enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3565
EURO
34,4292
ALTIN
2.435,74
BIST
9.814,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Balıkçı Kenan Balcı: “Balığı Bilmeyen Balıkçı Var”

Balıkçı Kenan Balcı: “Balığı Bilmeyen Balıkçı Var”
18.03.2017
133
A+
A-

Beylikdüzü’nde bulunan deniz canlıları müzesi ziyaretçi akınına uğramaya devam ediyor.

 Beylikdüzü’nde bulunan deniz canlıları müzesi ziyaretçi akınına uğramaya devam ediyor. En son Akdeniz’de yakalanan sıra dışı vatozların sergilenmeye başlandığı müzenin kurucusu Kenan Balcı, herkesi müzeyi gezmeye çağırırken kendisine haksız eleştiri yapanlara da sitem etti.

Yüzlerce deniz canlısının mumyalanarak sergilendiği Beylikdüzü’ndeki Türkiye Deniz Canlıları Müzesi 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünde yine öğrencileri ağırladı. İstanbul’un Avrupa ve Anadolu yakasından gelen yüzlerce öğrencinin katıldığı müze gezisine Büyükçekmeceli bisiklet sporcuları da eşlik etti. 18 Mart Çanakkale Zaferinin yıl dönümü nedeniyle İstanbul’dan Çanakkale’ye yapacakları bisiklet turuna deniz canlıları müzesindeki gezinin ardından start veren bisiklet sporcuları, mumya deniz canlılarını inceleyip yerinde bilgi aldı.

“Tek amacım insanlığa fayda”

Deniz Canlıları Müzesinde yapılan mumyalama işleminin ayrıntılarını anlatan müzenin kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, “Burada yılların emeği yatıyor. Tek amacım halka hizmet ve insanlığa yararlı bir iş yapmak oldu. Hiçbir beklenti içinde olmaksızın kurduğumuz bu müzeyi acımasızca eleştirenler de oldu. Kendi aile bireylerim ve hanımım bile beni bu çalışmalarımda eleştirdiler. ‘Neden bunlarla uğraşıyorsun, sana ne faydası olacak ki’ dediler. Zaten bana bir faydası olsun diye uğraşmıyorum ki. Ölmüş bir deniz canlısını keşke yeniden canlandırabilsem. Fakat bu mümkün değil” dedi.

“Burası gençlerin deniz okulu gibi”

Deniz Canlıları Müzesi ile ilgili bilgi veren, Kenan Balcı,”Balıkların deforme olmaması için uğraşıyor, doğal halini bozmamaya gayret gösteriyoruz. Burada yıllarca incelenebilecekler. Bundan daha güzel ne olabilir. Amacım; çocuklarımızın, geleceğimizin her bireyin buradan bir şeyler öğrenebilmesini sağlamak olmuştur. Gençlerimize eğitimde bir nebze katkım olabiliyorsa ne mutlu bana” şeklinde konuştu.

“Başımıza uzman kesilenler var”

“Denize olta atıp iki istavrit bile tutabilmekten aciz insanlar, eleştiri meselesine gelince başımıza en uzman eleştirmen kesiliveriyor” diyen müzenin kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, “Keşke denizi ve deniz canlısını bilerek eleştirseler. Keşke, o eleştirenler de halka bir şeyler verebilse. Ama yok tek amacım dünyada bir eşi olmayan müzemizi tarih boyunca yaşatabilmek halkımıza daha da yararlı bir hale getirebilmektir” dedi.

“Yaptıklarımla gurur duyuyorum”

Balıkçı Kenan Balcı, “Su ürünleri konusunda birçok fakülteden hocamız, öğretim üyelerimiz müzemizde inceleme yapabiliyorken, onlara araştırmalarında katkı sunabiliyor olmanın gururunu yaşamak bana yetiyor. Emeğimle, yaptıklarımla gurur duyuyorum. Bizim de zaman zaman eksik kalabildiğimiz akademik konularda yardım sunan hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Çocuklar, gençler, ablalar, ağabeyler herkese bu müzenin kapısı sonuna kadar açık. Diledikleri zaman burada deniz canlılarını görebilirler” diye konuştu.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.