enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Özyurtlar İnşaat, Suudi Arabistan’da Konut Satma Lisansına Sahip Tek Türk Firması

Özyurtlar İnşaat, Suudi Arabistan’da Konut Satma Lisansına Sahip Tek Türk Firması
21.01.2016
117
A+
A-

Özyurtlar İnşaat, konut açığını gidermek için Türk firmalarıyla işbirliği yapmak isteyen Suudi Arabistan’da pazar payını artırmak için harekete geçti. Bugüne kadar farklı kanallardan Suudi Arabistan vatandaşlarına konut satan Özyurtlar İnşaat, bu ülkede konut tanıtımı ve satışı yapmak için gerekli olan lisansı alan ilk Türk firması oldu. Bir yıl süren uzun uğraşlar sonucunda bu belgeyi alan Özyurtlar İnşaat, bundan böyle yeni satışa çıkaracağı tüm projeleri Türkiye ile aynı anda Suudi Arabistan’da da pazarlayacak.

Belgeyi almak için bir yıl boyunca çok sıkı bir denetimden geçtiklerini söyleyen Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, “Ruhsatından, projenin yapısına kadar her şeyimizi incelediler. Denetimleri başarıyla geçtik ve bu belgeyi alan ilk Türk firması biz olduk” dedi.

Yabancıların payı artıyor

Özyurtlar İnşaat projelerine Suudi’lerin yanı sıra Körfez ülkelerinden ve Ortadoğu’dan yoğun talep geldiğini ifade eden Tamer Özyurt, “Bu talep yıllar için de de artış gösterdi. 2014 yılında yabancılara yaptığımız satışın cirodaki payı yüzde 17’iken, 2015 yılında bu oran yüzde 42’ye kadar çıktı” dedi. Bu artışa paralel olarak şirket bünyesinde Arapça ve İngilizce bilen elemanlar çalıştırmaya başladıklarını belirten Özyurt, “Yabancı yatırımcılar sanılanın aksine kendilerine özel proje istemiyor. Tam tersine çok tercih edilen projelerden ev alıyorlar. Bir sıkıntı anında çok çabuk nakite dönebilecekleri 1+1 ve 2+1 gibi küçük konutları istiyorlar” diye konuştu.

Esenyurt’u tercih ediyorlar

Suudi Arabistan, Körfez ülkeleri ve Ortadoğu’dan gelen yatırımcıların ilk tercihinin Esenyurt olduğunu vurgulayan Özyurt, “İstanbul geneline bakıldığında ortalama metrekare fiyatları 5 bin ila 10 bin lira arasındayken Esenyurt, metrekare fiyatı 3 bin ila 4 bin lira olan tek bölge. Bu nedenle Esenyurt’taki projeler uygun fiyatlarının yanı sıra sosyal donatıları ve ulaşım imkanlarıyla da yatırımcıları çekiyor” açıklamasında bulundu.

204-074--h (1860 x 1346) Saudi Arabia licance T.Özyurt

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.