enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3109
EURO
35,0805
ALTIN
2.279,41
BIST
8.962,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

70’lik Dedelerin Kıyasıya ‘Bocce’ Mücadelesi

70’lik Dedelerin Kıyasıya ‘Bocce’ Mücadelesi
21.03.2017
143
A+
A-

Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli’ndeki huzurevlerinde yaşayan yaşlılar, Bocce turnuvasında kıyasıya mücadele etti.

Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli’ndeki huzurevlerinde yaşayan yaşlılar, Bocce turnuvasında kıyasıya mücadele etti.

Edirne Mimar Sinan Kapalı Spor Salonunda rekabet eden 70’lik dedeler Yaşlılar Haftasına özel Huzurevleriarası Bocce Turnuvasında hem stres hem de mutluluk yaşadı. 70 yaşından sonra bocce sporuyla tanışan ihtiyar delikanlılar Türkiye’deki 59 ilde bulunan 86 huzurevi arasında gerçekleşecek ‘Yetişkin Gençler Boccia Ligi’nde de mücadele edecek.

“CİDDİ BİR SPOR”

Konuyla ilgili açıklama yapan Edirne Ali ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, “Boş zamanlarını kullanma, kendini kanıtlama ve arkadaşlarınla gurup çalışması konusunda çok ciddi bir spor. Biz bu spora devamlı destek oluyoruz. Özellikle bocceyi tercih etmemizin sebebi 65 yaş üstüne uygun bir spor olması” dedi.

“DÜNYADA İLK DEFA TÜRKİYE’DE BOCCE LİGİ BAŞLAYACAK”

Edirne Huzurevi Bocce Antrenörü Ahmet Erdin Nurel, yaşlıların 5 aydır bocce müsabakalarına hazırlandığını ifade ederek, “Odalarından çıkmayan, bir faaliyette bulunmayan yaşlılarımız her gün antrenman yapıyor. Dünyada ilk defa Türkiye’de bocce ligi başlayacak Mayıs ayında 60 yaş üsttü. Yaşlılar Haftası nedeniyle bölgesel bir turnuva yapalım istedik. Lig başlamadan önce güzel bir hazırlık olması açısından. Özel bir turnuva. Lig başlamadan önce takımlar güçlerini görmüş olacak” diye konuştu.

73 yaşında Edirne Huzurevinde kalan Ekrem Pandar, Bocce sporunu sevdiğini belirterek, “Bocce’ye 3 aydır çalışıyoruz. Kazanmak için her şeyi yapacağız. Burayı atlattık mı sıra Türkiye Şampiyonasına gelecek. Hocalarımız sayesinde her şeyin üzerinden geleceğiz” dedi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.