enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5816
EURO
34,8086
ALTIN
2.513,14
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Akören Mahallesi Plan Toplantısı Gerçekleşti

Askıya çıkan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı hakkında yapılan bilgilendirme toplantısı Akören Mahallesi’nde gerçekleştirildi.

Akören Mahallesi Plan Toplantısı Gerçekleşti
30.08.2015
102
A+
A-

Silivri Belediyesince hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığınca kabul gördükten sonra 5 Ağustos – 3 Eylül tarihleri arasında bir ay süre ile askıya çıkarıldı. Plan hakkında Akören Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Başkan Yardımcısı Mehmet Has, Belediye Meclis Üyesi Hakan Sefa, Akören Muhtarı Hüseyin Ergin ve Silivri Belediyesi Planlama Birimi teknik elemanları katıldı. Başkan Özcan Işıklar askı süresince vatandaşların belediyeye gelerek parsel ile ilgili bilgi alarak, itirazlarda da bulunabileceğini ifade ederken planın hayırlı olmasını diledi. Gerçekleştirilen toplantıda vatandaşlara parsel parsel imar durumları hakkında bilgi verildi. Askı süresince köy yerleşiminde inşaat yapmak isteyen mahalle halkı imar durumunu alarak, projeleriyle belediyeden ruhsat alabilir, 2019 yılına kadar ruhsat harcından muaf olabilirler.

IŞIKLAR: “AMACIMIZ HERKESİN HUZURUNDA, GÖZÜ ÖNÜNDE GERÇEKLEŞTİRMEK”

Akören Mahallesi’nde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında Toprak, Bitki ve Su Analiz laboratuvarından da söz eden Işıklar :”Daha önceki mahalle toplantılarımızda imar ile ilgili sizleri bilgilendireceğimizi söylemiştik. Özellikle Akören’de yaşanan, Çanta’da, Büyük Kılıçlı’da yaşanan bazı kaçak ifrazlar oluyor. Burada bazı girişimler oldu biz savcılığa bildirisini yaptık. Yasal olmayan tarım arazilerinde yapılaşmaları önlemek hepimizin vicdan ve vatan borcu. Burası köy tüzel kişiliğinden kalkıp ilçeye bağlandığında ne yapılırsa yapılsın, gerek muhtarlığımıza, gerek belediyemize başvurarak, gözden geçirerek bilgi sahibi olunabilir. Bugüne kadar bu planlar 1000’li olsun 5000’li olsun kapalı kapılar arkasında yapılır en son askıya çıkar, çıktığını da kimse duymaz, yaptık oldubitti şeklinde olur. Amacımız şu, Silivri’de 5 senedir burada yaşayan insanların görüşünü alarak, haber verilerek, ihmal olanlar varsa düzeltilerek onları açık ve saydam bir şekilde herkesin huzurunda göz önünde yapılması.” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.