enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5490
EURO
34,8241
ALTIN
2.439,12
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Bakan Ağbal, Kapıkule’de Şikayetleri Dinledi

Bakan Ağbal, Kapıkule’de Şikayetleri Dinledi
13.03.2017
107
A+
A-

Maliye Bakanı Naci Ağbal, incelemelerde bulunmak üzere gittiği Kapıkule Sınır Kapısı’ndaki TIR parkında sürücülerinin kuyrukta bekleme şikayetlerini ve memurların mesai saatlerine ilişkin eleştirilerini dinledi. Bakan Ağbal Gümrük Bakanlığı’na destek vereceğini ifade ederek, “Maliye Bakanı olarak özel Gümrük Bakanlığı’na destek vereceğim. Buradaki mesailer, personel konusunda ne gerekiyorsa yapacağım” dedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, dün Tekirdağ’daki ziyaretlerinin ardından gece yarısı Edirne’ye geldi. Edirne Valisi Günay Özdemir tarafından karşılanan Bakan Ağbal, geceyi kentte geçirdi. Sabah namazını Selimiye Camii’nde kılan Bakan Ağbal ve beraberindekiler Yıldırım Mahallesi’ndeki Bayburtlular Derneği’ni ziyaret etti. Burada hemşerileri tarafından karşılanan Bakan Ağbal, Bayburt’a yapılan yatırımları anlattı. 16 Nisan’daki yeni Anayasa referandumu için destek isteyen Ağbal şunları söyledi:

“Her yerde Bayburtlular var, her gittiğim yerde ‘onlardan Allah razı olsun’ diyorlar. Bende gurur duyuyorum. Gittiğiniz yerlere değer katıyorsunuz. Türkiye ne zaman dara girse Bayburtlular önde. Bundan da iftihar ediyorum. Bayburt da çok güzel işler yapıyoruz. Yakın bir zamanda fabrikalar kurulmaya başlanacak. Bayburt’u çehresini baştan aşağı değiştireceğiz, yemyeşil bir Bayburt yapacağız. Çok sayıda park ve otoparklar yapıyoruz. Köy yollarını yeni baştan yapacağız. Önümüzde 16 Nisan’da bir referandum süreci var. Dün gece Hollanda’da yaşananları gördünüz, Avrupa’da yaşananları gördünüz. Bu referandumun ne kadar önemli olduğunu yeniden gördünüz. Sandıklara hep beraber gidelim, Avrupa’da da dosta düşmana yeni bir destanı hep beraber yazalım. Sayın bakanımıza karşı gerçekten kabul edilemeyecek muameleler var. Hep beraber bunlarla mücadele edeceğiz. Türkiye’nin dostunu düşmanını bu olaylar gösteriyor. Burada hepimiz noktadan bu davaya katı vereceğiz Anayasa değişikliğine ‘evet’ diyeceğiz.”

TIR SÜRÜCÜLERİ İSYAN ETTİ

Bayburtlular Derneği ziyaretinin ardından Kapıkule Sınır Kapısı’na geçen Maliye Bakanı Ağbal, TOBB tarafından yapılan 250 TIR kapasiteli TIR parkını ziyaret etti. Burada sürücülerle sohbet eden Bakan Ağbal, şikayetleri dinledi. TIR sürücülerinden Erdinç Ünsal, yaşadıklarını sıkıntıları anlattı. Bakanların geldiği zamanlarda gümrükte sistemin çalıştığını daha sonra ise eskiye döndüğünü anlatan Ünsal, “Sizi gördüler mi tamam, siz gittiniz mi yok bir şey. Biz vatandaş olarak sizleri çok iyi tanıyoruz. Kimi seçeceğimizi, kimi getireceğimizi çok iyi biliyoruz. Vatandaş çok iyi biliyoruz. Bu bayrak bütün elbiselerimde var. 33 şehidi verdiğimiz gün koydum. TIR sürücüleri olarak bize sahip çıkan yok. Firmalar hırsız, biz hırsız değiliz. Sürücüler hırsız değil, mal sahipleri firmalar hırsız olarak bakıyor. Devleti dolandırıp yalan söylemesinler. Ben şahsa çalışıyorum, adam dürüst olduğu için onun yanında çalışıyorum. Memurlar biraz bize insan gibi davransınlar. Her yerde sıradayız” diye konuştu.

TIR parkının kuaföründeki başka bir TIR sürücü ise gümrük memurlarının vardiya değişimlerinin çok uzun sürdüğünü belirterek, “Vardiya değişimleri çok uzun zaman alıyor. Çok bekliyoruz, sizin geldiğiniz duyulduğunda her şey duruluyor burası bir sisteme giriyor. Şimdi siz geliyorsunuz temizleniyor, boyanıyor. Bu düzenin değişmesi lazım. Türkiye ile Bulgaristan arasındaki farkın kapatılması lazım. Kapıkule’deki mazot olayı, bu mazotun buradan kalkması daha mantıklı bir olay. Bu sıranın bitmesi için gerekiyor” dedi.

Bizim en büyük sorunlarının gümrük memurlarının çalışma saatleri olduğunu ifade eden TIR sürücü Bakan Ağbal’a yaşadıklarından örnekler vererek şunları anlattı:

“En büyük sorunumuz gümrükteki memurların çalışma saatleri. Bilgisayarın 12 saat bilgisayar başında çalışması yıpratıyor. Sekiz saatten sonra o insan verim almak düşüyor. Sabah 7’de memur arkadaş işi bırakıyor, gelen arkadaşın başlaması 9 oluyor. Akşam da 2 saat kaybediyoruz. Öğle ve gece yemek için 1’er saat kaybımız 6 saate gidiyor. Günün dörtte biri bu gümrük çalışmıyor.”

BAKAN AĞBAL: NE GEREKİYORSA YAĞACAĞIM

Maliye Bakanı Naci Ağbal, TIR sürücülerinin şikayetlerini dinledikten sonra Gümrük Bakanlığı’na destek vererek gerekeni yapacağını söyledi. Bakan Ağbal, “Hizmet kesintisiz sürmeli, devlet kendi memurlarına izin verebilir. Vardiya değişimi de olabilir ama hizmet kesintisiz devam etmeli. Maliye Bakanı olarak özel Gümrük Bakanlığı’na destek vereceğim. Buradaki mesailer, personel konusunda ne gerekiyorsa yapacağım” diye konuştu.

Edirne Valisi Günay Özdemir ve TOOB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte TIR parkı binasını gezen Bakan Ağbal, Kapıkule Gümrük Kapısı’ndaki kendisi için hazırlanan brifingi dinledi. Basına kapalı bilgilendirme toplantısının ardından Bakan Ağbal ve beraberindekiler Meriç nehri kenarındaki Lalezar restoranda Trakya Bölgesi oda ve borsalar müşterek toplantısına katıldı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.