enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

İSTİHDAM OFİSİ PANDEMİ DÖNEMİNDE İŞSİZE UMUT OLDU

İSTİHDAM OFİSİ PANDEMİ DÖNEMİNDE İŞSİZE UMUT OLDU
02.10.2020
126
A+
A-

Silivri Belediyesi Kariyer ve İstihdam Ofisi pandemi döneminde işsizlere umut oldu. Silivri genelinde faaliyet gösteren işletmeler, 911 iş ilanı ile 3 bin 764 kişiyi istihdam etmek için Silivri Belediyesine başvuru yaptı.

Pandemi sebebi ile işsiz kalan ve yeni iş arayan bireylerin hızlı bir şekilde tekrar istihdam edilmesi için çalışmalarını sürdüren Silivri Belediyesi Kariyer İstihdam Ofisi, Silivri genelinde faaliyet gösteren işletmeler ve İŞKUR ile koordineli olarak yaptığı çalışmalar neticesinde geride bıraktığımız bir yılda; İŞKUR işlemleri, işsizlik maaşı başvurusu, kısa çalışma ödeneği bilgilendirmesi, bilgi güncellemesi gibi konularla ilgili 9 bin 071 işlem gerçekleştirdi. Pandemi boyunca çalışmalarına ara vermeden devam eden kuruma, son 9 ayda çeşitli firmalardan 911 iş ilanı ile 3 bin 764 personel alımı geldi. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın talimatı ile Kariyer İstihdam Ofisinin daha verimli bir hale getirilmesi ve iş arayan bireylerin hızlı bir şekilde iş bulmalarını sağlamak adına yeni SMS sistemi kuruldu. Bu sistem ile kuruma gelen iş ilanları, istenilen nitelik ve meslek gruplarına ayrılarak iş başvurusu yapan kişilerin telefonuna SMS olarak gönderildi. Toplam 94 bin 557 mesajla bilgilendirilen başvuru sahipleri, ilgili kurumlarla irtibata geçerek iş sahibi oldu.

REKLAM ALANI