enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4768
EURO
34,9560
ALTIN
2.436,58
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

AKGÜN’DEN B.ÇEKMECE’DE SPOR ZİRVESİ

05.03.2018
144
A+
A-

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 2018 yılını meclis kararıyla Spor ve Gençlik Yılı ilan edilmesinin ardından kulüplerle ilk kez bir araya geldi. Büyükçekmece Belediyesi’nin yeni binasında gerçekleşen zirvede Dr. Akgün amatörlere müjde üstüne müjde verdi. Mükemmel bir ortamda gerçekleşen toplantı öncesi misafirlerine Kahvaltı ikramında bulunan Başkan Dr. Akgün, tüm spor kulüplerini tek tek dinledi ve notlar alarak kurmaylarına bunların yerine getirilmesi için gerekli talimatları vererek toplantının mükemmel geçmesini sağladı.

Büyükçekmece, yaşanılır bir kenttir

2018 yılının spora ve gençliğe yatırım yılı olacağını belirten Dr. Akgün Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basarak kurtuluş mücadelesini başlattığı 100. Yıl olan 2019 yılını da ‘Spor ve Gençlik Yılı’ ilan edeceklerini, hem 2018’de hem de 2019’da gençliğe ve spora büyük yatırımlar yapacaklarını söyledi. Katılımın fazla olmasından dolayı memnuniyetini dile getiren Dr. Akgün “39 ilçe içinde böyle bir görüntü yok. Bu da bizim zenginliğimiz. Büyükçekmece İstanbul’un çok ayrıcalıklı bir ilçesidir derken halkın belli bir kısmı bunu ‘siyaset yaptı’ zannediyor. Yaşadığımız ilçenin zenginliğini bilmemiz lazım. Esenyurt’a bakarsanız Büyükçekmece’nin neden yaşanabilir bir kent olduğunu anlayacaksınız.” İfadesini kullandı.

Başkan Dr.Akgün; Sadece Futbol Değil

Büyükçekmece’de okçuluk ve eskrimi de getireceklerini, Spor Müdürlüğü’nün de bu konuda bir hazırlık içinde olduğunu ifade eden Dr. Akgün amaçlarının sadece futbol değil diğer branşlarda da kulüpleri özendirerek Milli Takımlara da sporcu yetiştirmek olduğunu söyledi. Toplanma nedenleri hakkında da bir açıklama yapan Dr. Akgün “Toplanma nedenimiz şu. Hem spor kulüplerinin sorunlarını dinlemek, bunları notlar haline getirerek gözden geçirmek, daha sonra da elimizdeki kaynakları doğru kullanarak sporun ve sporcunun hizmetine sokmaktır. Sporu B.Çekmece’de tamamen kurumsal hale getiriyoruz. Spor danışmanlarım var. Spor kulüplerinin en büyük yardımcıları da onlar. Sporda çok ciddi bir teşkilatlanma içindeyiz. Türkiye’de ne yapılıyorsa daha iyisini yapacağız. Örnek olmaya devam edeceğiz. 2017 yılında olduğu gibi 2018 yılını da ‘Spor ve Gençlik Yılı’ ilan ettik. 2018 yılında sporu öne koyduk. Sebebi sizlersiniz. Geçen sene ‘Sevgi ve Barış’ yılında sevgi ve barış çok ön plana çıktı. 2019 yılını da meclis olarak şimdiden belirledik: ‘100. Yılında Atamızın İzinde Gençlik ve Spor Yılı’. 19 Mayıs 1919’ın yüzüncü yılı nedeniyle spora ve gençliğe yatırımımız devam edecek. Hem 2018 hem de 2019 gençlik ve spora ayrılmış bir yıl olacak. İstediğimiz yatırımları yapamayabiliriz ama yapmaya da kararlıyız. Bunun için de bütün şartlarımızı zorlayacağız. Hiçbir lüksümüz, lüzumsuz işimiz olmayacaktır. Öncelikli acil yatırımlarımızı bitireceğiz. Acil olmayanları da biraz daha zamana yayacağız. Az para ile çok iş yapmaya çalışacağız. Sokaktaki çocukları spora kazandırmak için gayret göstereceğiz. Eskrim, okçuluk, hentbol gibi şubeler açarak spor faaliyetlerini daha da zenginleştireceğiz.” Şeklinde konuştu.

Toplantıda bol bol not aldı

Dr. Akgün’ün konuşmasının ardından spor kulüplerinin temsilcileri de tek tek söz alarak hem kendilerini tanıttı hem de istek ve taleplerini paylaşarak destek istedi. Dr. Akgün kulüplerin bütün taleplerini tek tek not alarak kurmaylarıyla birlikte paylaştı. Bu arada Dr. Akgün’ün 2018 yılı içinde spor kulüpleriyle sık bir şekilde bir araya geleceği, katılımcılığa büyük önem verdiği ifade edildi.

KAYNAK : İbrahim KESKİN

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.