’dan getirdiği o güzel enerjisiyle bu gece bizlerle oldu.” şeklinde konuştu. Volkan Konak ise “Beylikdüzü’nde çok sevdiğim insanlar var. Olumlu, güzel bulduğum ve kuvvet aldığım insanlar, yani sizler varsınız. Hepinizi çok seviyorum.” dedi.

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.