enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3115
EURO
35,1710
ALTIN
2.280,34
BIST
8.806,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Kanola, Trakya Çiftçisinin Ekim Kültürüne Yerleşti

Kanola, Trakya Çiftçisinin Ekim Kültürüne Yerleşti
MOBİL REKLAM ALANI
25.08.2015
97
A+
A-

Hayrabolu Önder Çiftçi Danışmanlık Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çıkrıkçılı, özellikle Trakya’da bir münavebe bitkisi olarak yerleşen kanolanın ekim kültürüne girdiğini söyledi.

Çırıkçılı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2013-2014 sezonundaki kanola hasadının, üreticilerin yüzünü güldürdüğü ve son 12 yılın en yüksek veriminin yaşandığını belirtti. 

Kanolada çiçeklenme sonrası gelen yağışlarla ciddi verim farklılıkları oluştuğunu belirten Çıkrıkçılı,  “Çiftçilerimizin kumsal diye tabir ettiği zayıf arazilerde dekarda 310-350 kilogram, kepir diye tabir edilen kuvvetli arazilerde de dekarda 479 kilogram kadar verim ortalamaları kayıt altına alınmıştır. Bu da çoğu sulu tarım ürünlerinden elde edilemeyecek kadar dekar kazancı olarak çiftçimize yansımıştır” diye konuştu.

Çıkrıkçılı, Trakya bölgesinde kanola ekiminin gün geçtikçe yaygınlaştığını vurguladı. Kooperatifleri vasıtasıyla toplu pazarlamanın verdiği avantajla üreticiye piyasa fiyatının üzerinde avans verdiklerini dile getiren Çıkrıkçılı, şöyle konuştu:

“Önümüzdeki günlerde de gerçek fiyat açıklanınca geri kalan ödemeler yapılacak. Özellikle Trakya’da bir münavebe bitkisi olarak yerleşen kanola, ekim kültürüne girdi. Kanolanın önümüzdeki yıl daha fazla alanda üretileceğini düşünüyoruz. Mühendislerimiz de üreticilerimize birebir danışmanlık hizmeti veriyor. Bu da üreticimize verim ve kalite olarak geri dönüyor. Kanola büyük bir pazar haline geldi. Hasat dönemi üreticilerimize hayırlı olsun.”

MOBİL REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.