enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5309
EURO
34,9239
ALTIN
2.438,07
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Kocabaş: SİAD’ın önerileri Türkiye ihracatının ivmesi için önemli…

Kocabaş: SİAD’ın önerileri Türkiye ihracatının ivmesi için önemli…
20.06.2019
212
A+
A-

17 Haziran tarihinde Sarten’in sahibi olduğu BP İstasyonu içindeki toplantı kompleksinde İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçılar Birliği (İDDMİB) yönetim kurulu ile Silivri Sanayici ve İşadamları Derneği (SİAD) arasında bir çalışma toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya İDDMİB Başkanı Tahsin Öztiryaki, yönetim kurulu üyeleri; Zeki Sarıbekir, Çetin Tecdelioğlu, Bekir Yelken, Sevgür Aslanpay, Ayşegül Çapan, Mehmet Öncel, Hülya Gedik ve Ayhan Yerebakan ile Silivri SİAD’ın İDDMİB’e üye olan üyelerinden Sertplast’tan Mürsel Sertel, Çağ Kabara’dan Gökhan Kocabaş, Turaş’tan Gökhan Turhan, Mesan Plastik’ten Ali Osman Mertöz, Özyaşar’dan İbrahim Korkusuz, Karınca Filtre’den Hakan Söylet, Aker Asansör’den Rıfat Demiröz, Adolin’den Hayri Efe, Kale Kayış’tan Kaya Kankaya, Kombassan’dan Toros Şuşanyan, İlgen Vida’dan Tülay İlgen ve SİAD Başkanı Hakan Kocabaş katıldı.

KOCABAŞ: SİAD’IN ÖNERİLERİ TÜRKİYE İHRACATININ İVMESİ İÇİN ÖNEMLİ…

Toplantıyı Hürhaber için değerlendiren SİAD Başkanı Hakan Kocabaş şunları aktardı: “Çok verimli geçen toplantıda Silivri SİAD tarafında ihracat ve ithalatta karşılaşılan sorunlar birlik başkanına iletildi ve üzerinde çalışılması yönünde, Bakanlıklara Birlik vasıtasıyla aktarılması yönünde mutabakata varıldı. 5 Milyon dolarlık sınırla verilen yetkilendirilmiş yükümlülükle sertifikasının kaldırılması için öneride bulunuldu, kur artışlarından kaynaklı vergisel düzenleme yapılması önerisi ifade edildi. Bankaya düşen tahsilatların firmalar tarafından gecikmeden kullandırılması yönünde talep değerlendirilmeye sunuldu. Mikro ihracat işlemlerinde özellikle ATR ve Menşei Saadetnamesi konularında kolaylaştırıcı düzenlemeler beklentisi aktarıldı. İthalatta yurt içinde yapılan; navlun, iç nakliye, ardiye, liman tahliyesi vs hizmetlerin dolar bazında değil altı ayda bir belirlenecek sabit TL bazında yapılması vurgulandı, dahilde işletme, ihracatta alacak sigortasında, DAB’dan masraf alınmasında, hammadde ithalatlarında kırmızıya düşen malzemenin getirildiği maliyetler konusunda, fuar desteklemelerindeki değişen mevzuatın tekrar gözden geçirilmesi yönünde tavsiyede bulunuldu. Sanayiciler olarak ticari ateşelerin görevlerinin daha ekonomi ağırlıklı olması gerektiği yönündeki önerilerimizi de ilettik. Birlik Başkanımız Öztiryakiler’in üstte belirttiğim konularda çalışma yapıp, ilgili Bakanlıklar ile görüşülmesi yönündeki teyitlerini aldık. Silivri SİAD’ın bu önerileri Türkiye ihracatının ivme yönünde artması için önemlidir, sadece Silivri’yi içermez. Bu bakımdan toplantının çok verimli olduğunu düşünüyoruz. Toplantıya gelen İDDMİB Başkanı Öztiryakiler’e ve Yönetim Kuruluna derneğimiz adına çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca Sarten firmamızın Silivri’ye kazandırdığı bu şık cafe-toplantı ve yemek mekanında bizi mükemmel bir evsahipliği ile ağırlayan Zeki Sarıbekir’e kalben teşekkür ediyoruz.

Önümüzdeki günlerde de bu tip toplantıların olmasının ülke ekonomimize verimlilikler getireceğine inanıyoruz.”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.