enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3289
EURO
35,0655
ALTIN
2.299,69
BIST
9.044,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Koçer, “Yerel ve küçük esnaftan alışveriş yapın onlara sahip çıkın”

Koçer, “Yerel ve küçük esnaftan alışveriş yapın onlara sahip çıkın”
22.07.2019
134
A+
A-

Ekonomik koşulların her sektör ve alan ile birlikte vatandaşı da zorladığı dönemde kent ekonomisinin iyileşmesi için Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, “Yerel ve küçük esnaftan alışveriş yapın” çağrısını yeniledi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın, 81 ilden gelen Esnaf ve Sanatkar Odaları Birlik Başkanlarıyla buluşmasının yankıları gündemdeyken Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, küçük esnafın zincir marketler ve AVM’ler ile karşı karşıya kaldığı olumsuz rekabete dikkat çekerek, ekonomideki sıkıntıların ancak dayanışma ve karşılıklı hoşgörü ile aşılabileceğini ifade etti ve yerel, küçük esnaftan alışveriş çağrısında bulundu.

KOÇER: DAYANIŞMA ŞART
Oda olarak üyeleri ve küçük esnafa yönelik kolaylaştırıcı ve iyileştirici çabalarının her geçen gün artarak sürdüğünü belirten Koçer, “Küçük, yerel esnafın her daim desteklenmesi gerektiği vurgusu bizim gündemimizden hiç düşmez. Vatandaşlarımız yerel esnafımızdan alışveriş yaparlarsa, Silivri’nin parası yine Silivri’de kalacak. Ulusal ya da yabancı firmalardan alışveriş yapılırsa, maalesef Silivri’mizin parası şehir dışına çıkmış olacak. Büyük marketler sadece sektörümüzü değil, onlarca mesleği ve esnaflarımızı olumsuz yönde etkiliyor. Halkımız yerel esnafımızdan alışveriş yaparak, yerel esnafımızın ayakta kalmasına yardımcı olacak. Böylelikle ulusal marketlerin çoğalması ise, bir nebze engellenmiş olacak, ilçe ekonomisi hem de esnaf ve sanatkarımız kazanacak” dedi. Ticaret Bakanlığının esnaflar ile ilgili yenilik, destek ve geliştirme çabalarını da olumlu bulduğunu belirten Koçer, daha çok çalışma ve üretim çağrısında bulundu.

PALANDÖKEN: BİZİM TEK BEKLENTİMİZ, KEPENGİMİZİN AÇIK KALMASI
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın, 81 ilden gelen Esnaf ve Sanatkar Odaları Birlik Başkanlarıyla bir araya geldiği buluşmada Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken ise seçim döneminin sona erdiğine dikkat çekerek, “Artık geçim dönemi, ekmek parası. Bizim tek beklentimiz, açık yüreklilikse söylüyorum, kepengimizin açık kalması. Devlete yük olmadan kendi sanatımızla, ticaret erbabımızın meziyetleriyle ayakta kalabilme” dedi.

PEKCAN: YEMEK KARTLARIYLA İLGİLİ CİDDİ BİR ÇALIŞMAMIZ OLDU
Bakan Pekcan, esnaf ve sanatkarların taleplerini takip ettiklerinin altını çizerek, “Yemek kartlarıyla ilgili sıkıntılar vardı, onların komisyon oranları çok yüksekti, bunu düzeltme yönünde çalışmalar yaptık. Hatta çok eleştiri aldık; ama orada ciddi bir çalışmamız oldu. Bunların en geç 30 gün içinde size ödemelerinin yapılması yönünde çalışma yaptık; ama bunun ne kadarı yerine geldi, size ödeme yapıyorlar mı? Bilemiyoruz. Şu anda ödemelerde aksama olduğunu duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Pekcan, “Esnafımızın artık sadece yerel bir işletme olmasından ziyade, esnafımızı uluslararası işletmeler haline nasıl getirebiliriz, bu yönde çalışmalarımız var. Bunları beraber yapacağız. Eğitim hizmetlerimiz devam edecek bu doğrultuda. Artık sizin rakipleriniz arka sokaktaki esnaf olmayacak, dünyanın herhangi bir yerindeki esnaf olacak. E-ticaret bizim rakibimizse, biz onu kullanarak esnafımızı nasıl uluslararası arenada rekabetçi olacak bu doğrultuda çalışmalarımız var” şeklinde konuştu.

Zincir mağazaların üreticilerden doğrudan alım yapabildiğini ve sözleşmeyle üretim yaptırtabileceğini anımsatan Bakan Pekcan, “Sizler aracı kanalıyla mal aldığınız zaman daha pahalıya almış oluyorsunuz. Bunla ilgili bir çalışmamız var. Tedarik ve dağıtım kooperatifi kuruyoruz. Esnaf Sanatkar Genel Müdürlüğümüzle, kooperatifçiliği esnafın hizmetine nasıl sunabiliriz diye bir çalışmamız var. Eğer buradan bu kooperatifi sizlerle beraber şeffaf yönetilebilir ve denetlenebilir kooperatif yapısı oluşturursak, sizleri zincir marketlere karşı nasıl güçlendirebiliriz, ahilik ahlakını nasıl yaşatabiliriz, bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Pekcan, ayrıca Ahi Evran Vakfı yasasına ilişkin çalışmaların Cumhurbaşkanlığı’na gönderildiğini de duyurdu.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.