enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5561
EURO
34,9867
ALTIN
2.425,66
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Avcılar Sapığı Kurbanı Kadının Adı 26 Yıl Sonra Yaşatılacak

Avcılar Sapığı Kurbanı Kadının Adı 26 Yıl Sonra Yaşatılacak
07.02.2017
146
A+
A-

Avcılar’da 26 yıl önce tecavüze uğrayarak öldürülen 5 aylık hamile Gülseven Buket Değirmenci’nin adı Avcılar Belediyesi Kadın ve Aile Danışma Merkezi’ne verildi.

 Avcılar’da 26 yıl önce iş çıkışı evine dönerken kimliği tespit edilemeyen bir kişi tarafından bayıltılan ve tecavüz edilip öldürülen 5 aylık hamile Gülsevin Buket Değirmenci’nin adı, oybirliği ile Firuzköy Mahallesi’ndeki Avcılar Belediyesi Kadın ve Aile Danışma Merkezi’ne verildi. Değirmenci’nin yanı sıra, ‘Hay’Can’ olarak nitelendirdiği hayvanlara sevgisiyle tanınan, 11 yaşında kalp krizinden ölen Ali Yürekli’nin adının da ilçede bir parka verilmesine karar verildi.

DAVA 25 YILDIR AYDINLATILAMADI

Avcılar Belediye Meclisi’nin son toplantısında CHP’li üyelerin önerisi ile dosyası 25 yıllık yasal sürede aydınlatılamadığı için ‘faili meçhul’ olarak rafa kaldırılan kamuoyunda ‘ Avcılar Sapığı’ olarak nitelendirilen Gülsevin Buket Değirmenci’nin adının unutulmaması için Kadın ve Aile Danışma Merkezi’ne verilmesi ele alındı. Önergede ayrıca, hayvanlara sevgisi ile tanınan ‘ Kent Konseyi Hayvan Grubu’nun en genç üyesi olan geçen yıl kalp krizinden ölen Muhammed Ali Yürekli ile belediye meclis üyesi Erol Mumcu’nun isimlerinin yaşatılması için iki parka tartışıldı. Mecliste bulunan AK Partili üyelerin de desteği ile önerge oy birliği ile kabul edildi.

CİNAYET YILLARCA KONUŞULDU

1991 yılı sonlarında 5 aylık hamile 23 yaşındaki Gülsevin Buket Değirmenci, bindiği minibüsle E-5 karayolunda Avcılar Köprüsü’nde indikten sonra evine giderken, kimliği belirlenemeyen kişi tarafından okul inşaatına götürülerek tecavüz edildikten sonra boğularak öldürülmüştü. O dönem ‘ Avcılar sapığı’ olarak nitelendirilen ve İstanbul’da yakın tarihlerde benzer başka cinayetlerle de işlemiş olabileceği değerlendirilen şüpheli ile ilgili dosya yasal süre olan 25 yılda aydınlatılamayınca ‘Faili maçhul’ kaydıyla rafa kaldırılmıştı.

ANNESİNİN GÖZYAŞLARI BİR AN OLSUN DİNMEDİ

Aradan geçen çeyrek yüzyılı aşkın süreye rağmen gözyaşı döktüğü kızının acısını ilk günkü gibi hisseden ve dosyanın açılarak katilin bulunmasını isteyen anne Nazire Değirmenci ve ablası Yasemin Değirmenci dosyanın 25 yıl sonra kapatılması ile yıkılmıştı. Gözü yaşlı anne ve kızı belediyenin 10 mahalledeki ev kadınlarına yönelik ‘1001 Çiçek Kadın Korosu’na katılarak 2 yıl önce gündeme gelmişti.

“HAY’CAN”LARIN DOSTU DA UNUTULMADI

Avcılar Kent Konseyi’nde de sokak hayvanları için aktif olarak çalışan, işçi bir baba ile ev kadını annenin iki çocuğundan biri olan Yürekli sınıfını her yıl takdirle geçen 14 yaşındaki Muhammed Ali Yürekli geçen Mayıs ayında fenalaşırken kaldırıldığı Kartal Koşuyolu Kalp Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kurtarılamamıştı. Derslerinden artan zamanlarında Avcılar’daki sokak hayvanları için uğraşan, Avcılar Belediyesi’nin Hayvan Barınağı’na sık giderek oradaki hayvanlarla ilgilenen ve belediye görevlilerinden aldığı yemleri ‘Hay’can’ olarak nitelendirdiği hayvanlara veren Yürekli’nin ölümü onu tanıyanları üzmüştü.

”ONUN ACISINI UNUTMADIK”

Belediye Meclisi’nin kararından mutlu olduklarını belirten Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, Gülsevin Buket Değirmenci katledildiğinde ilçedeki sağlık ocağında hekimlik yaptığını onun acısını unutamadıklarını belirterek, “Buket, insanın insana yapacağı en büyük, en korkunç zulme ve faili meçhul kalan cinayete uğradı. Bu kararla Avcılar halkının vicdanındaki bu sesi Buket’in unutulmaması adına örtüşrmüş olduk. Bir kadın cinayeti işlenmiş bir kentte bir daha böyle bir şeylerin olmaması ve Buket Değirmenci’yi de asla unutmamamız için adını özellikle şiddet gören kadınların gelip danıştıkları danışma evine verdik . Faili meçhul kaldı ama Buket Değirmenci adı faili meçhul kalmayacak” dedi. Avcılar Belediye Başkanı ayrıca çok sevilen hayvan sever Muhammed Ali Yürekli ve meclis üyesi Mumcu’nun da adını yaşatacaklarını ekledi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.